Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38 - 16 urodziny Rudzi :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2024 10:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:Super Seniorka i bura Gryzaczka
Obrazek

Obrazek

Jaki ładny koci duecik :D :1luvu:

:1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 25, 2024 10:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Gosiagosia pisze:Wszystkiego najlepszego dla Rudzi :1luvu: :birthday: :balony:

Dziękujemy z Rudzinką :201494 :1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob maja 25, 2024 13:00 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

moje różyczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 25, 2024 13:06 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Kalmie wyjątkowo dużo kwiatów mają w tym roku, nawet wiosenne mrozy im nie zaszkodziły. Gałązki wprost uginają się od kwiatów, nawet jedna się złamała, choć podejrzewam ,że stało się to z "pomocą" dochodzących kotów, bo kiedyś słyszałam jak biły się w nocy
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 25, 2024 13:08 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 25, 2024 13:52 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

mir.ka pisze:
Silverblue pisze:Ale fajnie tak tydzień świętować urodziny:) oj biedna Elenka, nie dziwię się że już ma dość, ale co zrobić jak trzeba. I biedna Ty, oby szybko się zagoiło. A Super Seniorka i Gryzaczka ślicznie razem wyglądają :1luvu:

Ręka w lepszym stanie, ugryzienia prawie nie widać, ale jednak boli, jest lekko opuchnięta i za siniaczona :(
Gryzaczka była wczoraj niezadowolona bo podstawiała mi się jak zwykle do głaskania od strony tej bolącej, lewej ręki, a tu mizianek nie było. No cóż sama sobie zawiniła, mówiłam jej to.

Dobrze, że ręka się goi, ale apteczkę warto uzupełnic! :ok: :ok: :ok:

Ogród piękny! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 26, 2024 9:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

Naprawdę pięknie jest w Twoim ogrodzie:) Tyle kolorów... A apteczkę to widzę masz jeszcze lepszą niż ja :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie maja 26, 2024 9:42 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:
Silverblue pisze:Ale fajnie tak tydzień świętować urodziny:) oj biedna Elenka, nie dziwię się że już ma dość, ale co zrobić jak trzeba. I biedna Ty, oby szybko się zagoiło. A Super Seniorka i Gryzaczka ślicznie razem wyglądają :1luvu:

Ręka w lepszym stanie, ugryzienia prawie nie widać, ale jednak boli, jest lekko opuchnięta i za siniaczona :(
Gryzaczka była wczoraj niezadowolona bo podstawiała mi się jak zwykle do głaskania od strony tej bolącej, lewej ręki, a tu mizianek nie było. No cóż sama sobie zawiniła, mówiłam jej to.

Dobrze, że ręka się goi, ale apteczkę warto uzupełnic! :ok: :ok: :ok:

Ogród piękny! :ok:

Tylko o co uzupełnić apteczkę? coś kupie do niej i zanim mi będzie potrzebne to się przeterminuje :( W każdym razie tak było do tej pory i niech nadal zostanie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie maja 26, 2024 9:45 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Silverblue pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

Naprawdę pięknie jest w Twoim ogrodzie:) Tyle kolorów... A apteczkę to widzę masz jeszcze lepszą niż ja :lol:

W ogródku, coraz bardziej kolorowo, dużo róż ma pączki, ale jest bardzo sucho :( , te opady deszczu co się trafiają, niewiele dają :(
W apteczce masz o jedną rzecz więcej? :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie maja 26, 2024 9:47 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Tak, mam jeszcze coś do ssania na gardło :lol:

Silverblue

Post » Nie maja 26, 2024 9:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Silverblue pisze:Tak, mam jeszcze coś do ssania na gardło :lol:

:lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie maja 26, 2024 10:38 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Warto mieć więcej w apteczce - chocby ze względu na koty :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 26, 2024 12:05 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

U mnie apteczka solidnie wyposażona, i moja, i kocia. A to co warto mieć to octenisept, odkażający i dla ludzia, i dla kota
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie maja 26, 2024 12:39 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

Oooo, octenisept też mam! :lol:

Silverblue

Post » Nie maja 26, 2024 15:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38- 16 urodziny Rudzi :))

mir.ka pisze:
Katia K. pisze:
mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Biedna Elenka, biedna TY! Ale w sumie dobrze, że krew leciała, bo w ten sposób rana się oczysciła. Najgorsze są rany zębów, po których krew nie płynie, zostaje mały ślad, a w środku - mnóstwo bakterii, które znajdują się normalnie na zębach. Często rozwijają się beztlenowce, leczy się to antybiotykami, ale takie rany paprzą się paskudnie. Twoja powinna się szybko zagoić. :ok: :ok: :ok:
Może na przyszłość podawać Elence jakiś środek uspokajający przed wizytą?

Też tak myślałam ,że dobrze, ze tak sie ze mnie leje, choć nie przepadam za widokiem własne krwi. Moze masz rację co do Elenki i chyba zapytam weta przy następnej wizycie co myśli o jakimś uspokajaczu dla niej, jemu też będzie łatwiej ją badać jak by coś dostała. Z tym ,że nie wiem czy jej się jakieś dodatkowe tablety spodobają.

Gabapentyna, proszek do jedzenia. Działa!

Ale to chyba u weta można kupić? nigdy nie stasowałam czegoś takiego, bo moje koty do tej pory nie potrzebowały, ale jednak żadne wcześniej nie bywało co miesiąc u weta :(

To kapsułki z proszkiem do kupienia w gabinecie, wysypujesz do jedzenia. Działa uspokajająco. Dawałam wszystkim moim kotom oprócz Krzysia. Dawałam, żeby mniej bolało, ale w przypadku Nemka, który nie jest za specjalnie obsługiwalnym kotem - przed wizytą w gabinecie, dostał przed pobraniem moczu pod usg. Bardzo spektakularnie na niego zadziałało. Miałam dać połówkę lub całość, dałam całość, zrobił się z niego pluszak. Tylko trzeba uważać, bo kot może się zataczać, więc wiadomo - wskakiwanie na wyższe poziomy pod nadzorem. Działać przestaje po kilku godzinach. Polecam.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]