InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocys.88

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 05, 2024 8:29 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

MaryLux pisze:Szczerze mówiąc jestem załamana. Nikt nie może się zająć Felkiem. Bo na zbyt długo chcę jechać, bo coś tam innego. Profesjonalni petsitterzy są za drodzy jak na moje możliwości (proszę, nie tłumaczcie mi powodów takich a nie innych cen - to nie zmieni możliwości mojego portfela). Nikt nie może go wziąć na dwa tygodnie, a nawet przychodzenie do niego jest zbyt trudne (pytałam kilku osób). Wysłanie do fundacyjnego kocińca jest bez sensu - straciłby wszystko, co udało się nam wspólnie osiągnąć.
No to nie pojadę nigdzie. Szkoda.

Nie rozumiem postępowania fundacji, przecież to ich kot nie Twój. A gdybyś tak niespodziewanie trafiła do szpitala (tfu, tfu, odpukać) to też by nikt się nie mógł zając kotem i siedziałby sam, zamknięty np przez miesiąc.
Za profesjonalną opiekę tez raczej nie Ty powinnaś płacić wg mnie.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 05, 2024 8:34 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

No własnie, jeśli fundacja nie moze zapewnić wolontariusze, może mogłaby sie dorzucić do opłacenia petsittera?
Ale oni pewnie zaproponują tylko zabranie Felka na ten czas do klatki. :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lip 05, 2024 8:47 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

Powiem szczerze: po raz pierwszy się zdarza taka sytuacja, czuję się z tym źle

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lip 05, 2024 8:50 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

MaryLux pisze:Powiem szczerze: po raz pierwszy się zdarza taka sytuacja, czuję się z tym źle

A kto by się nie czuł :(

Mnie właściwie tylko raz była potrzebna opieka nad tymczasowymi maluchami i to czwórką, ale stowarzyszenie postarało się o zastępczy domek.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lip 05, 2024 8:52 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:Powiem szczerze: po raz pierwszy się zdarza taka sytuacja, czuję się z tym źle

A kto by się nie czuł :(

Mnie właściwie tylko raz była potrzebna opieka nad tymczasowymi maluchami i to czwórką, ale stowarzyszenie postarało się o zastępczy domek.

W zeszłym roku też potrzebowałam opieki dla Giny i Pestki, na 3 pełne tygodnie, dostałam bez dyskusji

MaryLux

Post » Pt lip 05, 2024 9:02 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

Maryś, jakoś to się rozwiąże, mam nadzieję, że znajdzie się opcja optymalna, dla Ciebie i dla Fela.
Pięknie forum zareagowało na wątek, który założyła madrugada, ale doskonale rozumiem, że to trudna sytuacja dla Ciebie :roll: . Nic tu nie jest proste, cała sytuacja w ogóle jest trudna, znam to od kilkunastu lat.
A tak swoją drogą, patrzę na te stawki petsitterów i 8O . Rozumiem, że bywa zwierzę trudne, agresywne, kłopotliwe, duże, nie wiem jakie jeszcze, że trzeba dojechać itd. Ale kwota, która wyszła za dwa tygodnie dochodzenia do Fela to czysty biznes, kurczę, ale czasy...
Zobacz sama, jak to się ma do Twojej ciężkiej pracy oprowadzania wycieczek :strach:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lip 05, 2024 9:05 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

czitka pisze:Maryś, jakoś to się rozwiąże, mam nadzieję, że znajdzie się rozwiązanie optymalne, dla Ciebie i dla Fela.
Pięknie forum zareagowało na wątek, który założyła madrugada, ale doskonale rozumiem, że to trudna sytuacja dla Ciebie :roll: . Nic tu nie jest proste, cała sytuacja w ogóle jest trudna, znam to od kilkunastu lat.
A tak swoją drogą, patrzę na te stawki petsitterów i 8O . Rozumiem, że bywa zwierzę trudne, agresywne, kłopotliwe, duże, nie wiem jakie jeszcze, że trzeba dojechać itd. Ale kwota, która wyszła za dwa tygodnie dochodzenia do Fela to czysty biznes, kurczę, ale czasy...
Zobacz sama, jak to się ma do Twojej ciężkiej pracy oprowadzania wycieczek :strach:

I równie nielekkiej pracy przy nauczaniu dzieci, najczęściej problemowych (te, które nie mają problemów, radzą sobie na ogół samodzielnie).

MaryLux

Post » Pt lip 05, 2024 9:19 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

Jakos wszystko, co dotyczy zwierząt, jest drogie - wet, leki, karma, okazuje się, ze opieka też.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 05, 2024 9:42 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

jolabuk5 pisze:Jakos wszystko, co dotyczy zwierząt, jest drogie - wet, leki, karma, okazuje się, ze opieka też.

Niechby było i drogie, ale wkurza dysproporcja między cenami usług dla ludzi i usług dla zwierząt. Jedna z moich ulubionych turystek dorabia jako opiekunka dla dzieci - zarabia mniej niż petsitter, a ze swojej stawki jest naprawdę zadowolona, nie ma stawki minimalnej

MaryLux

Post » Pt lip 05, 2024 10:07 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

No właśnie, a przeciez z dzieckiem jest trudniej!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 05, 2024 10:16 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

A sąsiedzi?
Przykra sytuacja.
A jednak bałabym się zostawić kota (i w ogóle mieszkanie) pod opieką zupełnie obcej osoby, a że ta osoba napisze sobie "catsitter" to nic nie znaczy (zwłaszcza po tym, co spotkało Never).
A może ktoś z Wrocławia, z forum, za część tej kwoty? Bo ceny, które podajesz są zupełnie z ksieżyca :(
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt lip 05, 2024 10:48 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

A ta opieka to na umowę? i czy wszyscy mają takie wysokie stawki?
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 05, 2024 15:01 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

To prawda, ceny z kosmosu.Nalozyc jedzenie, umyć miseczki, wymienić wodę,sprzątnąć kuwetę. Pogłaskać, pogadać, posiedzieć. Wiem że to czas, ale nie jest to jakieś mega absorbujące ani męczące.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt lip 05, 2024 15:37 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

Silverblue pisze:To prawda, ceny z kosmosu.Nalozyc jedzenie, umyć miseczki, wymienić wodę,sprzątnąć kuwetę. Pogłaskać, pogadać, posiedzieć. Wiem że to czas, ale nie jest to jakieś mega absorbujące ani męczące.

I nie wymaga specjalistycznej wiedzy. A może na fixly poszukać?
Tu jest jakaś strona z google. Ceny np. 23 zł za dzień. :ok:
https://yoopies.pl/petsitter/wroclaw

Albo tutaj. Wizyty domowe od 35 zł
https://petsy.pl/opieka-nad-kotem/wroclaw/
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 05, 2024 19:33 Re: InkaPigulinka [*] 62 DT im. Pigułki, Psota i Inki pomocy

Pytałam moje dziecię, ma się zastanowić, bo dziś troszkę nie teges była z myśleniem - obronę miała magistra :) ale myślę że do poniedziałku da znać, bo po obronie wsiadła w pociąg i pojechała się cieszyć do Warszawy :)

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

[poprzednia][następna]