Moderator: Estraven
Kazia pisze:Tryptofan 25 mg/kg kota, dosypywany do jedzenia.
Po 2 tygodniach podawania widać poprawę.
Warto dawać równolegle pozostałym kotom, żeby powoli przestały się go bać, bo ich lęk go dodatkowo nakręca.
To są tabletki?Weci mają tak?Ile tego trzeba podawać na kota?To trzeba podawać przez jakiś czas?maczkowa pisze:skąd masz tę cenę? Calm vet za 60 kapsułek to około 54 zł
https://allegro.pl/oferta/vetexpert-kal ... 5135049251
maczkowa pisze:no, to faktyczna cena jest dwukrotnie niższa, kupowałam swoim kotom, jakieś działanie widac, ale siła zalezy od kota, no i jak się podaje to widac efekt, ale w granicach doby - w sensie, że odstawienie powoduje, ze efekty nikną.
Kazia, ten tryptofan podawałaś może? obserwowałaś efekty?
maczkowa pisze:na allegro zakupione do 11 masz następnego dnia, a najpóżniej w sobotę, jak znajdzie odpowiednią ofertę. Sorry, Iza, ale dla mnie to marnotrawienie pieniędzy- bo 1-2 dni nie zbawi nikogo, a ten lek też nie działa jak piorun z jasnego nieba. to SUPLEMENT diety, a nie silny lek narkotyczny
Myslałam, zeby zaproponowac, ze jak poczekasz do poniedziałku, to kupię Wam, ale to chyba nieaktualne w takim razie
avinnion pisze:Ja calm vet stosowałam i nie mogę polecić. Jednak ja mam bardzo starego kota, który też sporo grymasi. Lek podawałam miesiąc i nie było widocznej poprawy, to samo po odstawieniu. Nie zakładam jednak że na inne mlode koty nie podziała.
Ja weterynaryjne kupuje w necie, bo weci jednak dużą marzę mają. Na czymś prócz zabiegów muszą zarabiać. Może poszukaj jeszcze innych opinii o tym preparacie w necie. Lepiej poczekać nawet ten jeden dzień a się upewnić że kupisz coś co na takiego brykacza naprawdę zadziała.

ametyst55 pisze:Dopiero doczytałam![]()
Madrusia[*]
trzy koteczki [*]
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, nfd, smoki1960 i 68 gości