Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 29, 2024 23:46 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Oczywiście :wink:
Ja osobiście mam przykre wspomnienia z Łodzi. Jest to jedyne miejsce, w którym dopuściłam się kradzieży :oops: . W latach 80-tych, z kawiarni wyszłam nie płacąc :oops:. Nie miałam jak się "zrehabilitować" bo od miejsca zbrodni byłam (w chwili opamiętania) 100 km dalej i nie pamiętałam adresu tegoż miejsca :( .
Okradłam Łódź :placz:
Może kotka - jako zadośćuczynienie??? Z dowozem???
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto sty 30, 2024 2:18 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Bywają kawiarniane koty :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 30, 2024 13:16 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

ewkkrem pisze:Oczywiście :wink:
Ja osobiście mam przykre wspomnienia z Łodzi. Jest to jedyne miejsce, w którym dopuściłam się kradzieży :oops: . W latach 80-tych, z kawiarni wyszłam nie płacąc :oops:. Nie miałam jak się "zrehabilitować" bo od miejsca zbrodni byłam (w chwili opamiętania) 100 km dalej i nie pamiętałam adresu tegoż miejsca :( .

U nas, tak pod koniec liceum, była moda na chodzenie do różnych miejsc i ucieczkę bez płacenia rachunku z miejsca zbrodni. Taki swoisty "sport" :P
jolabuk5 pisze:Bywają kawiarniane koty :ok:

Co do tzw kocich kawiarni mam ogromne wątpliwości
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto sty 30, 2024 20:38 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Katarzynka01 pisze:
ewkkrem pisze:Oczywiście :wink:

U nas, tak pod koniec liceum, była moda na chodzenie do różnych miejsc i ucieczkę bez płacenia rachunku z miejsca zbrodni. Taki swoisty "sport" :P
jolabuk5 pisze:Bywają kawiarniane koty :ok:

Co do tzw kocich kawiarni mam ogromne wątpliwości

Tak, ja też. Ale czasem kot ma dzięki temu dom.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sty 30, 2024 21:43 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

A ja lubię jedną z wrocławskich kocich kawiarni.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 31, 2024 11:54 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

ewkkrem pisze:Prawie 80-cio letnia Pani dokarmia koty na swoim terenie. Trochę przeze mnie zaangażowała się bardziej. Zaczęła łapać koty i kastrować. Po kastracji przetrzymuje je w pralni w bloku. Bardzo jej szkoda (i mnie) wypuścić te koty więc ... szukamy domków :)
Ulubieniec Pani to Nosek. Kocurek ok. 1.5 roku. Miziasty, łatwy w "obsłudze" i łatwo będzie go poznać na zdjęciach (patrz na nosek :)). Łatka to prawdopodobnie jego siostra. Też miziasta i lgnąca do człowieka. Trzeci pingwinek będzie pewnie wymagał więcej uwagi ale został złapany najpóźniej i może dlatego jest najmniej ufny. Cała trójka wykastrowana.
Jeszcze pracuję nad szczepieniami. Pogoda ładna więc Pani zastanawia się nad wypuszczeniem :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcie sprzed miesiąca:
Obrazek
Mają wrócić?
Właśnie się dowiedziałam, że Pani złapała następnego kota (prawdopodobnie faceta) do kastracji. Jest jeszcze jeden niekastrowany ze względu na koci katar. (już wyleczony). Teraz, lada moment, może już, pojechały pod nóż :twisted:
Domki potrzebne :)
Postaram się wrzucić ogłoszenia na Facebooka ale ja tam niegramotna :( .

Na koniec dodam, że Pani przygarnęła jedną kotkę. Ok 4-letnią i nawet nie pomyślała o nadaniu jej imienia :smokin: . To całkiem nowa "kociamama" z zerowym doświadczeniem i ja se wzięłam jej "edukację" na łeb :strach: .

Przepraszam za opóźnienie.
Tytuł: 80latka musi wypuścić miziaki na ulicę. Pomocy!
Cześć, to ja, miziak Nosek, a to moja siostra Łacia i kolega Pinio, też miziaki. Jesteśmy niczyje. Taka jedna dobra Duża nas trochę karmi, a teraz złapała nas na sterylki. I dlatego siedzimy tymczasowo w blokowej pralni. Ale już są następne złapane na sterylki i Duża musi nas wypuścić, żeby zrobić miejsce. Na ulicę wypuści, bo gdzie? Bardzo się staraliśmy pokazać, że jesteśmy domowe, że chcemy do człowieka, nawet pozwalaliśmy sobie podawać paskudne tabletki, ale nic nie pomaga. Duża nie może nas wziąć, ma już inne koty. Nigdzie nie ma dla nas miejsca, a na ulicy to wiadomo - auta, źli ludzie, zimno. Dlatego w rozpaczy piszę ten apel do Ciebie. Proszę, najpiękniej jak umiem, daj nam dom! Nie wszystkim, chociaż jednemu, nie musimy być razem, lubimy się, ale lubimy też inne koty. To bardzo pilne, mamy tylko kilka dni, potem otworzą się drzwi i będziemy musieli wyjść na mróz, śnieg, deszcz... Pewnie już nigdy nie dostaniemy szansy na prawdziwy dom, na miłość człowieka. A tak marzyliśmy...
Jesteśmy po kastracji, korzystamy tu w pralni z kuwetki, (zostaliśmy odrobaczeni, zaszczepieni?). Jesteśmy z ..... , ale jest możliwość dowiezienia do innego miasta. Błagam, zadzwoń do mojej Dużej, pomóż mojej siostrze, albo mnie, albo Piniowi.
Twój (?) Nosek

No nie wiem, czy wyszło wystarczająco wzruszająco i alarmistycznie. Ale starałam się :ok:
Ratunku! Staruszka musi wypuścić miziaki na ulicę.
Pomocy! Miziaki będą wypuszczone na ulicę!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 31, 2024 17:36 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Wiem, że jest sporo osób, które lubią ogłoszenia pisane w imieniu kota. Nie wykluczam, że bywa to też bardziej chwytliwe.
Powiem jednak tylko od siebie i nie mam tu nic złego na myśli: wolę ogłoszenia pisane o kotach a nie w imieniu kotów :)

Natomiast z wyjęciem tego aspektu, samo ogłoszenie brzmi nieźle :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Śro sty 31, 2024 17:40 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Stomachari pisze:Wiem, że jest sporo osób, które lubią ogłoszenia pisane w imieniu kota. Nie wykluczam, że bywa to też bardziej chwytliwe.
Powiem jednak tylko od siebie i nie mam tu nic złego na myśli: wolę ogłoszenia pisane o kotach a nie w imieniu kotów :)

Natomiast z wyjęciem tego aspektu, samo ogłoszenie brzmi nieźle :)

Mogę spróbować napisać "o kocie" :wink: Ale z doświadczenia adopcyjnego wydaje mi się, że te "od kota" bardziej chwytają za serce, w rezultacie są skuteczniejsze. :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 31, 2024 18:28 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Bardzo dziękuję :1luvu:
Czekam na kontakt z Panią bo muszę jeszcze doprecyzować do jakich miast może dowieść koty i czy mogę podać w jakim mieście są koty. Mieszka w niedużym miasteczku i jest dość znana a rozgłosu nie lubi.
Jolu, na olx dodam, po prostu różne ogłoszenia. Przerobić narratora z kota na człowieka chyba będę umiała :mrgreen: . Polecą obie wersje :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro sty 31, 2024 18:46 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Ja bym to jednak przeredagowała. Kilka słów od kota może być, ale lepiej żeby był konkretny opis sytuacji i kota.
Tak mi się wydaje :)
Namiary na Ewę.
I jeszcze - to prośba do Ewy o przyporządkowanie kolejnych zdjęć konkretnym kotom
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Śro sty 31, 2024 19:00 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

ewkkrem pisze:Bardzo dziękuję :1luvu:
Czekam na kontakt z Panią bo muszę jeszcze doprecyzować do jakich miast może dowieść koty i czy mogę podać w jakim mieście są koty. Mieszka w niedużym miasteczku i jest dość znana a rozgłosu nie lubi.
Jolu, na olx dodam, po prostu różne ogłoszenia. Przerobić narratora z kota na człowieka chyba będę umiała :mrgreen: . Polecą obie wersje :D

Tak, najlepiej próbować na różne sposoby. Kciuki za rezultat czyli domki!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 31, 2024 21:29 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Uzupełniłam o potrzebną wiedzę :twisted:

Tytuł: 80latka musi wypuścić miziaki na ulicę. Pomocy!
Cześć, to ja, miziak Nosek, a to moja siostra Łacia i kolega Pinio, też miziaki. Jesteśmy niczyje. Taka jedna dobra Duża nas trochę karmi, a teraz złapała nas na sterylki. I dlatego siedzimy tymczasowo w blokowej pralni. Ale już są następne złapane na sterylki i Duża musi nas wypuścić, żeby zrobić miejsce. Na ulicę wypuści, bo gdzie? Bardzo się staraliśmy pokazać, że jesteśmy domowe, że chcemy do człowieka, nawet pozwalaliśmy sobie podawać paskudne tabletki, ale nic nie pomaga. Duża nie może nas wziąć, ma już inne koty. Nigdzie nie ma dla nas miejsca, a na ulicy to wiadomo - auta, źli ludzie, zimno. Dlatego w rozpaczy piszę ten apel do Ciebie. Proszę, najpiękniej jak umiem, daj nam dom! Nie wszystkim, chociaż jednemu, nie musimy być razem, lubimy się, ale lubimy też inne koty. To bardzo pilne, mamy tylko kilka dni, potem otworzą się drzwi i będziemy musieli wyjść na mróz, śnieg, deszcz... Pewnie już nigdy nie dostaniemy szansy na prawdziwy dom, na miłość człowieka. A tak marzyliśmy...
Jesteśmy po kastracji, korzystamy tu w pralni z kuwetki, zostaliśmy odrobaczeni. Jesteśmy z Kartuz, ale jest możliwość dowiezienia do innego miasta. Gdańska, Pruszcza Gdańskiego. Błagam, zadzwoń do mojej Dużej, pomóż mojej siostrze, albo mnie, albo Piniowi.
Twój (?) Nosek
Kontakt: 606-403-363
Nosek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Łatka:
Obrazek Obrazek

Pinio:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Łatka i Nosek:
Obrazek Obrazek

Nosek, Łatka, Pinio:
Obrazek

Pinio, Łatka, Nosek:
Obrazek

Tu zdjęcie archiwalne:
Nooo, kiedy otworzą tą pralnio-stołówkę ???
Obrazek
Łatka, Nosek i Buras. Buras został wypuszczony na drugi dzień po kastracji bo bardzo "dziczył".

Dla chętnych:
Można modyfikować, można rozgłaszać, można rozsyłać, za wszystko koty podziękują :mrgreen: , jako i ja dziękuję :1luvu:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro sty 31, 2024 22:21 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Ok. Dane mam, tzn czekam na dodatki obiecane przez Ewę :)
Mam je wrzucić na fb wszystkie razem czy osobno?
Szczerze mówiąc nie wiem jaki sposób lepiej działa

Katarzynka01

Post » Śro sty 31, 2024 22:35 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

Myślałam, że już wszystko "dałam" :oops: .
Co mi Alzheimer ukradł? :20147
Nawet tel. podałam :)

Koty są odrobaczone (jest w tekście) ale nie szczepione.
Pani, na razie nie chce słuchać więcej bo zamartwia się kotem. Następnym. :mrgreen:
Ona wykastrowała w tym roku 12 kotów 8O . Jedna kotka znalazła domek. Domek u znajomych Pani, więc Pani będzie miała wgląd w sytuację kota. Urząd Miasta ma jej już dosyć i odgrażają się, że wprowadzą limit - 10 kotów na karmicielkę. Pani może i stara ale umysłowo sprawna lepiej od niejednej młódki. Zapowiedziała, że zwiększy im się (UM) ilość ... karmicielek. Dla niej nie problem zaprowadzić sąsiadkę i zarejestrować jako karmiciela :twisted: Kotów do zdjęć nie zabraknie.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro sty 31, 2024 22:36 Re: Wypuścisz czy znajdziesz dom???

:oops:
Moja wina, nie zauważyłam, że dopisałaś miasta.
A możemy poszerzyć ewentualnie ofertę dowozu? Czy lepiej nie?

Katarzynka01

[poprzednia][następna]