Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma dom, Felicja domu szuka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2024 21:51 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Rownie piekny i przyjazny co upierdliwy.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie sie 18, 2024 22:03 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Wszystko już Lifter napisał, teraz z mojej strony. Otóż wjeżdżam windą na drugie piętro, wysiadam a na środku korytarza leży Kropek 8O .Nie korytarza - przedpokoju w mieszkaniu, Kropek leży na zewnątrz :P Jest absolutnie cudowny :1luvu: . Po pierwsze śliczny. Po drugie czyściutki, po trzecie bardzo towarzyski.
Dał się natychmiast głaskać ze wszystkich stron i nawet kawałek różowego języczka pokazał :P .
A ociera się o nogi, a próbuje uwalić na stopach, bardzo kontaktowy, można głaskać, można w nim grzebać, łapki kolejno oglądać, no można wszystko.
Tak, Kropek jest baaardzo duży, po prostu jest dużo kota :strach: . Ale z wdziękiem się podnosi z tego leżenia na korytarzu i nawet trochę kręci pupą jak chodzi.
Ja w ogóle nie wiem jak Lifter może takie brewerie czasem o Kropku wypisywać, to jest kot-marzenie!
Rzeczywiście nie udało mi się Kropka ponieść, trzeba mieć wprawę albo technikę. Bo on się przy podnoszeniu przelewa i wyślizguje :P .
Kici i Łapka niestety nie widziałam, no nie, kawałek Kici widziałam pod łóżkiem, też śliczny.
Łapek schował się bardziej. Wprawdzie usiłowałam dosięgnąć ręka z pozycji czołgającej się po podłodze, ale nie udało się :( . No nic, Kicia i Łapek następnym razem może będą dla mnie bardziej łaskawi.
Ale Kropek.... :1luvu:
Zdjęcie chciałam zrobić Kropkowi na tym korytarzu, Lifter nie pozwolił, mówił, że woli sam :mrgreen:
Było przemiło. I bardzo kocio. I znowu mogłam pogłaskać kota, tęskniłam :oops:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie sie 18, 2024 22:26 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Oj tam nie pozwolil. Sugerowalem, ze fotka to nie do publikacji, bo mi sie TOZ zwali na glowe zaraz jak go zobacza w calej, hm, masie... krasie. Na moich fotkach tutaj wyglada nieco inaczej niz w tzw. realu bo odpowiednio go kadruje, co tu kryc.

Kropek lubi korytarz na zewnatrz - czesto kwiczy pod drzwiami, zeby go tam wypuscic. Bo raz, ze tam jest chlodniej, dwa ze terytorium powieksza, a trzy ze sa nowi ludzie, od ktorych egzekwuje obowiazek glaskania kota. Kazdy, kto go widzi po raz pierwszy to sie pyta, "czy ona jest w ciazy"... nie wiedziec czemu. Ale glaszcza, i owszem.
Mamy tak skonstruowany korytarz, ze Kropek nie ma szans by uciec na dwor - dziela go od niego 3 pary drzwi i schody - wiec dla swietego spokoju czesto go tam puszczamy, a jak mu sie znudzi, to kwiczy pod drzwiami, ze chce do srodka. Zreszta nawet jakby uciekl na dwor, toby sie zaraz uwalil gdzies posrodku chodnika i czekal na glaszczacych i tyle. On sie w ogole ludzi nie boi.

Kazdy Kropka chwali - mily, przyjacielski itd. - ale jakby musial go na 2 tygodnie przechowac, toby pewnie NIECO zdanie zmienil, bo Kropek ma tez drugie medzaco-upierdliwe oblicze... i naprawde potrafi dzialac na nerwy.
Ostatnio edytowano Pon sie 19, 2024 8:01 przez Lifter, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Lifter

Post » Nie sie 18, 2024 23:09 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Pewnie masz rację, ale dla obcego, spragnionego głaskania taki kot to prawdziwe cudo! :kotek:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 19, 2024 11:50 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

10,5 kg 8O Aleś Kropka utuczył :mrgreen: . Te zdjęcia, które wstawiasz to są najpierw obrabiane w photoshopie, pewnie :wink: Muszę się tego nauczyć bo MaCiuś ma 9 kg., 8 lat i ... jeszcze rośnie :wink:
Mimo mędzenia to zazdroszczę kota, którego widać. Moi goście to mogą obejrzeć kuwety, drapaki, posłanka, kudły na kanapie, żwirek na podłodze (i nie tylko na podłodze) i spróbować kłaczka w kawie. Kotów u mnie nie ma bo ... Dropsa już nie ma :(

Zdrowia dla całej rodziny :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon sie 19, 2024 12:24 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Nie wyszczuplam go w PS, po prostu tak kadruje fotki by nie wygladal... jak wygladal. Czitka widziala jedno zdjecie Kropka na poduszce na balkonie :)

W wypadku 2 pozostalych kotow to goscie tez ich zwykle nie widza, chyba ze wleza pod lozko albo szafe.
Obrazek

Lifter

Post » Pon sie 19, 2024 12:29 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Lifter pisze:Nie wyszczuplam go w PS, po prostu tak kadruje fotki by nie wygladal... jak wygladal. Czitka widziala jedno zdjecie Kropka na poduszce na balkonie :)

W wypadku 2 pozostalych kotow to goscie tez ich zwykle nie widza, chyba ze wleza pod lozko albo szafe.

A wtedy należy padać na kolana, bić pokłony by zobaczyć kawałek ogonka :D
A ja właśnie powiedziałam MaCiusiowi, że może jeść. Do Kropka jeszcze mu sporo brakuje :twisted: Całe 1,5 kilograma.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon sie 19, 2024 12:58 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Swoją drogą to niesprawiedliwe - jedne koty (jak ludzie) jedzą sporo i nie są grube. A inne jedzą nawet mniej i tyją do takich rozmiarów :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 19, 2024 13:08 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Biłam te pokłony wczoraj i wszystko na nic! Lifter, no pokaż to zdjęcie Kropka na poduszce, nie wstydź się, piękna fota! Ona i tak nie pokazuje do końca jaki Kropek jest urodziwy, daje jedynie ogólny zarys a resztę trzeba sobie dowyobrazić . On się tak cudnie rozlewa!
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 19, 2024 14:06 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

No właśnie, na nic pokłony jak kot stwierdzi że nie wyjdzie to nie wyjdzie :D Ale przynajmniej trochę gimnastyki jest żeby ten kawałek czy też inny zobaczyć. :kotek:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon sie 19, 2024 16:56 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

No wiec tak - dla skali
Duza jak na kotkę Kicia i mały jak na kocurka Łapek - Kicia jest od niego większa, choc tu tego nie widac. Ale jest i to widocznie.
Obrazek

A to Kropson w swej wielorybiej formie
Obrazek

A tu, coz… Kropzilla. Moge tylko powiedziec, ze jak chodzi to tak nie wyglada, tu sie jakos tak... rozlal.

Obrazek

PS. Mieczyki pieknie rozkwitly - mam to przekazac :)
Ostatnio edytowano Wto sie 20, 2024 11:48 przez Lifter, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Lifter

Post » Pon sie 19, 2024 18:10 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Cudny!!! Ja sobie dodatkowo powiększam, wtedy jeszcze piękniejszy i można grzebać w brzusiu palcem!
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 19, 2024 18:33 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Proszę, wiekszy rozmiar :)

Obrazek
Obrazek

Lifter

Post » Pon sie 19, 2024 20:45 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Wow! Kropek, jestem pod wrażeniem.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon sie 19, 2024 23:30 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Troszkę się faktycznie rozlał, ale tylko troszkę :D Na poduszce się mieści? Mieści. :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia][następna]