Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 06, 2024 13:47 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Silverblue pisze:My też wczoraj walczyliśmy z pazurami :D Na szczęście udało się na raz i bez lamentów co jest rzadkością bo lamentować przecież trzeba...
A TOZ by kotków nie zabierał, tylko nakazał wszędzie porozkładać poduszki :lol:

Niech koty nie jęczą, bo oddam tam skąd przyszły :mrgreen:
U Was pazurki były u jednego kota, u nas jest ich więcej i tylko w pierwszym przypadku obyło sie bez większych jęków. A lamentować trzeba, co by Duzi sobie nie myśleli, że kotki to lubią.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie paź 06, 2024 21:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Moje nie dają sobie obcinac pazurków. :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie paź 06, 2024 21:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Tak, cztery koty to poczwórny stres, ja się pocę przy jednym.
Jolu, ja sama bym nie dała rady. Ja trzymam Micię i podaję kolejne łapki a Duży ciacha i się pyta sto razy: "Tyle?? Na pewno??" :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie paź 06, 2024 21:35 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Tak, w 2 osoby jest łatwiej. Chociaż np. kalewala, jak przychodziła robić Sabci kroplówki, to przy okazji obcięła jej pazurki i nawet nie potrzebowała mojej współpracy, a trwało to moment. :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 07, 2024 11:40 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

jolabuk5 pisze:Moje nie dają sobie obcinac pazurków. :D

Swoim kiedyś nie obcinałam, zdzierały same o drapak, ale z czasem mniej je zdzierały, a one tak jakby szybciej rosły, u Rudzi to zrobiły się też już bardzo twarde.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon paź 07, 2024 11:42 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Silverblue pisze:Tak, cztery koty to poczwórny stres, ja się pocę przy jednym.
Jolu, ja sama bym nie dała rady. Ja trzymam Micię i podaję kolejne łapki a Duży ciacha i się pyta sto razy: "Tyle?? Na pewno??" :lol:

Chyba wszystko zależy od kota i od tego jak się do niego podchodzi, no i czy godzi się na współpracę.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon paź 07, 2024 11:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

jolabuk5 pisze:Tak, w 2 osoby jest łatwiej. Chociaż np. kalewala, jak przychodziła robić Sabci kroplówki, to przy okazji obcięła jej pazurki i nawet nie potrzebowała mojej współpracy, a trwało to moment. :wink:

Rudzi to mogę obciąć nawet jak lezy na oknie, chyba nawet tak woli, bo ona nie lubi brania na ręce czy na kolana, też wtedy mi szybko idzie, bo się nie wyrywa.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon paź 07, 2024 11:50 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

No i mieliśmy dzisiaj wyprawę do weta z Elenką. Przez weekend już dość często kaszlała i chyba coś od paru dni przeczuwała , bo chowała się za wersalkę. Jazda była z przygodami , bo po drodze była porządna wpadka i aż trzeba było wietrzyć samochód :mrgreen: Było tak niefajnie, że po powrocie do domu trzeba było czyścić kota :( Ale najważniejsze, że juz po zastrzyku, apelka też kupiona i mamy spokój na jakiś czas :)
Muszę poskarżyć na Daisy, łobuz przez chwilą zasikał świeżo wyprane materacyki i poduszkę, nie wiem o co mogło jej chodzić, a były prane min innymi z powodu zasikania.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon paź 07, 2024 14:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:

Swoim kiedyś nie obcinałam, zdzierały same o drapak, ale z czasem mniej je zdzierały, a one tak jakby szybciej rosły, u Rudzi to zrobiły się też już bardzo twarde.

Właśnie u Mici też się zrobiły takie twarde, zwłaszcza te w tylnich łapkach.
Oj biedna Elenka, aż tak się zestresowała wizytą, dobrze że już w domu i można teraz odespać stresy i odpocząć :201461
A może Daisy się jakaś infekcja układu moczowego przyplątała? Coś Ci próbuje powiedzieć, tylko co?

Silverblue

Post » Pon paź 07, 2024 20:13 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Dziś jest wyjątkowo weterynaryjny dzień - Elenka była, Felek i Maciuś z Włocławka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon paź 07, 2024 22:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:No i mieliśmy dzisiaj wyprawę do weta z Elenką. Przez weekend już dość często kaszlała i chyba coś od paru dni przeczuwała , bo chowała się za wersalkę. Jazda była z przygodami , bo po drodze była porządna wpadka i aż trzeba było wietrzyć samochód :mrgreen: Było tak niefajnie, że po powrocie do domu trzeba było czyścić kota :( Ale najważniejsze, że juz po zastrzyku, apelka też kupiona i mamy spokój na jakiś czas :)
Muszę poskarżyć na Daisy, łobuz przez chwilą zasikał świeżo wyprane materacyki i poduszkę, nie wiem o co mogło jej chodzić, a były prane min innymi z powodu zasikania.

Tak, czasem trzeba przebrnąć przez taki dzień, żeby znowu był spokój - oby na dłużej! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A Daisy coś Ci chciała powiedzieć - może to, że nie podoba jej się zabieranie Elenki do weta? Koty potrafią być solidarne!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto paź 08, 2024 8:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Silverblue pisze:
mir.ka pisze:

Właśnie u Mici też się zrobiły takie twarde, zwłaszcza te w tylnich łapkach.
Oj biedna Elenka, aż tak się zestresowała wizytą, dobrze że już w domu i można teraz odespać stresy i odpocząć :201461
A może Daisy się jakaś infekcja układu moczowego przyplątała? Coś Ci próbuje powiedzieć, tylko co?

Podejrzewam , że Daisy chciała oznaczyć kocyki, że one są jej a nie Tofika, który tam lubił sypiać. Zresztą Daisy lubi sikać w różne miejsca jak jej się coś nie podoba. taka już jest.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto paź 08, 2024 9:00 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

MaryLux pisze:Dziś jest wyjątkowo weterynaryjny dzień - Elenka była, Felek i Maciuś z Włocławka

Biedne kotki :( :( :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto paź 08, 2024 9:02 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:No i mieliśmy dzisiaj wyprawę do weta z Elenką. Przez weekend już dość często kaszlała i chyba coś od paru dni przeczuwała , bo chowała się za wersalkę. Jazda była z przygodami , bo po drodze była porządna wpadka i aż trzeba było wietrzyć samochód :mrgreen: Było tak niefajnie, że po powrocie do domu trzeba było czyścić kota :( Ale najważniejsze, że juz po zastrzyku, apelka też kupiona i mamy spokój na jakiś czas :)

Tak, czasem trzeba przebrnąć przez taki dzień, żeby znowu był spokój - oby na dłużej! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A Daisy coś Ci chciała powiedzieć - może to, że nie podoba jej się zabieranie Elenki do weta? Koty potrafią być solidarne!

Raczej nie to, napisałam powyżej.
Mam nadzieję ,że następna wizyta Elenki tez będzie po tak długim czasie.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto paź 08, 2024 10:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

W takim razie trzymamy kciuki żeby Daisy przestała sikać na kocyki Tofika :ok:
A Elenka niech jak najdłużej cieszy się dobrą formą i odpoczynkiem od weta :201461

Silverblue

[poprzednia][następna]