Moderator: Estraven
Doris2 pisze:Akurat pies puszczany luzem czy też kot wychodzący to te stanowiące ryzyko zapłodnienia lub bycia zapłodnionym.[quote/]
Czyli prawie wszystkie psy.A zaginięcia czipowanych i kastrowanych psów czy kotów, czy celowe porzucenia dalej będą występować, jak zwierzę będzie miało pecha trafić na człowieka który będzie chciał się go pozbyć, lub pomimo czipowania i kastracji samo mu ucieknie.
No i?Wbijanie szpili z czipem może też spowodować tzw. mięsaka poszczepiennego, czyli tez może zabić.
Doris2 pisze:Jak np. kot lub pies będzie zbyt chory na operację, to co będą mieli zrobić. Uśpić?
]
Ja myślę że koty właścicielskie są już w większości wykastrowane w miastach. Na wsiach pewnie szkoda im pieniędzy, i czy myślisz że zmiana tej ustawy to zmieni?
Ja przypuszczam że będą masowe eutanazje, bo tak najtaniej i Ustawa będzie zawierała zakaz posiadania zwierząt nie oczipowanych i wykastrowanych. Myślisz że ta Organizacja która składa postulaty o zmianę Ustawy weźmie do siebie te zwierzęta żeby uratować im życie?
Doris2 pisze:I pytam jeszcze raz po co narażać pacjenta na operację z nie wiadomo jakim skutkiem, skoro w jego przypadku nie stwarza on zagrożenia dla innych?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], koszka i 96 gości