Było to brane pod uwagę jeśli by jego zęby były w złym stanie (większość). Aczkolwiek na RTG wyszło, że zęby u niego super, korzenie jak najbardziej w porządku, oczywiście poza tymi trzema. Także wyrwali tylko te - dwa trzonowce i jeden kieł. Teraz zęby będzie miał szorowane, więc mam nadzieję, ze problem prędko nie powróci. Nawet dostał naklejkę "dzielny pacjent"
Dziękuję Wam za wsparcie i za cenne informacje Mam nadzieję, że wszystko pójdzie super i że za tydzień jego badania też nie będą jakieś gorsze.
Pierwszy raz mam do czynienia z kotem na bupaqu, nie wiem czy każdy kot tak reaguje, ale on był taki nadpopudliwy i pełny miłości. Ma go brać jeszcze chyba 2-3 dni, dostał w formie maści na dziąsło. Czy bupaq jakoś mocno obciąża nerki?
Nie obciąża, jak to opioidy. I tak, reakcje są osobnicze, Nesto jest po prostu na miłym haju i poszło mu w miłość I całe szczęście bo mogło pójść w strach, niepewność itd. Nieustannie kibicujemy Nesto
Dziękuję Kasiu Nesto kolejny dzień sobie siedzi już na kroplówce pewnie do 18, zawieźliśmy go gdzie indziej, więc mam nadzieję, że stąd nie wróci w takim stanie jak od poprzednich weterynarzy
Hej hej, u Nesto wszystko w porządku Zabieg przeszedł bezproblemowo, robiliśmy badania krwi, morfologia ok, mocznik troche spadł, kreatynina stoi w miejscu, także nic tylko sie cieszyc, ze ma zdrowe ząbki
Ja z Simi przeprowadzamy się w środę, Nesto z chłopakiem w sobotę/niedzielę, także Simi będzie miała chwilę na obeznanie się z nowym domkiem zanim przyjdzie Nesto. Kociaki pewnie już o sobie zapomniały, dlatego będzie trzeba zrobić jak mniemam ponowną socjalizację z izolacją Ale jestem pozytywnej myśli, Simi się na pewno mega ucieszy, że będzie mieć przy sobie drugiego kotka. Znowu będzie mu pewnie skakać na głowę
Bardzo się cieszę i gratuluję Początki, wbrew pozorom, nie muszą być doskonałe, tzn początkowo koty mogą być wobec siebie nieufne. Ale mam ogromną nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Cieszę się