Moderator: Estraven
A może TZ nie będzie pracował do 18 bo uchwalą ten wolny dzień
Domyślam się że kluski czyli makaron, tak? Ciekawe są takie różne potrawy, których się jeszcze nie zna. Kiedyś zrobiłam na próbę kompot z suszonych owoców i nawet mi smakował. Jeszcze kutii nie robiłam, a niektórzy też robią taki sosik, to też chyba śliwki suszone się miksuje i może inne owoce, ale tego też nie robiłam.jolabuk5 pisze:Makiełki to kluski z makiem, na słodko. Można dodać orzechy, migdały. A ja czasami robię sam mak z cukrem, namoczony (niemielony), bez klusek. No bo co jest najlepsze w makiełkach? Przecież nie kluski, tylko mak. Więc kluski eliminuję.

jolabuk5 pisze:Makiełki to kluski z makiem, na słodko. Można dodać orzechy, migdały. A ja czasami robię sam mak z cukrem, namoczony (niemielony), bez klusek. No bo co jest najlepsze w makiełkach? Przecież nie kluski, tylko mak. Więc kluski eliminuję.
Fajnie, że macie taką spokojną Wigilię w małym gronie.A może TZ nie będzie pracował do 18 bo uchwalą ten wolny dzień

Gosiagosia pisze:Dzień dobry wszystkim![]()
Jak widzę i czytam juz zaczynacie potrawy na Święta![]()
Ja wszystko lubię a najbardziej jak ktoś przygotujeNiestety nie mam tego szczęścia i muszę sama z TŻ się męczyć. Makówki lubię ale niestety nie robię bo my tylko z TŻ byśmy jedli synowie nie lubią
mir.ka pisze:jolabuk5 pisze:Makiełki to kluski z makiem, na słodko. Można dodać orzechy, migdały. A ja czasami robię sam mak z cukrem, namoczony (niemielony), bez klusek. No bo co jest najlepsze w makiełkach? Przecież nie kluski, tylko mak. Więc kluski eliminuję.
Fajnie, że macie taką spokojną Wigilię w małym gronie.A może TZ nie będzie pracował do 18 bo uchwalą ten wolny dzień
Są takie zawody, w których trzeba pracować pomimo świąt. Mój mąż nieraz tak ma, że całe święta idzie do pracy od 14.00, a sylwestra na noc i takie to u nas świętowanie.
U mnie obowiązkową potrawą jest sernik, piekę z 1,5 kg sera na dwie osoby, a co sobie będziemy żałować jak lubimy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości