Dziekuje pieknie , kochane jestescie
Po fakcie wetka poinformowala, ze elektroforeza nie bardzo w UK jest do zrobienia, robia tylko p/ciala.
Mile, ze dzis o poranku zadzwonila, iz p/ciala niskie, wiec jej zdaniem FIP nie ma miejsca.
Pytala o futro, na razie powoli ciagniemy go za uszy na wlasciwa strone.
Jest bardziej ozywiony, gadulowaty, wiecej je, ale wybredny jak diabli, te jego preferencje wcale najlepsze nie sa, ale nie dyskutujemy za mocno.
Mysle nad ornipuralem, ale musialabym podac w domowych warunkach, a nieco boje sie z tak specyficznym zwierzakiem i bez ogarnietego weta pod reka. Ba, boje sie mojej niezdarnosci, niewiedzy.
Piekne bardzo, bardzo dzieki za propozycje
Do srody ma dojsc hepatiale forte, czytam o miejscowo dostepnych preparatach, skladach i bije sie z myslami, czy wprowadzac cos innego, czy skupic sie na pilnowaniu zwierzaka z jedzeniem i postawic na juz przetestowany srodek?
Wetka nalega na SAMe, znalezione preparaty sa w oparciu o karczocha, ktory akurat nie jest polecany w naszym problemie i potrafi pociagnac wyniki watrobowe w gore. Nie dyskutuje za mocno z wetka, bo stara sie w ramach mozliwosci, jest zyczliwa, akceptuje nasze dziwactwa 'wiem lepiej', wlacznie z akceptacja wizyt rano, bo wtedy kot latwiejszy do obslugi.
Wg Idexx:
Spec fPLa 5.8 0.1 - 4.4 µg/L
Cobalamin(B-12) 865.0 270.0 - 1,000.0 ng/L
Folate 10.4 9.5 - 20.2 ug/L
Poziom p/cial koronowirus kot ponizej 10, na podstawie poziomow rozcienczenia (?)
W opisie p/cial: 'FCoV: Wynik ten pokazuje, że kot albo nie był narażony na kontakt z koronawirusem (FCoV), albo nie uległ jeszcze serokonwersji (niedawne narażenie). Ujemne miano można czasami zaobserwować w schyłkowej fazie mokrego FIP (zakaźnego zapalenia otrzewnej kotów), dlatego nie można go wykorzystać do jednoznacznego wykluczenia rozpoznania FIP.'
Zapomnialam, kal do zrobienia, w jaka strone uderzac? Ma sens zbierania przez kilka dni i przewiezienia schlodzony do Pl laba?
Laboratorium szpitala ludzkiego ma sens (bo tam mam mozliwosc przekazania od razu do badan)?