Nulka jak typowy kanapowieć!
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze:Macie rację, ale Nulka mnie nie lubi. Ona mi wyraźnie daje do zrozumienia, że nie życzy sobie mojej obecności.
Silverblue pisze: ja nie rozumiem rozliczenia za prąd. Wczoraj dostałam i mnie rozłożyło na łopatki i wpatruję się w te kolumny i za czorta nie pojmuję za co ja tyle płacę.
Lifter pisze:Silverblue pisze: ja nie rozumiem rozliczenia za prąd. Wczoraj dostałam i mnie rozłożyło na łopatki i wpatruję się w te kolumny i za czorta nie pojmuję za co ja tyle płacę.
To proste. Typowy rachunek wyglada tak
ZUZYCIE: 41 zl
OPLATA TRANSMISJYNA: 123 zl
OPLATA STALA SIEICIOWA: 34 zl
SKLADNIK STALY STAWKI SIECIOWEJ: 12 zl
A JAKAS TAM OPLATA: 46 zl
OPLATA ZA NALICZENIE OPLATY: 12 zl
JESZCZE JEDNA OPLATA: 52 zl
BUMTRATATA OPLATA: 34 zl
JESZCZE JEDNA OPLATA BO CO NAM ZROBISZ: 82 zl
A, JESZCZE ZLOTOWKE ZAPLAC: 1 zl
Razem: 462 zl
Proste.
czitka pisze:Wyszło słońce na chwilę, więc idziemy grabić liście. W ogrodzie ten sztuczny chiński kot.
Tak zza Hiltona, żeby nie za blisko. Troszkę chyba przytyła, będzie ostra zima?![]()
I oczywiście z dachu komórki obserwuje nas Silver![]()
Też lekko upasiony i zaspany, łazi za Nulką cały czas, a ona udaje, że ucieka.
I jeszcze ten rachunek za prąd u Silverblue. Ja też moich nie rozumiem, może nie starajmy się...![]()
Właściwie, to niczego się nie da ani wytłumaczyć ani zrozumieć do końca. Myślę, że to retrogradacja Merkurego i tego postanowiłam się trzymać.
Jolu, nie klikaj
Silverblue pisze:Hana, ja Ci wyjaśnięCzitka ma super odkurzacz, zrobiła mi prezentację, wcisnęła mi odkurzacz do rąk i mówi " jedź do przodu, zobacz jak fajnie" Potem kazała mi zagęścić ruchy bo się odkurzacz zaraz rozładuje
Kanapy nie odkurzałam, ale może to jest to
czitka, Ty nie rozumiesz reklam, a ja nie rozumiem rozliczenia za prąd. Wczoraj dostałam i mnie rozłożyło na łopatki i wpatruję się w te kolumny i za czorta nie pojmuję za co ja tyle płacę. Nie mam zmywarki, pralkosuszarki, nie ma nas w domu całe popołudnia i wieczory, tv chodzi tylko w weekendy wieczorem. Jedyne co mam to bojler elektryczny, lodówkę i pralkę. Nie wiem. Leżę i kwiczę.
A Nulka to Nulka. Nulka lubi dystans. Ciebie też lubi, tylko z daleka po prostu. Na pewno Ci ufa, bo przychodzi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Sigrid i 103 gości