Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 04, 2024 21:49 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

No, taki ogród to naprawdę każdy kot by chciał mieć!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lis 04, 2024 23:20 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

ewkkrem pisze:Oj tam, nie róbcie z kotów piecuchów :) Moja pierwsza Ruzia i Drops pięknie się bawili na śniegu. Ja lepiłam im pigółki a oni biegali i usiłowali złapać. Przy okazji ślizgali się jak na ślizgawce :D . Zawsze im otwierałam balkon, na każde życzenie, mróz czy nie zawsze miały prawo wyboru. Jak dupka zmarzła to było gdzie wrócić :twisted:
Tylko ... wiewiórek nie było 8)
M3 zazdrości tego rajskiego ogrodu jak nie wiem czego :wink:

Aha, Pannice mi właśnie przewietrzyły kuchnię, bo przecież MUSIAŁY właśnie mieć otwarte okno i się wpatrywać w zaoknie NIE PRZEZ SZYBĘ. No to się przewietrzyły, a kuchnia z nimi… W końcu zgoniłam tałatajstwo, wszak ja nie mam takuego futra i mnie jest zimno!
Rajski ogród fajna rzecz… :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lis 05, 2024 0:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Tak, taki ogród rajski to jest coś. A wietrzyć to wietrzę teraz dynamicznie, czyli szeroko i krótko, chociaż jeszcze w sobotę jak było słoneczko to na dłużej było otwarte. Dzisiaj już zimno i ponuro, a jak wracałam z pracy to mgła była taka gęsta że ledwo co było widać.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto lis 05, 2024 10:08 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lis 05, 2024 10:22 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

madrugada pisze:
MB&Ofelia pisze:Ofelii by się przydała taka czapeczka i rękawiczki (nałapniczki?). Zimno pierońsko, a ona sobie życzy przewietrzenia futerka na balkonie :roll:

Nolinie też by się przydały, bo też domaga się wietrzenia.

A ja chyba za bardzo się wywietrzyłam, nie miałam na sobie czapeczki, bo przecież jeszcze ciepło i mnie przewiało, kaszel mnie męczy, okładam się kotami i trochę pomaga.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 05, 2024 10:23 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

MaryLux pisze:Nie jest jeszcze aż tak zimno. Ja ogłaszam zimę (w sensie nałożenia rękawiczek) dopiero przy -15 stopniach.

brrrr, ja znacznie wcześniej, bo chyba ręce najbardziej mi marzną
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 10:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

ewkkrem pisze:Oj tam, nie róbcie z kotów piecuchów :) Moja pierwsza Ruzia i Drops pięknie się bawili na śniegu. Ja lepiłam im pigółki a oni biegali i usiłowali złapać. Przy okazji ślizgali się jak na ślizgawce :D . Zawsze im otwierałam balkon, na każde życzenie, mróz czy nie zawsze miały prawo wyboru. Jak dupka zmarzła to było gdzie wrócić :twisted:

To prawdziwe koty morsy były, fajnie się bawiliście.
U mnie dzisiaj chyba 3 wiewiórki były, w jednym czasie widziałam dwie, te małe - jaśniejszą i ciemniejszą, biegały po gałęziach w pewnej odległości od siebie, a później pojawiła się większa.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 10:27 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

jolabuk5 pisze:No, taki ogród to naprawdę każdy kot by chciał mieć!

nie tylko kot, ludzie też
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 10:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Nul pisze:

Aha, Pannice mi właśnie przewietrzyły kuchnię, bo przecież MUSIAŁY właśnie mieć otwarte okno i się wpatrywać w zaoknie NIE PRZEZ SZYBĘ. No to się przewietrzyły, a kuchnia z nimi… W końcu zgoniłam tałatajstwo, wszak ja nie mam takuego futra i mnie jest zimno!
Rajski ogród fajna rzecz… :)

U mnie tylko Tofik i Daisy mają czasami ochotę wyjść na zewnętrzy parapet w kuchni i trochę powyglądać,pod moim nadzorem, ale jak jest zimno to tylko wyjdą na moment i wracają, są zdecydowanie ciepłolubne.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 10:32 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Silverblue pisze:Tak, taki ogród rajski to jest coś. A wietrzyć to wietrzę teraz dynamicznie, czyli szeroko i krótko, chociaż jeszcze w sobotę jak było słoneczko to na dłużej było otwarte. Dzisiaj już zimno i ponuro, a jak wracałam z pracy to mgła była taka gęsta że ledwo co było widać.

Niezbyt przyjemnie się wraca w taką pogodę :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 10:32 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Gosiagosia pisze:Obrazek

Gosieńka wróciła ze swoimi karteczkami i rozwesela dzień :D
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 10:40 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Dzisiaj mijają 4 lata jak nie ma z nami Dżekusia[*] :placz:
Obrazek
Zapaliłam mu świeczkę w Ogrodzie Wiecznej Szczęśliwości
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 05, 2024 11:09 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Gosieńka wróciła ze swoimi karteczkami i rozwesela dzień :D

Bardzo się cieszę że karteczki rozweselają Twój dzień :1luvu:

Gosiagosia

Post » Wto lis 05, 2024 11:09 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

mir.ka pisze:Dzisiaj mijają 4 lata jak nie ma z nami Dżekusia[*] :placz:
Obrazek

:cry:

Gosiagosia

Post » Wto lis 05, 2024 13:47 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39- odwiedziny wiewiórki str

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:Dzisiaj mijają 4 lata jak nie ma z nami Dżekusia[*] :placz:
Obrazek

:cry:

Pamiętamy Dżekusia [*]
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784