Zdrowia Jolu, dobrego spokojnego dnia z Koteczkami i z muzyką

Moderator: Estraven

Silverblue pisze:Nie, nie, masz rację, zimnej nie pij. Mnie zresztą w porze jesienno zimowej w ogóle do zimnych napoi nie ciągnie no i też przez to mniej piję, jedynie herbatę i kawę.
pibon pisze:Herbate ziolowa lub owocowa mozna sobie zrobic, taka slabiutka. Ja wrzucam 1 torebke na pol litra wrzatku albo i wiecej i potem taka przestygnieta pije, bo woda tez mi slabo wchodzi. Bo ciezko o dobra wode a w butelkach plastikowych nie chce mi sie kupowac - za drogo i za duzo smieci.
Bawarke uwielbiam. I w ogole dobra, czarna herbate.
A najbardziej smakuje mi cytrynowa.Anna2016 pisze:Jak kiedyś w czasach studiów przez rok mieszkałam we Francji to tam piłam głównie wodę. Francuzi kawę piją np po obiedzie, też rano. Nie piją takiej ilości herbaty jak w Polsce, nie piją herbaty do śniadania czy do kolacji, piją wodę. I wino - do obiadu. Przyzwyczaiłam się do tego picia wody. W sumie zdrowe.
Zdrowia Jolu, dobrego spokojnego dnia z Koteczkami i z muzyką

jolabuk5 pisze:MaryLux pisze:MB&Ofelia pisze:Bawarka nie jest zła. Dawno nie piłam, ale ostatnio rzadko piję herbatę.
Cokolwiek z mlekiem - to paskudztwo i ohyda!
Ja lubię mleko...
pibon pisze:Herbate ziolowa lub owocowa mozna sobie zrobic, taka slabiutka. Ja wrzucam 1 torebke na pol litra wrzatku albo i wiecej i potem taka przestygnieta pije, bo woda tez mi slabo wchodzi. Bo ciezko o dobra wode a w butelkach plastikowych nie chce mi sie kupowac - za drogo i za duzo smieci.
januszek pisze:pibon pisze:Herbate ziolowa lub owocowa mozna sobie zrobic, taka slabiutka. Ja wrzucam 1 torebke na pol litra wrzatku albo i wiecej i potem taka przestygnieta pije, bo woda tez mi slabo wchodzi. Bo ciezko o dobra wode a w butelkach plastikowych nie chce mi sie kupowac - za drogo i za duzo smieci.
Wetnę wam się w wątek ,ale może komuś się przyda![]()
Ja na1,5 l dzbanek wrzucam jedną saszetkę herbaty (czarna,żółta,zielona obojętnie) ,jedną saszetkę rumianku i jedną saszetkę mięty. Jak się zaparzy ,słodzę do smaku miodem . Jest dobre i na gorąco i na zimno.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue, Sylwia_mewka i 30 gości