Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 09, 2023 9:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Chikita pisze:Ja wcześniej, bo za miesiąc ceny pójdą w górę, zwłaszcza w dziale dziecięcym, bo się zacznie szał zakupowo prezentowy. Kosmetyki- dodadzą wstążkę, opakowanie prezentowe i cena w górę.
No i przynajmniej problem z głowy.

To też racja. Ceny rosną, a ludzie i tak kupią, bo muszą.

Wczoraj wieczorem, jak zawsze w środę, obejrzałam kolejne odcinki serialu "Korona Królów. Jagiellonowie" (pojawiają się w tym dniu premiery wszystkich trzech odcinkow, które będą wyemitowane w następnym tygodniu). Serial dość ściśle trzyma się historycznych wydarzeń, właśnie zbliżamy się do soboru w Konstancji. Nie wiem, czy produkcja ma szansę na kontynuację pod nowymi rządami - a jesli nawet, to czy nie zacznie być politycznie poprawna, jak wiele zachodnich seriali. Nie chciałabym, żeby w kolejnej wersji Władysław Jagiełło był kobietą, a Zawisza Czarny (zgodnie z imieniem :wink: ) - Murzynem :wink:

Poza tym u nas nic nowego, teraz koty śpią, a ja nie mogę, bo czekam na kuriera z częścią wczorajszych zakupów. Kiedyś kurierzy zjawiali się wcześnie rano, niestety obecnie centrum Łodzi jest tak rozkopane, że czasem mija cały dzień, zanim tu dotrą. A ja boję się zdrzemnąć, bo mogłabym nie usłyszeć dzwonka. Ustawilam go na pierwsze takty beethovenowskiej miniatury "Dla Elizy", ale przez sen nawet tradycyjne brzęczenie mogłoby okazać się zbyt ciche. :twisted:

Miłego dnia wszystkim :201461 :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 09, 2023 21:55 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Sabciu , Jolu i wszystkie kotki przywitamy się wieczornie.
Co słychać , jak ze zdrówkiem u was ?
Pola , Arielka i Zuźka. :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lis 09, 2023 22:02 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Kiedy przyjechał kurier?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 09, 2023 22:24 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Ewa L. pisze:Sabciu , Jolu i wszystkie kotki przywitamy się wieczornie.
Co słychać , jak ze zdrówkiem u was ?
Pola , Arielka i Zuźka. :D

Jak miło Was znowu widzieć! Pozdrawiamy serdecznie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ze zdrówkiem różnie, jak to u starszych pań (ludzkich i kocich), ale jakoś się trzymamy. Czego i Wam życzymy :ok: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lis 09, 2023 23:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

MaryLux pisze:Kiedy przyjechał kurier?

Nie pamiętam, bo siedziałam przy komputerze parę godzin i jakoś w międzyczasie zadzwonił. Chyba koło 14.00? A może później...

Ale zamówiłam sobie jeszcze witaminy, bo się kończyły. Czyli znowu będę czekać na kuriera :D
Nic to, przy okazji mogę sobie przecież posłuchać...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 10, 2023 7:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Piękna etiuda, patriotyczna, ale ja kojarzę ja z widokami polskich miast, wsi, łąk, lasów itp.
Mało piszę bo bardzo ciężki, trudny czas
A wet późnym wieczorem dal info na Facebooku że nieczynny od dziś przez 3 dni, kurcze 2 wetow pracuje to nie mogą rotacyjnie dyżuru zrobić, tylko zamykają na 3 dni imają gdzieś pacjentów
Bądźcie zdrowi

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt lis 10, 2023 9:40 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

To prawda, zamknięcie gabinetu na 3 dni nie powinno zdarzyć się tak nagle. Bo co mają zrobić pacjenci? Szczególnie, że inni weci też mogą zamknąć. Trzymam kciuki za Was obie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak, jest też klip ilustrujący etiudę polskimi krajobrazami, ale był już w Kąciku, dlatego szukałam innej wersji.

A my znowu mamy piątek :D :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 10, 2023 11:02 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:To prawda, zamknięcie gabinetu na 3 dni nie powinno zdarzyć się tak nagle. Bo co mają zrobić pacjenci? Szczególnie, że inni weci też mogą zamknąć. Trzymam kciuki za Was obie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak, jest też klip ilustrujący etiudę polskimi krajobrazami, ale był już w Kąciku, dlatego szukałam innej wersji.

jak co tydzień :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 10, 2023 12:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:

Nie pamiętam, bo siedziałam przy komputerze parę godzin i jakoś w międzyczasie zadzwonił. Chyba koło 14.00? A może później...

Ale zamówiłam sobie jeszcze witaminy, bo się kończyły. Czyli znowu będę czekać na kuriera :D

Jolu, na kuriera jest metoda, żeby nie czekać, już o tym pisałyśmy kiedyś, trzeba na przykład wejść do wanny po prostu i on jest natychmiast :strach: !
Andre Rieu uwielbiam! :1luvu:
Za chwilę w kinach " Śnieżne Boże Narodzenie", tutaj zwiastun:

Byłam na "Miłość mieszka pośród nas" niedawno, cudowne trzy godziny i mnóstwo pozytywnych emocji, cieplutko na serduchu się robi, jest po prostu balsamicznie!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lis 10, 2023 14:11 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:To prawda, zamknięcie gabinetu na 3 dni nie powinno zdarzyć się tak nagle. Bo co mają zrobić pacjenci? Szczególnie, że inni weci też mogą zamknąć. Trzymam kciuki za Was obie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jak co tydzień :mrgreen:

I jak co tydzień jest powód, żeby się ucieszyć :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 10, 2023 14:49 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

czitka pisze:
jolabuk5 pisze:

Jolu, na kuriera jest metoda, żeby nie czekać, już o tym pisałyśmy kiedyś, trzeba na przykład wejść do wanny po prostu i on jest natychmiast :strach: !
Andre Rieu uwielbiam! :1luvu:
Za chwilę w kinach " Śnieżne Boże Narodzenie", tutaj zwiastun:

Byłam na "Miłość mieszka pośród nas" niedawno, cudowne trzy godziny i mnóstwo pozytywnych emocji, cieplutko na serduchu się robi, jest po prostu balsamicznie!

Andre Rieu też bardzo lubię - on pokazuje, że ludzie jeszcze nie zatracili zupełnie potrzeby słuchania pięknych melodii, że to może być wspaniałe przeżycie! O, ten program też jest pełen klasycznych hitów!

U Usi była dziś Pani Wet i zmierzyła jej ciśnienie, nawet niezłe, na łapce gorzej (bo się zdenerwowałyśmy), ale na ogonku 150, czyli ładnie jak na nadciśnieniowca. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Zobaczymy jeszcze, jak wypadnie T4 i mocznik (był ostatnio podwyższony).
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 10, 2023 15:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Anna, a nie sądzisz, że to trochę egoistyczne wymagać od veta dostepności 24/h przez 365 dni ? To jest zawód gdzie są wzloty i upadki i lekarze powinni mieć prawo odpoczęcia fizycznie i psychicznie. To też są zwykli ludzie którzy nie powinni poświecać całego swojego życia na pracę. Wiem, że to jest problem zwłaszcza jak kot choruje, ale jeśli choruje- to opiekun powinien postarać się zwierza tak zabezpieczyc aby móc go w razie potrzeby przetrzymać lub jeśli stan jest ciężki- poprosić o możliwość zadzwonienia i otwarcia gabinetu aby tą pomoc dać. Nie da się przewidzieć czy zwierz zachoruje.
Moja znajoma vetka nie raz zastanawiała się nad zmianą branży słuchając pretensji ludzi, bo śmie zamknąć gabinet na święta bożego narodzenia lub śmie pójść na urlop i wyjechać.Dać w tym samym czasie wolne dla drugiego lekarza i technik. Dla niej to jest gorsze niż uśpienie słysząc, że jest bez serca i nie ma powołania do leczenia i nabija skarbonkę kiedy jest jej wygodnie. Jak ją poznałam diametrialnie zmieniłam podejście do takich rzeczy.
Jest zakręcona na punkcie zwierząt choć raz mało brakowało aby wysłała moja na tamten świat :P ale wtedy nie było jeszcze wiadomo, że moja nie toleruje amokscyliny i skąd nagłe pogorszenie. Ile ja się wtedy nasłuchałam :roll: pomimo, że to nie był jej błąd, bo skąd mogła wiedzieć. Ja ówcześnie też nie wiedziałam, dopiero po tej próbie wyszło i zaczęła się lista leków "zakaznych" czyli wszystkie gdzie jest amokscylina.

Owszem jest piątek i w końcu moja książka na którą czekam już trzy tygodnie jest do odbioru :1luvu:

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pt lis 10, 2023 16:23 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Wiem. Jestem egoistka :(
Wiem tez ze to co robię trudno nazwać odpowiedzialną opieką nad starym kotem :(
To zapada głęboko w serce, na zawsze.
Dziękuję :201494 :201494 :201494

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt lis 10, 2023 16:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Oo, nie ma jak to forumowe podpowiedzi i dobra muzyka, sama przyjemnosc :).
Wlasnie Czitka podrzucila pomysl na prezent swiateczny, podziekowac.
Jesli wet informuje poznym wieczorem o 3-dniowym zamknieciu, to byc moze cos sie zadzialo, sila wyzsza?
A moze, jak Chikita wspomina, kielich sie przelal i potrzebny odpoczynek, by pozbierac mysli, sily?
Weekend wprawdzie jest specyficzny, potrafi sie duzo zadziac ze zwierzakiem, ale wet tez czlowiek.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

[poprzednia][następna]