Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 09, 2024 16:08 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

W upalne dni, przy nasłonecznionym balkonie ograniczacie kotom balkoning?
Ja tak, boję się udaru cieplnego.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto kwi 09, 2024 16:32 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

W upalne słoneczne dni moje pannice same sobie ograniczają balkoning. Do ok. 13-14, bo po południu słońce chowa się za narożnik bloku.
Dzisiaj u nas jakieś 26 stopni i niebo lekko zamglone, więc nie ma co ograniczać.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto kwi 09, 2024 21:08 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:
MaryLux pisze:
jolabuk5 pisze:Usia się nie pcha, tylko wskakuje do szafki na balkonie i uważa, że nie zmarznie. :twisted:

A jak jest naprawdę?

Naprawdę, to ją wyganiam z tej szafki do mieszkania i zamykam balkon. :wink:

Dziś Sabcia rano ładnie zjadła, w południe też, a teraz wlazła do szafki na balkonie i nie ma zamiaru wyjść, więc nie mam jej jak nakarmić :twisted:
Poza tym zrobiła przy mnie ładną, dużą kupkę - gdybym na własne oczy nie widziała, to bym nie wierzyła, że to jej. Przecież tak mało jadła!

Sabcia na balkonie dziś
Obrazek

A tutaj widać podwórkowy ogródek (niewyraźny, bo przez siatkę i moskitierę, ale widać)
Obrazek

Brawo Sabciu :ok:

śliczna jesteś :1luvu:

Silverblue pisze:Właśnie, jak to kotom wytłumaczyć :D Sabciu pięknie wyglądasz i bardzo się cieszę że jadłaś i z tej kupy wielkiej też :201461 A ogródek Jolu przepiękny, jest na co patrzeć z okna:)

Dziękuję :oops: :oops: :oops:
Sabcia

MiauPS. My nie mamy tyle słońca na balkonie, poza tym jak za goraco, to się chowamy w mieszkaniu, gdzie jest chłodek.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto kwi 09, 2024 21:36 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Sabcia masz fajny dywanik. Ja takiego nie mam, ale mam taki drapak gdzie mogę się schować i moja zrobiła mi zdjęcie i mówi, że wyglądam jak jakiś groźny wilk z jakiegoś filmu opowieści który nigdy się nie kończy (Niekończąca się opowieść).
I ja się chyba już na ten balkon wyprowadzę.
Obrazek
Chiko
Ostatnio edytowano Wto kwi 09, 2024 21:40 przez Chikita, łącznie edytowano 1 raz

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Wto kwi 09, 2024 21:40 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Chikita pisze:Sabcia masz fajny dywanik. Ja takiego nie mam, ale mam taki drapak gdzie mogę się schować i moja zrobiła mi zdjęcie i mówi, że wyglądam jak jakiś groźny wilk z jakiegoś filmu opowieści który nigdy się nie kończy (Niekończąca się opowieść).
Obrazek
Chiko

Chiko, wyglądasz... zabójczo :wink:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto kwi 09, 2024 22:28 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Chikita pisze:Sabcia masz fajny dywanik. Ja takiego nie mam, ale mam taki drapak gdzie mogę się schować i moja zrobiła mi zdjęcie i mówi, że wyglądam jak jakiś groźny wilk z jakiegoś filmu opowieści który nigdy się nie kończy (Niekończąca się opowieść).
I ja się chyba już na ten balkon wyprowadzę.
Obrazek
Chiko

Rzeczywiście na tym zdjęciu jest podobieństwo do tego wilka :D

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro kwi 10, 2024 1:48 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Chiko, kto Ci robi takie zdjęcia! Przecież Ty jesteś śliczną, miłą koteczką
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro kwi 10, 2024 1:59 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Sabcia trochę lepiej, to znów Usia gorzej - cały dzień nie wychodziła na balkon, ale jadła suche. Teraz zwróciła. Mam nadzieję, że to kłak, chociaż w treści nie widziałam, ale dość szybko zdecydowała się na wylizanie sosiku z saszetki. Zobaczymy, czy znowu go nie zwróci.
Sabcia zażyczyła sobie odkręcenia kranu w łazience. I skubie trochę suchego.
Uff, one tak na zmianę, te moje staruszki. A jak one ok, to znów mnie cos dopada, w końcu też jestem staruszka :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro kwi 10, 2024 9:15 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

jolabuk5 pisze:Sabcia trochę lepiej, to znów Usia gorzej - cały dzień nie wychodziła na balkon, ale jadła suche. Teraz zwróciła. Mam nadzieję, że to kłak, chociaż w treści nie widziałam, ale dość szybko zdecydowała się na wylizanie sosiku z saszetki. Zobaczymy, czy znowu go nie zwróci.
Uff, one tak na zmianę, te moje staruszki. A jak one ok, to znów mnie cos dopada, w końcu też jestem staruszka :D

one i tak starsze
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 10, 2024 9:59 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Sabcia trochę lepiej, to znów Usia gorzej - cały dzień nie wychodziła na balkon, ale jadła suche. Teraz zwróciła. Mam nadzieję, że to kłak, chociaż w treści nie widziałam, ale dość szybko zdecydowała się na wylizanie sosiku z saszetki. Zobaczymy, czy znowu go nie zwróci.

one i tak starsze

Prswda :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro kwi 10, 2024 10:05 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Za zdrowie Sabci i Usi :ok: :ok: :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro kwi 10, 2024 10:42 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

No właśnie, jakby starość nie mogła być takim przyjemnym bezbolesnym czasem, żeby nic nie dolegało, no może tylko tak nieznacznie. A to już tak chyba koło 50 się zaczyna że tu wzdęcie, tu plecy bolą, tu nogi :D Pewnie dziś jak na ironię Usia będzie chciała wyjść na balkon.Micia pod namiotem ,bo słońca nie ma i nic nie grzeje na parapecie. Zdrówka dla kotek i Ciebie Jolu :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro kwi 10, 2024 12:36 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Ciociu Aniu, Ciociu Silverblue, dziękujemy :1luvu:
Obie z Usią trochę polizałyśmy i śpimy. Duża też senna. Balkon zamknięty.
Sabcia donosząca
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro kwi 10, 2024 17:39 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

Pani Jolu, Pani to ma talent do obróbki zdjęć i mogłaby Pani założyć kanał na YouTube. Może udałoby się nawet zarobić na kotki w ten sposób.

Mnie ostatnio cały czas podsuwają na YouTube do oglądania różne, krótkie ale śmieszne wideoklipy z kotami.Nie wiem czy wam też

Tam jest grubo ponad pół miliona likeów, więc potencjał zarobkowy jest.

Ja też myślałam o otwarciu kanału, ale mam za mało kotów które współpracują z człowiekiem.

Sabcia jest bardzo podobna do Żaruni. Pewnie jak Żarunia będzie troszkę starsza to będą wyglądały jak 2 krople wody. Mogłaby Sabcia występować wraz z innymi kotkami, tyle że trzeba mieć okazję zarejestrować np. telefonem z kamerą jak robi różne śmieszne rzeczy.

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

Post » Śro kwi 10, 2024 19:22 Re: Moje Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Łatka [*] Lucas [

To nie talent, to program - photoshop 7, ten, który szczęśliwie udało się ponownie zainstalować w nowym komputerze :D
Ale rzeczywiście, lubię to robić. Może zostałabym grafikiem komputerowym, gdyby pół wieku temu istniał taki zawód :wink:

Sabcia pozdrawia Żarunię, miau miau :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]