Ogłoszenie o adopcji

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2024 21:58 Ogłoszenie o adopcji

Niestety przerasta mnie wstawienie ogłoszenia i zdjęć kotki, która szuka domu.
Chciałam, na życzenie opiekunki, wstawić w dziale adopcje miau.
Wstawiam i nic. Coś robię źle, albo zbyt nerwowo?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw sie 08, 2024 11:46 Re: Ogłoszenie o adopcji

Katarzynka01 pisze:Niestety przerasta mnie wstawienie ogłoszenia i zdjęć kotki, która szuka domu.

Zdjęć nie możesz wstawić? Jeśli tak to musisz zmienić parametry. Każde zdjęcie otwórz w Poncie i zmniejsz gabaryty. Bo to najczęściej występuje. Ew trzeba zapisać w polecanej apce.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 08, 2024 12:12 Re: Ogłoszenie o adopcji

ASK@ pisze:
Katarzynka01 pisze:Niestety przerasta mnie wstawienie ogłoszenia i zdjęć kotki, która szuka domu.

Zdjęć nie możesz wstawić? Jeśli tak to musisz zmienić parametry. Każde zdjęcie otwórz w Poncie i zmniejsz gabaryty. Bo to najczęściej występuje. Ew trzeba zapisać w polecanej apce.

Zdjęcia wstawiam przez upload miau, niby się kopiują, wstawiłam też tekst i niestety nic mi z tego nie wychodzi :(
Coś robię źle, nie mam pojęcia co
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Czw sie 08, 2024 12:29 Re: Ogłoszenie o adopcji

Katarzynka01 pisze:
ASK@ pisze:

Zdjęcia wstawiam przez upload miau, niby się kopiują, wstawiłam też tekst i niestety nic mi z tego nie wychodzi :(
Coś robię źle, nie mam pojęcia co

Najpierw tekst wpisujesz i zatwierdzasz. Potem wchodzisz w "ołówek" i dodajesz fotki. Zatwierdzasz. Jeśli edycja nie przyjmuje fot zmieniasz zapisy w Poindzie. Gdy foty dodane zatwierdzasz. Niestety, ogłoszenie nie od razu pojawia się na stronie bo musi to zatwierdzić admin. A wtedy bywa różnie-czasem mocno długo to trwa.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 08, 2024 12:31 Re: Ogłoszenie o adopcji

Bardzo Ci dziękuję za łopatologiczną instrukcję :1luvu:
Mam nadzieję, że tym razem się uda i już nie będę tu jęczeć :)

Katarzynka01

Post » Czw sie 08, 2024 12:33 Re: Ogłoszenie o adopcji

Katarzynka01 pisze:Bardzo Ci dziękuję za łopatologiczną instrukcję :1luvu:
Mam nadzieję, że tym razem się uda i już nie będę tu jęczeć :)

Wszystko widać na twojej stronie "moje ogłoszenia". Gdy wejdziesz będziesz widzieć czy ogłoszenie zostało przez admina zatwierdzone. gdy jest ok to pod twoim nikiem pojawia się info o nim.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 08, 2024 23:23 Re: Ogłoszenie o adopcji

Dzięki Twoim wskazówkom chyba mi się udało, mam komunikat przy ogłoszeniu "oczekuje"
Więc chyba się udało?
Jeszcze raz wielkie dzięki ASK@ :)

Katarzynka01

Post » Pt sie 09, 2024 9:20 Re: Ogłoszenie o adopcji

Nie ma za co.
Według mnie udało się. Tylko trzeba poczekać na przeklepanie. Ew można napisać do moda by zatwierdził.
Daj też ogłoszenia na olx i gratce.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 09, 2024 12:12 Re: Ogłoszenie o adopcji

ASK@ udało się, dzięki wielkie za pomoc :1luvu:

Ale zdjęcie wkleiło mi się tylko jedno, nie mam pojęcia dlaczego.
Ogłoszenia w innych miejscach w sieci "ogarnia" tymczasowa opiekunka kotki, mnie poprosiła tylko o wstawienie ogłoszenia w dziale "adopcje" bo była użytkowniczką miau.
Z kotką jest ten problem, że powinna trafić do domu z bezpiecznym ogrodem (o ile takie istnieją), nie bardzo odnajduje się w mieszkaniu z zabezpieczonym balkonem ale bez możliwości wychodzenia :(

Katarzynka01

Post » Pt sie 09, 2024 13:56 Re: Ogłoszenie o adopcji

Bo zdjęcia wkleja się każde po kolei. Nigdy zbiorczo.
Możesz w edycji dodać jeszcze.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 09, 2024 15:56 Re: Ogłoszenie o adopcji

Dodam :)

I wykrakałaś. Ogłoszenia na olx i gratce też spadną na mnie (szczęśliwie tekst mam). Bo koleżanka po śmierci laptopa nie bardzo może i potrafi czynić takie operacje na telefonie. No ale to za 2 tygodnie mniej więcej, po sterylce

Katarzynka01

Post » Pt sie 09, 2024 18:00 Re: Ogłoszenie o adopcji

Katarzynka01 pisze:Dodam :)

I wykrakałaś. Ogłoszenia na olx i gratce też spadną na mnie (szczęśliwie tekst mam). Bo koleżanka po śmierci laptopa nie bardzo może i potrafi czynić takie operacje na telefonie. No ale to za 2 tygodnie mniej więcej, po sterylce

Można napisać, że kotka zostanie wydana po kastracji. A potem gdyby nic nie wynikło, dać poprawiony tekst. Na gratce można wklejać ogłoszenie tego samego kota. Olx wyłapuje.
Z któregoś z tych kąt ogłoszeniowych można rozesłać tekst na fb. Jest wskazówka po zatwierdzeniu.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 09, 2024 22:25 Re: Ogłoszenie o adopcji

Zapytam jutro czy może tak by chciała. Bo dzisiaj powiedziała mi, że ogłoszenia już po sterylce. Jednak Twój pomysł wydaje mi się dobry.
Z drugiej strony trudno mi wierzyć w sens rezerwacji bo wielokrotnie przekonałam się, że ludzie rezerwują, blokuja a później albo milkną telefony, albo znajdują innego kota, albo...
A w tym czasie kot traci szanse bo dzwonią inni zainteresowani, Ty mówisz, że nieaktualne i wychodzi jak wychodzi

Katarzynka01

Post » Pon sie 12, 2024 17:23 Re: Ogłoszenie o adopcji

Nigdy nie rezerwuje kotów. Chyba że odbyła się już wizyta przed adopcyjna. Zostały sprawdzone warunki byt :roll: owe. Dom zaopatrzył się w potrzebne rzeczy. Ludzie byli u nas. Wtedy faktycznie *trzymam* kota. Jesteśmy po tzw słowie. Choć i z tym bywa różnie ale to jednostkowe przypadki.
W ogłoszeniu zaznaczam, że nie kolejność zgłoszeń jest miarą ale warunki jakie są oferowane kotu.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 12, 2024 18:52 Re: Ogłoszenie o adopcji

Nie miałam takich problemów w czasach gdy ogłoszenia adopcyjne dawało się do gazet.
Zainteresowani przyjeżdżali, trwały rozmowy i kontrole (w tym celowała moja mama, tata się śmiał, że jeszcze chwila a będzie żądać wyciągów z konta i aktów własności lokali), ale jakoś te adopcje szły i co więcej - większość była udana.
Później, gdy coraz popularniejsze stawały się ogłoszenia w sieci kilka razy boleśnie się przekonałam, że rezerwowanie jest głupim pomysłem. Od tego czasu nie rezerwuję tak na gębę.
Jednak w tym przypadku jestem tylko i wyłącznie pomocą techniczną :)

Katarzynka01