Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Nocne szaleństwo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2024 20:45 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

jolabuk5 pisze:No właśnie, nagroda sie należy dzielnej pacjentce, w dodatku wyniki dobre, więc mniamuśnosci trzeba dać! :1luvu:

Smaczków nie praktykujemy, głównie ze względu na brak zębów, ale karma Nolinie smakowała.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto wrz 17, 2024 20:48 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:No właśnie, nagroda sie należy dzielnej pacjentce, w dodatku wyniki dobre, więc mniamuśnosci trzeba dać! :1luvu:

Smaczków nie praktykujemy, głównie ze względu na brak zębów, ale karma Nolinie smakowała.

Nie wszystkie smaczki są do gryzienia, np. pasty miamorka :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 17, 2024 20:58 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

MaryLux pisze:
Nul pisze:Kwiatolinka? Kartolinka?
Jak więc zwie się dziś Nolinka? :201461 :201461

FeLinka

Tak miała mieć na imię kotka, której adopcję rozważałam, zanim się zdecydowałam na Bajkę. Ona była Linka, ja z niej chciałam zrobić FeLinkę właśnie, do kompletu do Feliksa.
Linką została, bo się podobno linka s klatce-łapce zacięła czy coś, tak jakoś było w jej opisie.
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto wrz 17, 2024 20:59 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

madrugada pisze:

Doniczynka - koniczynka w doniczce :wink:

Oo, urocze!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto wrz 17, 2024 21:12 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

Nul pisze:
MaryLux pisze:

FeLinka

Tak miała mieć na imię kotka, której adopcję rozważałam, zanim się zdecydowałam na Bajkę. Ona była Linka, ja z niej chciałam zrobić FeLinkę właśnie, do kompletu do Feliksa.
Linką została, bo się podobno linka s klatce-łapce zacięła czy coś, tak jakoś było w jej opisie.

Nul, jak miło Cię wiedzieć :)

Nul pisze:
madrugada pisze:

Doniczynka - koniczynka w doniczce :wink:

Oo, urocze!

Tak mi się jakoś skojarzyło. Koniczynka oczywiście czterolistna.

madrugada

Post » Wto wrz 17, 2024 21:13 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

madrugada pisze:
MaryLux pisze::piwa: :piwa: :piwa:

Na pewno się napijemy razem :piwa:

Ale nie w ten weekend :(

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 17, 2024 21:14 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

MaryLux pisze:
madrugada pisze:

Domyślam się :(

madrugada

Post » Wto wrz 17, 2024 21:15 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

madrugada pisze:
MaryLux pisze:
madrugada pisze:

Domyślam się :(

:piwa: :piwa: :piwa:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 17, 2024 22:44 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

madrugada pisze:
Silverblue pisze:Dzielna Nolinka, wyobrażam sobie jak się darła biedna :201461 Oby wyniki były dobre, przyłączamy się do kciuków :ok:
A takie spotkanie międzypokoleniowe to na pewno fajna sprawa! U nas niestety już praktycznie wszyscy seniorzy odeszli, jest jeszcze ciocia w Szczecinie, ale już nie ma siły na wojaże. I znowu tu pochwała dla Nolinki że tyle gości dała radę przyjąć :1luvu:

Pierwszy raz mam kota, który się tak wydziera i wyrywa.
Rzeczywiście, miło jest spotykać się w takim gronie, choć zgrać termin pasujący tylu osobom jest trochę trudno. Dlatego rzadko nam się to udaje. A Nolina zupełnie bezstresowo podchodzi do tłumów na jej terenie.

Silverblue, ciocia ze Szczecina raczej nie przyjedzie do Was, a Wy do niej też nie bardzo, bo z kim zostawicie Micię?

No raczej nie. Zostają nam rozmowy telefoniczne, ciocia mimo swojego wieku ( 90 lat) ma bardzo jasny umysł i dobrą pamięć.
A z wyników Nolinki bardzo się cieszę :D Tak trzymaj Nolinko kochana :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto wrz 17, 2024 22:52 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

Silverblue pisze:
madrugada pisze:
Silverblue pisze:Dzielna Nolinka, wyobrażam sobie jak się darła biedna :201461 Oby wyniki były dobre, przyłączamy się do kciuków :ok:
A takie spotkanie międzypokoleniowe to na pewno fajna sprawa! U nas niestety już praktycznie wszyscy seniorzy odeszli, jest jeszcze ciocia w Szczecinie, ale już nie ma siły na wojaże. I znowu tu pochwała dla Nolinki że tyle gości dała radę przyjąć :1luvu:

Pierwszy raz mam kota, który się tak wydziera i wyrywa.
Rzeczywiście, miło jest spotykać się w takim gronie, choć zgrać termin pasujący tylu osobom jest trochę trudno. Dlatego rzadko nam się to udaje. A Nolina zupełnie bezstresowo podchodzi do tłumów na jej terenie.

Silverblue, ciocia ze Szczecina raczej nie przyjedzie do Was, a Wy do niej też nie bardzo, bo z kim zostawicie Micię?

No raczej nie. Zostają nam rozmowy telefoniczne, ciocia mimo swojego wieku ( 90 lat) ma bardzo jasny umysł i dobrą pamięć.
A z wyników Nolinki bardzo się cieszę :D Tak trzymaj Nolinko kochana :1luvu:

Ważny jest kontakt, jaki macie ze sobą, cioci na pewno jest to potrzebne. Dobrze, że ciocia jest w formie. A ma jakąś rodzinę, która się może nią zająć w razie czego?
Moja mama jutro kończy 87 lat i zawsze mówię, że nas wszystkich przeżyje. Jest samodzielna, w dobrej formie fizycznej i umysłowej, co więcej podróżuje po świecie. I oby tak było jak najdłużej.

madrugada

Post » Wto wrz 17, 2024 23:20 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

Tzn Ciocia jest już długi czas w takiej wspólnocie kościelnej, troszkę to najpierw dziwne się nam wydawało, przeniosła się ze Szczecinka do Szczecina żeby z nimi zamieszkać razem ze swoim synem dorosłym. Ciocia zamieszkała w mieszkaniu z kobietami a on z mężczyznami. Ale mieszka tam już długo, i nic niepokojącego się nie dzieje i właśnie dużym plusem jest to że ma cały czas opiekę. Zawsze jak do niej dzwonię to rozmawiamy normalnie i nie ma żadnego problemu żeby Ciocię poprosić do telefonu. Poza tym normalnie pracują, chodzą do lekarzy więc chyba nie jest to jakaś sekta.

Silverblue

Post » Wto wrz 17, 2024 23:33 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:

Zapamiętam i zakupię na przyszłość, dzięki za podpowiedź.

madrugada

Post » Śro wrz 18, 2024 0:03 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

Silverblue pisze:Tzn Ciocia jest już długi czas w takiej wspólnocie kościelnej, troszkę to najpierw dziwne się nam wydawało, przeniosła się ze Szczecinka do Szczecina żeby z nimi zamieszkać razem ze swoim synem dorosłym. Ciocia zamieszkała w mieszkaniu z kobietami a on z mężczyznami. Ale mieszka tam już długo, i nic niepokojącego się nie dzieje i właśnie dużym plusem jest to że ma cały czas opiekę. Zawsze jak do niej dzwonię to rozmawiamy normalnie i nie ma żadnego problemu żeby Ciocię poprosić do telefonu. Poza tym normalnie pracują, chodzą do lekarzy więc chyba nie jest to jakaś sekta.

Jeśli Ciocia dobrze się tam czuje i ma opiekę, to chyba wszystko w porzadku! :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro wrz 18, 2024 0:12 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:

Zapamiętam i zakupię na przyszłość, dzięki za podpowiedź.

Moje kotki, także te bezzębne (Usia, Sabcia) lubiły też smaczki liofilizowane. ale nie każde - musiały być miękkie i zawsze im kruszyłam na mniejsze kawałki. Kupowałam im te (teraz kupuję dla Mini, ona też lubi):
https://www.zooplus.pl/shop/koty/przysm ... t=356387.1

Kiedyś były też z Zoolove, ale teraz nie ma.

Pasty miamora tez mają różne smaki, chyba najbardziej moje koty lubią te (w dodatku są 'odkłaczające)
https://www.zooplus.pl/shop/koty/przysm ... t=404256.0

Oby Nolince smakowały!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro wrz 18, 2024 0:30 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Wreszcie urlop

Jolu, też tak myślę co do Cioci :) Jest otoczona ludźmi, ma opiekę i rozmowę, posiłki, no i są tam też koty - ciocia też jest kociarą :)
Na pewno znajdą się jakieś smaczki odpowiednie dla Nolinki. Szkoda ze sama nie może sobie poczytać i powiedzieć co by chciala :lol:

Silverblue

[poprzednia][następna]