POTRZEBUJE POMOCY MAM 25 KOTÓW i zaczynam sobie nie radzić.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2005 20:04

aha mozesz go obejzec ale cos mu na glowe zarzuc zeby cie nie ugryzl-jakies rekawice tez zaluz .wody mu podac moze gdyby chcial..cociaz watpie..niech nie lezy na polu bo w nocy be z ruchu sie wyziebi i zdechnie;(

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Wto sie 02, 2005 20:08

a może tu spróbuj zapytać co zrobić z borsukiem ...

Nadleśnictwo Łobez, tel. 3974064

troll?
Obrazek

tree

Od: Śro lip 13, 2005 21:33

Post » Wto sie 02, 2005 20:19

tree pisze:
Ska pisze:
tree pisze:KociaMamko ... chcesz oddać koty do adopcji czy tylko potrzebujesz materialnej (finansowo-rzeczowej) pomocy ?

To pytanie pojawilo sie na poprzedniej stronie watki, ze strony Kociejmamki padla odpowiedz, ze koty owszem szukaja domow.

dzięki Ska za odpowiedz, przeczytałam dokładnie cały wątek, zanim swoje pytanie zadałam ...
myślę że nie jest trudne i KociaMamka sama poradziła sobie z odpowiedzią :lol:

a wiec jednak nie domki, nie adopcje ...
sterylizacja, leki i karma ... etc.

Myslalam ze nie doczytalas, nei zauwazylas.
Juz sie nei wtracam ;)
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Wto sie 02, 2005 20:28

gagucia pisze:aha mozesz go obejzec ale cos mu na glowe zarzuc zeby cie nie ugryzl-jakies rekawice tez zaluz .wody mu podac moze gdyby chcial..cociaz watpie..niech nie lezy na polu bo w nocy be z ruchu sie wyziebi i zdechnie;(

Absolutnie NIE.
Nie dotyka się dzikich zwierząt, z dziwnymi objawami, samemu.
Należy wezwac odpowiednie służby.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sie 02, 2005 20:34

właśnie wruciłam od BORSUKA postawiłam mu wody ale raczej nie bedzie pił, strasznie sie trzepie co chwilę jak by miał padaczkę i nie może nad tym zapanować jest bardzo wycieńczony, dzięki za numery telefonów te wszystkie znam ale tam nie pracują o tej godzinie i nie odbierają telefonów

KociaMamka

Od: Wto sie 02, 2005 9:26

Post » Wto sie 02, 2005 20:40

Ska :flowerkitty:

ja wredna suka jestem, w dodatku... nieufna wredna suka :wink:
i wqrwia mnie jak ktos, kto na allegro ma status złotego supersprzedawcy czyli:

allegro statusy SS pisze:złoty jeśli przez wszystkie 3 miesiące poprzedzające kwalifikację konta utrzymywał wielkość sprzedaży w zakresie 15.000zł - 49.999,99zł

żeruje na dobrych sercach innych :evil:

KociaMamka ... oczekiwałabym wyjaśnienia :evil:
Obrazek

tree

Post » Wto sie 02, 2005 20:43

Nie ruszaj tego borsuka sama! To nie jest biedny oswojony wyrzucony kotek ktoremu trzeba pomoc, to dzikie zwierze ktore jesli jest chore moze Cie ugryzc i duzo klopotu narobic, a swoja droga jak piszesz ze on ma takie drgawki... to ja nie wiem czy jemu cos jeszcze pomoze... szkoda ze tak pozno jest :-(

Co do Twojej kociarni KociaMamko...

Tak jak pisaly dziewczyny, sterylki oraz opisz wszystkie kocieta (zdjecia pojedynczo i wyrazne) i dorosle koty ktore sa do wydania. Porobi sie ogloszenia itp. Ze sterylkami to moze faktycznie ktos co mieszka blizej Ci pomoze jak to zalatwic by bylo tanio lub darmowo bo wydac tyle kasy z wlasnej kieszeni to ciezko. Kocury tez moglabys pokastrowac jesli sie da... szkoda ze to nie okolice Wroclawia, pomoglabym Ci.

Ale niepokoi mnie cos. Piszesz o tej babce co chce 5 kociat zabrac do Niemiec. A po co jej te kocieta? Wypytalas te kobiete? Nie martwi Cie to ze ona sie nie odzywa? A moze ona je bierze na handel albo do laboratoriow? A masz jej telefon, adres? Dla kogo te koty? 5 kotow na raz sobie zatrzyma...? Cos watpie...

Na bazie tych informacji co tu podalas (skapych wiec rozwin prosze) ja mam watpliwosci co do tej osoby. Ja mialam juz kilka niemilych sytuacji ze zlymi ludzmi i jestem ostrozna, na szczescie kota nigdy nie wydalam takim osobom.

I jak wydajesz kociatka tak ogolnie to wierze ze je kochasz i chcesz by nowe domy beda dobre, ale pamietaj, zawsze ale to zawsze sie upewnij czy nowy opiekun wykastruje kota jak dorosnie i nie rozmnozy go nawet raz!!!! Sama zbierasz zwierzeta z ulicy wiec wiesz jaki to problem z nadpopulacja bezdomnych zwierzat i ze nie mozna pozwolic by domowe zwierzaki dokladaly swoje mioty do tego.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Wto sie 02, 2005 20:47

tree pisze:ja wredna suka jestem, w dodatku... nieufna wredna suka :wink:

allegro statusy SS pisze:złoty jeśli przez wszystkie 3 miesiące poprzedzające kwalifikację konta utrzymywał wielkość sprzedaży w zakresie 15.000zł - 49.999,99zł

Dziwnie mi się zrobiło...

I czemu chcesz oddać wszystkie cztery kociaki na wieś? :roll:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto sie 02, 2005 20:52

tree pisze:Ska :flowerkitty:

ale Pani sobie wymyśliła gdzie jest napisane że mam złoty status SS nie złoty tylko brązowy najniższy jaki można mieć czyli 1 tyś zł miesięcznie bo sprzedaje starocie od koleżanki z Komisu i proszę mnie nie oczerniać nie życzę sobie

KociaMamka

Post » Wto sie 02, 2005 20:52

tree, pytanie kluczowe, mam nadzieje ze KociaMamka wyjasni nam to zadowalajaco

i nie nazywaj sie suka bo jakos tak... eh... no masz prawo zadawac pytania, kazdy z nas ma prawo gdy ktos prosi o pomoc. Wiele tu juz bylo przypadkow ze ktos oczekiwal pomocy a potem okazywalo ze ze to bubel albo ze on chcial nie pomocy konstruktywnej (sterylki, adopcje) tylko dorazna bo obecny stan rzeczy mu sie podobal, ale niech placa inni (znane powszechnie przypadki nieugietych pseudohodowcow-rozmnazaczy-wykanczaczy zwierzakow).

Na tym forum na pewno pomoc sie znajdzie - jesli jest faktycznie potrzebna i jesli madra pomoc zostanie przyjeta. Łatac dziury (karma, leki itp) mozna chwilowo, na dluzsza mete potrzebny jest rozsadny (znaczy: nie opierajacy sie na emocjach a na trosce o dobro zwierzat) plan dzialania wyznawany przez sama zainteresowana osobe (w tym przypadku: KociaMamke).

Czekam na dalszy rozwoj watku.

Lena

Post » Wto sie 02, 2005 20:55

KociaMamka pisze:

ale Pani sobie wymyśliła gdzie jest napisane że mam złoty status SS nie złoty tylko brązowy najniższy jaki można mieć czyli 1 tyś zł miesięcznie bo sprzedaje starocie od koleżanki z Komisu i proszę mnie nie oczerniać nie życzę sobie

No i jest odpowiedz :-)

KociaMamko, ja Cie prosze, Ty sie nie denerwuj. Jestes tu nowa, a ludzie na miau czasami uczuleni, czasem przesadnie, bo juz nie raz ktos tu kogos wystrychnal na dudka, uwierz mi. Dlatego ludzie pytaja, nie zlosc sie. :-)

Lena

Post » Wto sie 02, 2005 20:58

Tak czy siak zarzut był bardzo niegrzeczny.
Najpierw chyba warto z kulturą zapytać, a nie od razu stawiać zarzuty. Nie podoba mi się takie nieupoważnione wchodzenie w czyjeś życie z butami.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sie 02, 2005 21:04

niestety Lena :?
jestem na Allegro od 4 lat ...znam go od podszewki ... :wink:

status SS jest widoczny po prawej stronie na stronie o mnie danej osoby:
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1125041 (tło na którym umieszczony jest znaczek Super Sprzedawcy) ... wyrażnie u KociejMamki żółte( złote) a nie brązowe

a objasnienia kolorów widoczne są tu:
http://www.allegro.pl/country_pages/1/0 ... edawca.php
w czesci : Jakie są warunki uczestnictwa? ...
należy(na podanej w linku powyżej stronie) kliknąć status w zdaniu :

Wraz z przyjęciem do programu Super Sprzedawcy nadawany jest jeden z czterech statusów: brązowy, srebrny, złoty lub platynowy. Rodzaj otrzymanego statusu uzależniony jest od wielkości sprzedaży, utrzymywanej w ciągu 3 miesięcy poprzedzających kwalifikację.
Obrazek

tree

Post » Wto sie 02, 2005 21:06

w Polsce nieststy gdybym dzwoniła do odpowiednich sluzb za kazdym razem kiedy pomagam dzikiemu zwierzeciu to zadnemu bym nie pomogla.
moze jedna noc przezyje...
w tym glupim kraju wszytskie sluzby lacznie z TOZem maja zwierzeta w powazaniu..niestety
wiecie ile razy dzwonilam do zoo a oni mowili ze nie udzielaja info i prosze zostawic w lesie to selekcja naturalna...trzeba tylko byc rozsadnym i sie odpowiednio zabezpieczac..ja sie martwie ze ten borsuk sie wyziebi albo go cos dopadnie i zagryzie..

jakby u mnie lezel ja bym wolala go zabezpieczyc..worek na glowe, rekawice skorzane, 2 osoby, do kartonu, przykryc albo do transportera lub duzej klatki i juz..jak do rana nie przezyje, to przynajmniej na polu nie bedzie lezal..a tak to jak masz koty wychodzace, to zeby one np sie wscieklizna nie zarazily jak on tak tam lezy...na tym polu..moze je zamknij wszystkie w domu..

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Wto sie 02, 2005 21:10

tree pisze:niestety Lena :?
jestem na Allegro od 4 lat ...znam go od podszewki ... :wink:

status SS jest widoczny po prawej stronie na stronie o mnie danej osoby:
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1125041 (tło na którym umieszczony jest znaczek Super Sprzedawcy) ... wyrażnie u KociejMamki żółte( złote) a nie brązowe

a objasnienia kolorów widoczne są tu:
http://www.allegro.pl/country_pages/1/0 ... edawca.php
w czesci : Jakie są warunki uczestnictwa? ...
należy(na podanej w linku powyżej stronie) kliknąć status w zdaniu :

Wraz z przyjęciem do programu Super Sprzedawcy nadawany jest jeden z czterech statusów: brązowy, srebrny, złoty lub platynowy. Rodzaj otrzymanego statusu uzależniony jest od wielkości sprzedaży, utrzymywanej w ciągu 3 miesięcy poprzedzających kwalifikację.

strasznie sie denerwuje i rece mi opadają jak ktos twierdzi ze wi lepiej ile ja zarabiam, znam wiele tak mądruch osób
skan z mojej strony SS
Aktualności
Data przystąpienia 2004-06-11 17:10:54
Aktualny status Brązowy
% komentarzy pozytywnych 99.6 % (**)
Ikona "Super Sprzedawca" przy nazwie użytkownika
Widoczna

KociaMamka

[poprzednia][następna]