Dramatyczny wybór :( -> zrzutka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 08, 2024 1:04 Re: Dramatyczny wybór :(

Bardzo mi przykro, ze stracilas prace. Rowniez cos dorzuce.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon sty 08, 2024 8:50 Re: Dramatyczny wybór :(

też poproszę nr konta

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon sty 08, 2024 9:05 Re: Dramatyczny wybór :(

Bardzo wszystkim serdecznie dziękuję!!! <3 <3 <3
Jest mi ogromnie miło, że chcecie pomóc Mizerotkowi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Aż nie wiem, co powiedzieć :oops:

Jeszcze nie wysyłam numeru konta, bo muszę ustalić ostatecznie dzisiaj kilka rzeczy. Między innymi porozmawiać z wet, dopytać o cenę (florka pytała o orientacyjny koszt - na podstawie zeszłorocznych cen wykalkulowałam, że same badania powinny się zmieścić w 500-700 zł, zależnie od tego, na co się zdecydujemy, podczas gdy leczenie 1300-1500 zł. Ale to może być za mało, bo od stycznia chyba znów podniosły się stawki). Nie chciałabym, aby ofiarność dobrych ludzi poszła na marne, więc wpierw wszystko ustalę. :ok:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pon sty 08, 2024 9:09 Re: Dramatyczny wybór :(

finansowo nie pomogę, ale trzymam kciuki za całą akcje

i czas mu chyba zmienić imię na bardziej pozytywne - np pan Panter

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 08, 2024 15:06 Re: Dramatyczny wybór :(

Też poproszę o nr konta. Trzymam kciuki za Ciebie i koteczka. Powodzenia :ok: :ok: :ok:

slava

Od: Sob sie 27, 2011 22:07

Post » Wto sty 09, 2024 7:16 Re: Dramatyczny wybór :(

Poproszę nr konta, dorzucę grosik dla kocurka

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto sty 09, 2024 7:37 Re: Dramatyczny wybór :(

Kochana ustalaj co tam trzeba bo tu chętni na pomoc finansową w diagnostyce i leczeniu biedactwa czekają :)
Wiadomo że najważniejsza jest teraz diagnostyka, to od jej wyników zależy co dalej.
Oby było to coś dalej a nie jakieś marne wieści... Dzieciak miał wielkie szczęście że do Ciebie po pomoc przyszedł - wierzę że to sytuacja do wyprowadzenia na prostą :)
Dawaj znać co i jak, my trzymamy kciuki :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto sty 09, 2024 13:35 Re: Dramatyczny wybór :(

Dziękuję wszystkim, którzy chcą wesprzeć Mizerotka <3 <3 <3

Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Patmol – od jakiegoś czasu myślę nad zmianą imienia, tylko jeszcze nie wpadłam na nic, co by do mnie przemówiło :) Pan Panter jest wesołe, ale troszkę nie pasuje do tego drobnego i raczej delikatnego kocurka :)

Mizerotek wszedł mi wczoraj do domu, jak otworzyłam drzwi 8O Niepostrzeżenie przeszedł między nogami, tylko poczułam muśnięcie z tyłu łydki. Szedł na pewniaka, jak do siebie 8O Pewnie był zmarznięty i bardzo mu zależało. Zatrzymałam go dłonią, to próbował nad nią przejść. W końcu po kilku próbach złapałam go za skórę na karku, żeby przygotować na szybko transporter, zanim nakicha mi na inne koty, i wtedy zaczął mruczeć. Po chwili wyczułam na jego mostku sfilcowaną sierść, umoczoną w błocie. Zaczęłam odrywać kołtuny, odchodziły przy samej skórze. Dosłownie oskubałam mu klatkę piersiową. Mruczał cały czas. Potem prędko rozstawiłam kennel i przełożyłam kocurka z transportera. Zjadł trochę i się położył na posłaniu. Pozycja głównie chlebkowa. Patrząc na sposób, w jaki zawija ranną łapkę pod siebie, dotarło do mnie, skąd ta zdredowana sierść: sklejało ją osocze i pewnie ropa z łapy. Kocurek nie pachnie ładnie, woń skojarzyła mi się z martwicą.
Wypił całą porcję wody, a jak nalałam kolejną, ją też wypił. Pierwsze skojarzenie to chore nerki, ale przypomniałam sobie, że na dworze aż tyle nad (ogrzewaną) miską nie stał, więc może prędzej impuls wynikający ze stresu – że trzeba wypić całą wodę.
Oddał mocz na podkład, który w nocy przełożyłam do kuwety. Mądry kotek w lot pojął, o co chodzi, bo rano kolejne siku było już w żwirku a nowy podkład suchy :)
Niestety na tym koniec dobrych informacji zdrowotnych, bo kocurek na moje oko jest w stanie kacheksji :( Jak go przenosiłam w dłoniach, to czułam same kosteczki. Gdyby nie sierść, która maskuje, wyglądałby fatalnie :(

Dwie fundacje zaoferowały pomoc finansową. Mają pokryć wszystkie koszty diagnostyki, leczenia i utrzymania, aż kot znajdzie dom :D Bardzo im za to dziękuję <3 <3 <3
Kłopot z takim rozliczaniem jest taki, że o ile moja weterynarz zgodziła się na płatności w ratach oraz wystawianie faktur na fundacje, o tyle za badania laboratoryjne muszę mieć pieniądze ze sobą. Ona chyba rozlicza się z laboratoriami od razu za każde badanie a nie hurtowo na koniec, więc musiałaby za mnie założyć. Dlatego mam w planach założyć zbiórkę – o tym jeszcze za chwilę – na którą chętne osoby będą wpłacały, abym miała na wyłożenie na badania. A jak fundacja spłaci faktury, mogę ofiarodawcom zwrócić, jeśli będą chcieli :) Co Wy na to?
Teraz muszę wybrać portal. Po przeczytaniu części regulaminów (są okrutnie długie i na jednym utknęłam w którymś z punktów) bardziej skłaniam się ku zrzutka.pl. Tylko że zrzutka wymaga wstawiania faktur czy zaleceń dla uwiarygodnienia zbiórki. Na Mizerotka nie mam na razie ani faktur, ani zaleceń, a wizyta zaplanowana na najbliższy czwartek. Może więc założę zbiórkę na szybko na jakąś z dużych faktur z tamtego roku? Na przykład na zabieg stomatologiczny któregoś z tymczasów?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Wto sty 09, 2024 13:44 Re: Dramatyczny wybór :(

czyli w sumie dobre wieści. :1luvu: jest szansa, a kotek mądry

trzeba mu dać dobre pozytywne imię -bo to taki rodzaj błogosławieństwa 8) na przyszłość. I niech sobie do niego dorasta.

a Pumba ?( jak mój czarny kot, tez był mizerny/chudy na poczatku) ale szybo dorósł do imienia. i je przerósł.

na zrzutkach sie nie znam.
Duzo ludzi chyba wystawia ogłoszenia na pomagam

Patmol

Post » Wto sty 09, 2024 14:02 Re: Dramatyczny wybór :(

Stamachari - nie czytaj tych regulaminów, i tak to nic nie da i zaakceptować któryś trzeba. Ryzykowne natomiast nie są. Nie ma problemów z tymi portalami, wszystko gra. Ze zrzutki sama korzystam i polecam , bardzo wygodne i bezpłatne podejście do pomocy (zachęcają, ale nie zmuszają do prowizji) . Nie trzeba też żadnych faktur i potwierdzeń- to dotyczy albo wątpliwych sytuacji (jak ktoś zgłosi coś podejrzanego ) , albo ogromnych kwot.

Intuicyjnie zrzutka krok o kroku Cię przeprowadzi jak założyć zbiórkę i w pół godziny (bo chwilę trwa ogarnięcie np gdzie wstawić opis, jak dodać zdjęcie) będzie po sprawie. Wypłacanie środków też jest bardzo proste i szybkie.
Ostatnio edytowano Wto sty 09, 2024 15:41 przez ita79, łącznie edytowano 1 raz

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Wto sty 09, 2024 14:23 Re: Dramatyczny wybór :(

ita79 pisze:Stamachari - nie czytaj tych regulaminów, i tak to nic nie da i zaakceptować któryś trzeba. Ryzykowne natomiast nie są. Nie ma problemów z tymi portalami, wszystko gra. Ze zrzutki sama korzystam i polecam , bardzo wygodne i bezpłatne podejście do pomocy (zachęcają, ale nie zmuszają do prowizji) . Nie trzeba też żadnych faktur i potwierdzeń- to dotyczy albo wątpliwych sytuacji (jak ktoś zgłosi coś podejrzanego ) , albo ogromnych kwot.

Intuicyjnie zrzutka krok o kroku Cię przeprowadzi jak założyć zbiórkę i w pół godziny (bo chwilę trwa ogarnięcie np gdzie wstawić opis, jak dodać zdjęcie) będzie po sprawie. Wypłacanie środków też też bardzo proste i szybkie.

regulaminy są fajne 8) jak to nie czytac ? 8O
nie wiem czy to ten własciwy regulamin, czy tylko skrót , ale tak piszą https://zrzutka.pl/terms - jak najbardziej zgodnie z tym co napisała ita - nie musisz nic miec na poczatek.
no chyba że chcesz zbierać 150 tys lub więcej :kotek:
ewentualnie moga cos chcieć na zakończenie/ale też raczej mało prawdopodobne

Weryfikacja celu zrzutki:

Zależy nam na tym, aby użytkownicy korzystający z naszego portalu mogli czuć się bezpiecznie, dlatego szczególną uwagę przykładamy do działań mających na celu przeciwdziałanie oszustwom i innym nadużyciom, do których mogłoby dojść przy organizacji zbiórek internetowych. Z tego względu stosujemy procedury służące potwierdzeniu, że cele Zrzutek organizowanych na naszym portalu są prawdziwe.

Możemy poprosić Cię o zweryfikowanie każdej Zrzutki założonej przez Ciebie na portalu. W przypadku, gdy łączna kwota zgromadzona przez Ciebie w ramach jednej Zrzutki przekroczy 20.000 zł, lub kwota zebrana przez Ciebie na wszystkich Zrzutkach - 50.000 zł, procedura weryfikacyjna jest obowiązkowa. Jeżeli zakładana przez Ciebie kwota środków potrzebnych na realizację celu Zrzutki jest równa lub przekracza 150.000 zł, powinieneś przygotować kosztorys, w którym wskażesz dokładne przeznaczenie zebranych środków z uwzględnieniem konkretnych wydatków, jakie mają zostać pokryte ze zgromadzonej kwoty, w miarę możliwości ze wskazaniem wydatków, które zostaną pokryte w pierwszej kolejności i wydatków, które zostaną dokonane w przypadku zebrania dalszych wpłat na daną Zrzutkę. Do momentu pomyślnego zakończenia procesu weryfikacji, wypłaty z Twojej Zrzutki pozostaną zablokowane. Gromadź paragony, faktury, potwierdzenia przelewu i inne dokumenty, dzięki którym łatwiej i szybciej będziemy mogli pomyślnie zakończyć procedury weryfikacyjne.

Po dokonaniu wypłat z Wirtualnego Rachunku Organizatora prowadzonego dla zorganizowanej przez Ciebie Zrzutki, możemy Cię również poprosić o przesłanie dokumentacji, która potwierdzi, że za pomocą zebranych środków realizowałeś cel wskazany w opisie Zrzutki. Gromadź paragony, faktury, potwierdzenia przelewu i inne dokumenty, dzięki którym łatwiej i szybciej będziemy mogli pomyślnie zakończyć procedury weryfikacyjne.

Dokumenty, o jakie poprosimy Cię w trakcie weryfikacji Zrzutki, zależą od jej celu. Przykładowo, jeżeli zbierasz na leczenie określonej choroby, możemy poprosić Cię o dokumentację medyczną, która ją potwierdzi.

Jeżeli nie prześlesz nam wymaganej dokumentacji w terminie 14 dni, możemy przerwać Zrzutkę i dokonać zwrotu wpłaconych Składek Wspierającym - dlatego tak ważne jest, byś na bieżąco odczytywał kierowane do Ciebie wiadomości e-mail i pozostawał z nami w kontakcie. Na każdym etapie procesu weryfikacyjnego pozostajemy do Twojej dyspozycji.

Patmol

Post » Wto sty 09, 2024 14:58 Re: Dramatyczny wybór :(

Patmol. Jakbym czytała te wszystkie regulaminy to bym 99% nie podpisała , tak są skonstruowane by zawsze zaszkodzić jeśli oferent zechce się na nich oprzeć. Nie miała bym tym samym umowy tel, umowy na internet, umowy z firmą PGE i wodociągami... itd itp, a w tym umowy ze zrzutką i i nie dało by się żyć ;P .

Dlatego i tak się podpisze z konieczności i tak... a weryfikację ogólną firmy- tam gdzie mam wybór wolę mniej oficjalną niż reguaminy- mianowicie referencje i opinie innych. Dlatego tu polecam z wieloletniego doświadczenia zrzutkę, na skróty dla zainteresowanej :)

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Wto sty 09, 2024 15:12 Re: Dramatyczny wybór :(

Regulaminy nie są fajne, są okropne! Ale nie licząc pewnych wyjątków staram się je czytać. Najczęściej po to, aby wiedzieć, za co mogę beknąć ;)

Zrobiłam szkic opisu zbiórki. Zostawię go na chwilę, ochłonę i ze świeżym spojrzeniem znów przeczytam.

A Mizerotek będzie miał odtąd (nie licząc jeszcze zbiórki) na imię Aoi. Z japońskiego oznacza kwiat malwy, może być zarówno męskie, jak i żeńskie. Szukałam wśród nazw kwiatów i to mi się spodobało. Bo Mizerotek jest kruchy jak kwiatuszek, ale jeśli rozkwitnie, będzie piękny :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Wto sty 09, 2024 15:57 Re: Dramatyczny wybór :(

Aol ładnie, ale podobno w kocim imieniu powinno być coś na ś, ć - może Aolsik? :D
Ostatnio edytowano Wto sty 09, 2024 16:28 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 09, 2024 16:15 Re: Dramatyczny wybór :(

Bardzo się cieszę, że kot już zaopiekowany i fundację pomogą. Jak dasz link do zrzutki, to będziemy wpłacać. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]