Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 25, 2023 11:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj zdecydowanie szaruga jesienna, a nie zimowa pogoda. Lało w nocy, potem też zdrowo. Teraz Dorota pójdzie do kotów, już nie pada, to może się pojawią. Zadzwoni do mnie. Jutro mój dyżur.
Grażyna miała problem z Mią, kotka robiła kupę poza kuwetą. Proste rozwiązanie- narożna, kryta kuweta i jest OK. Nawet mniej żwirku ląduje poza kuwetą, chociaż jest to stosunkowo mała kuweta. Prosiłam Grażynę, aby trochę ograniczała małej jedzenie. Wiem, że tak łatwo jest radzić, ale sama nie umiem odchudzać kotów. Mia jest tłuściochem, naprawdę. Żarłok z niej. Ferdkowi też wyjada z misek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 25, 2023 12:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Sreberko i Lila nakarmione. Sporo zjadły, ale coś "na potem" też zostało. Kocia mama się nie pokazała, trudno. Pogoda brzydka, coś chwilę pada, chociaż jest dość ciepło. Koty powinny teraz zaszyć się w suchym, bezpiecznym miejscu i pospać.

ewar

Post » Pon gru 25, 2023 12:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon gru 25, 2023 13:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Wto gru 26, 2023 7:06 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ciemno, trochę mokro i bardzo, bardzo cicho. Większość ludzi chyba śpi, nie widzę nawet wyprowadzających psy na spacer. Domowe koty też śpią, są już po śniadaniu, kuwety posprzątane i mam chwilę dla siebie. Dzisiaj ja mam dyżur u Kulek. Podjadę wcześniej, po drodze sypnę ziarno gołębiom.

ewar

Post » Wto gru 26, 2023 7:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto gru 26, 2023 8:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

U nas pada. I co z tego, że ciepło jak nie ma jak wyjść.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto gru 26, 2023 10:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A u nas sucho i bardzo ciepło, naprawdę. Podjechałam do Kulek, nakarmiłam Lilę i Sreberko. Ta druga była w parku. Kociej mamy oczywiście nie widziałam. Jedzenie, całkiem sporo, które Dorota wczoraj zostawiła było w misce. Nie zamarzło, zresztą była tam też sucha karma. Ktoś ( Ukraińcy? ) imprezuje koło kociego domku. Wczoraj na dachu była puszka z piwem, dzisiaj paczka po papierosach i kilka małych butelek po wódce na trawie obok. Nie ma jak z tym walczyć. Bezdomny wciąż znosi śmieci, jest tam obrzydliwie :evil:
P.Iza wyhodowała owies dla moich kotów, od razu zaczęły go skubać i chyba będę mieć co sprzątać, jak się odkłaczą :mrgreen:

ewar

Post » Śro gru 27, 2023 11:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zimno, wietrznie, ale sucho. Sporo sklepów pozamykanych, ale coś dla kotów kupiłam, przede wszystkim wątróbkę, Frodo będzie przeszczęśliwy. Dorota była u bezdomniaków. Coś tam się działo, bo miski były porozrzucane, wycieraczka spod domku wyciągnięta, Dorota się nasprzątała. Była Lila i kocia mama, która przyszła do miski i wreszcie coś jadła :ok: Sreberka nie było.
waanka, wielkie dzięki za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Czw gru 28, 2023 9:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Chyba w nocy był mróz, samochody oszronione, ale zapowiadają, że będzie ok.5 stopni. Zobaczymy. Byłam u Kulek i nie było ani Lilii, ani kociej mamy. Sreberko przybiegła do parku, zajrzała do miski i uciekła do lasu :evil: Miała mięso, wątróbkę, dwa rodzaje mokrej karmy i trochę suchej. Naprawdę przejdę na marketówkę :evil:
Będę tamtędy wkrótce przejeżdżała, to zajrzę.

ewar

Post » Czw gru 28, 2023 11:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty przyjdźcie na jedzenie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 28, 2023 13:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tylko Lila czekała na mnie na parkingu. Zjadła, ile chciała i sobie poszła. Sreberka i kociej mamy nie było, ale za to nakarmiłam Atola i Łatkę, w miejscu, skąd zgarnęłam Miszę. Smakowało im.

ewar

Post » Pt gru 29, 2023 7:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Domowe koty nakarmione, śpią sobie. Ładnie zjadły kolację, a teraz śniadanie. Bąbel pobawił się z Adasiem, ale sam też potrafi, głównie torem z piłeczką. Niesamowite jest to, że od razu odnalazł się w domu, nie tęskni za wolnością. Bardzo rzadko wychodzi na balkon, a drzwi wejściowe zupełnie go nie interesują. Nie jest jednak kotem, który sam wskoczy na kolana. Takimi kotami są Frodo, Lucy, Michasia i Adaś. To ekipa łóżkowa, że się tak wyrażę. Trochę boję się, co będzie, kiedy będzie remont-podłączenie ciepłej wody i przenoszenie liczników gazowych na klatkę. To za kilka dni, na razie działają w piwnicach. Wiercą w ścianach, koty się tego boją, a co będzie, jak zaczną hałasować w domu? Biedne koty. Musimy to jakoś przeżyć.
Zaraz szykuję jedzenie dla Kulek . Dzisiaj będą też gotowane skrzydełka w rosole. Dawno tego nie jadły, może posmakuje.

ewar

Post » Pt gru 29, 2023 8:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Moje koty panicznie boją się obcych w domu a jeszcze wiercenie w ścianach takie głośne to nie wiem co bym zrobiła. One po takim czymś są bardzo zalęknione , nawet nie wychodzą przez dłuższy czas do jedzenia. Boję się już Sylwestra bo u nas strzelają na drodze i polach przy naszym domu. I jest ogromny huk :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt gru 29, 2023 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale wyjścia nie ma.
Byłam u Kulek i piszę, co następuje. Lila od razu przybiegła, wyciągnęłam spod daszku domku miskę z resztką mokrej karmu z wczoraj i Lila chciała to jeść. Dałam jej rosołu z kurczakiem, bardzo jej smakował i potem nałożyłam surowe mięso, mokrą i suchą karmę do miski. Jadła. Kocia mama mi mignęła na parkingu, ale gdzieś uciekła. Podjechałam więc do parku, nakarmiłam Sreberko i jeszcze raz podjechałam pod domek. Kocia mama była w pobliżu, zawołałam ją, przyszła, ale nie pod domek. Dostała jeść w gęstych krzakach i ładnie jadła. Podejrzewamy z Dorotą, że to Ukraińcy mieszkający w pobliskim akademiku coś musieli kotom zrobić. Może je straszyli? W każdym razie tam imprezowali, stąd puszka z piwem na dachu domku, paczka po papierosach i butelki po wódce. Będziemy musiały dawać kotom jeść w krzakach. Są gęste, miski i kota nie widać. Pisałam już, że Lila jest wystraszona, je, kiedy przy niej jesteśmy. Ci Ukraińcy to sami młodzi mężczyźni, kobiet z dziećmi tam nie ma. Wcześniej, owszem, było sporo dzieci, kobiet, ale gdzieś je przesiedlono.

ewar

[poprzednia][następna]