Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 11, 2024 11:43 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

jolabuk5 pisze:A co bierzesz na ten kaszel? Na noc warto brać Thiocodin (teraz jest bez recepty), żeby kaszel nie męczył. Natomiast w ciągu dnia przydaje się pectosol - roscieńcza się kilka kropli w w wodzie (np. na łyżce) i przełyka - rozgrzewa, hamuje atak kaszlu. Mnie zawsze pomagał, może spróbuj?

Zapamiętam na przyszłość, dzięki :1luvu: , bo teraz chyba nie będzie potrzeby, kaszel powoli przechodzi :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 11, 2024 11:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Teraz choroby jakoś się dłużej ciągną, ja dopiero po 3 tygodniach dochodzę do lepszego samopoczucia. Kuruj się, przede wszystkim grzej, ciepło pomaga i sen też.

Ze spaniem czy nawet leżeniem to niestety mam problem, bo jak się kładę to łapie mnie kaszel :(
Na rozgrzewkę to piję moje ulubione gorące mleko z masłem i miodem.

Fuuuuuuuuuj!

mniam, mniam :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lis 11, 2024 11:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Silverblue pisze::ryk: :ryk:

każdy lubi cos innego
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lis 11, 2024 14:21 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:A co bierzesz na ten kaszel? Na noc warto brać Thiocodin (teraz jest bez recepty), żeby kaszel nie męczył. Natomiast w ciągu dnia przydaje się pectosol - roscieńcza się kilka kropli w w wodzie (np. na łyżce) i przełyka - rozgrzewa, hamuje atak kaszlu. Mnie zawsze pomagał, może spróbuj?

Zapamiętam na przyszłość, dzięki :1luvu: , bo teraz chyba nie będzie potrzeby, kaszel powoli przechodzi :D

Oby nie było potrzebne! Ale dobrze wiedzieć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lis 12, 2024 11:08 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:

Oby nie było potrzebne! Ale dobrze wiedzieć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

W razie czego będę wiedzieć do kogo się zwrócić po informację jak zapomnę nazwy.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 12, 2024 11:22 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Dzisiaj wiewiórka była u nas dość długo, miałam co obserwować i koty też. Najpierw zainteresowała się orzeszkami, które najpierw zjadała, a kolejne gdzieś wynosiła lub zakopywała. Później postanowiła pozwiedzać, sprawdziła co ptaki mają w swoim karmiku , a następnie wspięła się po pergoli i zaglądała mi przez okno do kuchni. Widziałam ją bardzo blisko, ona mnie raczej też, bo siedziała może w odległości niecałego metra. Jaka ona jest śliczna :love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 12, 2024 11:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:Dzisiaj wiewiórka była u nas dość długo, miałam co obserwować i koty też. Najpierw zainteresowała się orzeszkami, które najpierw zjadała, a kolejne gdzieś wynosiła lub zakopywała. Później postanowiła pozwiedzać, sprawdziła co ptaki mają w swoim karmiku , a następnie wspięła się po pergoli i zaglądała mi przez okno do kuchni. Widziałam ją bardzo blisko, ona mnie raczej też, bo siedziała może w odległości niecałego metra. Jaka ona jest śliczna :love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudna :1luvu:
Uwielbiam wiewiórki to takie wesołe Zwierzaczki.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lis 12, 2024 11:25 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto lis 12, 2024 12:46 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 12, 2024 18:21 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:Dzisiaj wiewiórka była u nas dość długo, miałam co obserwować i koty też. Najpierw zainteresowała się orzeszkami, które najpierw zjadała, a kolejne gdzieś wynosiła lub zakopywała. Później postanowiła pozwiedzać, sprawdziła co ptaki mają w swoim karmiku , a następnie wspięła się po pergoli i zaglądała mi przez okno do kuchni. Widziałam ją bardzo blisko, ona mnie raczej też, bo siedziała może w odległości niecałego metra. Jaka ona jest śliczna :love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już chyba na stałe program "wiewiórki" zagości w Waszej kociej telewizji! Wiewiórki już wiedzą, gdzie znajdą orzeszki :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 13, 2024 1:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Naprawdę jest śliczna w swoim futerku zimowym. To musiało być bardzo zabawne jak tak zaglądała do kuchni :lol: Tacy goście są zawsze mile widziani w ogrodzie.
Dobrze że kaszel już Ci mija, nareszcie koty będą mogły spokojnie na Tobie poleżeć :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro lis 13, 2024 9:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro lis 13, 2024 11:54 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

jolabuk5 pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już chyba na stałe program "wiewiórki" zagości w Waszej kociej telewizji! Wiewiórki już wiedzą, gdzie znajdą orzeszki :D

Tylko lepiej by było, zeby te orzeszki zjadały, a one albo gdzies je wynoszą, albo zakopują pod płotem. Dzisiaj to już mi w ogródku zakopywały :( Ciekawe czy te wszystkie ukryte znajdą czy mi orzechy zaczną wyrastać na wiosnę.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lis 13, 2024 11:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Silverblue pisze:Naprawdę jest śliczna w swoim futerku zimowym. To musiało być bardzo zabawne jak tak zaglądała do kuchni :lol: Tacy goście są zawsze mile widziani w ogrodzie.
Dobrze że kaszel już Ci mija, nareszcie koty będą mogły spokojnie na Tobie poleżeć :ok:

Fajnie jest zobaczyć wiewiórkę z tak bliskiej odległości i jej się dokładniej przyjrzeć, bo siedziała przez jakiś czas prawie nieruchomo w zasięgu mojego wzroku. Nawet jak nieraz widywałam wiewiórki gdzieś w parku to nie miałam takiej możliwości, bo przecież one są bardzo szybkie.
Jeszcze od czasu do czasu kaszlę, ale koty chyba się już przyzwyczaiły do niego i nie uciekają od razu.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lis 13, 2024 11:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]