Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 29, 2023 10:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

aga66 pisze:Moje koty panicznie boją się obcych w domu a jeszcze wiercenie w ścianach takie głośne to nie wiem co bym zrobiła. One po takim czymś są bardzo zalęknione , nawet nie wychodzą przez dłuższy czas do jedzenia. Boję się już Sylwestra bo u nas strzelają na drodze i polach przy naszym domu. I jest ogromny huk :(

Obcych boi się Pusia, natomiast strzałów Emi.
Już zaczęli strzelać a ona biedna tak się trzęsie i szuka gdzie się schować. Na spacerze się nie załatwi :placz:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 29, 2023 12:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Szkoda, że nie pomyślałam wcześniej. Mam obróżkę feromonową dla psa, oczywiście zafoliowaną, zupełnie o niej zapomniałam, a mogła się komuś przydać.
Bardzo ciepło dzisiaj, wręcz wiosennie. Dorota podjechała do Kulek, ale tylko Lilę widziała z daleka. Jedzenie jest, zresztą wszystkie jadły przy mnie, nie powinny być głodne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 30, 2023 7:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ciemno, cicho, ale dość ciepło. Ma być wiosennie, zobaczymy. Najważniejsze, że można jeździć rowerem. Dzisiaj muszę zrobić większe zakupy, bo dwa dni będą wolne. Zapas ziarna dla gołębi mam, kotom muszę kupić mięso. Ubył mi jeden kot, Bratek i różnica jest ogromna. Koty nie łażą po szafkach pod sufitem, nie zrzucają niczego. To on był prowodyrem takich zachowań. Nie znaczy to jednak, że mam ospałe koty. Codziennie wieczorem bawię się z nimi, uwielbiają gonić za światłem laserka, potem dostają przysmaczki. Za kilka dni wybiorę się z Bąblem do weta. Nie wiem, czy będzie drugi raz odrobaczany, czy zaszczepiony. Dostał spot-on, ale jakoś nie bardzo wierzę w skuteczność tego typu preparatów. Na szczęście ( odpukać!!!) Bąbel nie wymagał leczenia. W styczniu będę umawiała Mię na sterylkę. Przy okazji kotka będzie miała zrobione badania i okaże się, czy nadal będzie musiała dostawać luminal. Jest szansa, że nie i oby tak było. Ferdek dostaje kalmvet codziennie, niby jest spokojniejszy, ale i tak atakuje Mię. Taki fajny dom oba te koty mają, naprawdę ptasiego mleka im nie brakuje, byłoby super, gdyby się polubiły. Grażyna planuje osiatkowanie balkonu, to dla niej ogromny wydatek, ale to zrobi. Będzie jej łatwiej. Okna ma osiatkowane.

ewar

Post » Sob gru 30, 2023 8:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ciepło jest ale przeszła teraz taka ulewa, że jestem mokra do podkoszulki. To tak jest jak do karmienia kotów wychodzi się w bieliźnie i szlafroku. Nikt mnie nie widzi bo wszyscy siedzą w domach w taką pogodę na szczęście.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob gru 30, 2023 10:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

U nas sucho, ale coś się chmurzy, może popadać. U Kulek byłam, ale tylko Lila się pojawiła, więc podjadę jeszcze raz. Lila zjadła tylko wątróbkę, na nic innego nie miała ochoty. Jesteśmy z Dorotą wściekłe, bo coś niedobrego dzieje się przy domku :evil: Dzisiaj była tam sterta połamanych patyków. Po co? Zastanawiamy się nad przeniesieniem domku, Dorota ma zapytać znajomego, który tam pracuje, gdzie ewentualnie mógłby stanąć.

ewar

Post » Sob gru 30, 2023 12:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dobrze, że podjechałam drugi raz, bo przybiegła Sreberko i nakarmiłam też kocią mamę. Tym sposobem, trzy kotki nie powinny być głodne. Jutro też mój dyżur, mam nadzieję, że też wszystkie się pojawią.
Trochę popadało, domowe koty śpią smacznie. Fajnie, mogę spokojnie coś upiec, nie będą mi przeszkadzać.

ewar

Post » Nie gru 31, 2023 6:52 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obudziłam koty, nakarmiłam, posprzątałam kuwety...itd, czyli jak zawsze. Gotuję rosół dla bezdomniaków, może posmakuje. Domowe tego nie jedzą, trudno. Bąbel całkowicie zadomowiony, super kotek z niego. Przeżył kilka miesięcy na wolności, fajnie mu chyba nie było, bo wydaje się być zadowolony, że mieszka w domu. Jakie on ma miłe futerko. Frodo jest tak samo umaszczony, ale futerko ma inne w dotyku. On jest kotem, który na widok szczotki wpada w euforię, podobnie jak Adaś i Lucy. Te koty można czesać bez końca. Z pozostałymi jest różnie. Nie mam aparatu, nie mogę robić zdjęć, a szkoda. Podoba mi się, jak Frodo i Bąbel leżą koło siebie. Takie dwa łaciatki, tylko rozmiar nie ten. Frodo to najmilszy, najspokojniejszy kot, jakiego można sobie wyobrazić. On i śliczny Adaś szukają domków, a jakoś nie ma zainteresowania. Są to młode jeszcze, zdrowe koty, zadbane. Nie wyrzucam ich, oczywiście, ale już dawno powinny mieszkać u siebie. Nie pozostaje nic innego, jak czekać.

ewar

Post » Nie gru 31, 2023 8:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie gru 31, 2023 9:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Zimno, brrr.., ale słońce już świeci, będzie ładny dzień. Nakarmiłam Lilę i Sreberko, bo te dwie kotki się pojawiły. Jedzenie dla kociej mamy zostawiłam w gęstych krzakach, już tam jadła, więc powinna trafić. Oczywiście jeszcze raz i tak podjadę.

ewar

Post » Nie gru 31, 2023 13:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oby się w Nowym Roku domki dla Frodo i Adasia znalazły!
Takie życzenie o północy wyszeoczę. Zaraz po życzeniach zdrowia dla wszystkich obojętne-ilu-nożnych/łapych :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie gru 31, 2023 13:27 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 31, 2023 14:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu: :1luvu:
Podjechałam do Kulek i były dwie kotki, Lila i kocia mama. Lilę wzięłam na ręce, wymiziałam, wyprzytulałam. Nie była głodna, jedzenia zostało sporo. Na kocią mamę jestem obrażona :evil: Biegałam za nią z miskami, chciałam, aby zjadła, a ona miała mnie w nosie. Trudno. Tak mi się wydawało, że miejsce bytowania Kulek jest fajne. Powoli zmieniam zdanie. Pomijam śmieci, w tym wyrzucony w krzaki stary akumulator. Bezdomny palił ognisko pod drzewami i dwie sosny chyba nie przeżyją , bo pnie są spalone :cry: Dorodna tuja leży z korzeniami na wierzchu, bo jakiś samochód w nią rąbnął. Masakra.

ewar

Post » Pon sty 01, 2024 6:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM WĄTEK ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU.

ewar

Post » Pon sty 01, 2024 6:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pon sty 01, 2024 7:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:

ewar

[poprzednia][następna]