Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 16, 2023 12:41 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękujemy :1luvu:

Nadal się roztapiamy, a koty jak szmatki, jednak do miseczek biegną :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie lip 16, 2023 12:43 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:Hmmm. To teraz nie wiem, co - miskę bobu mam i herbatę, wykąpana jestem bo upał dzisiaj był okrutny i co oglądać? Może Brudne diamenty?

A to akurat całkiem niezły serial, ciekawy też ze względu na to, że akcja dzieje się wśród ortodoksyjnych żydów.

I to mnie skusiło ;-)
No i flamandzki. Lubię takie: flamandzkie, luksemburskie itp bo to inne od sztampy amerykańskich seriali przeważnie ;-)

I co? Zaczęłaś oglądać?
Mnie, w 95 przypadkach na 100 również lepiej ogląda się europejskie seriale.
Masz rację, poza bardzo nielicznymi wyjątkami amerykańskie to straszliwa sztampa.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie lip 16, 2023 16:18 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Tak, jeszcze wczoraj. Nawet francuski oglądałam serial jeden czy drugi Dom w górach? Też niezły. I hiszpańskie. No, generalnie takie niszowe

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon lip 17, 2023 9:10 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lip 18, 2023 7:21 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto lip 18, 2023 11:13 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:Witamy, dziękujemy za uroczą jak zawsze karteczkę :1luvu: i idziemy sobie zdychać dalej :twisted:
A do tzw kotleta (kurier się zbliża) wrzucimy sobie nowa wersję "Pana Samochodzika" ciekawa jestem tej nowej wersji

O, dzięki za przypomnienie, też sobie wieczorem wrzucę

Zdzierżyłam 26 (słownie: dwadzieścia sześć) minut co daje mi poważne podstawy do uznania siebie za wybitną heroinę :)
Okropne, po prostu okropne, idiotyczne i do tego historyczne sf

Obejrzałam cały film, co prawda na dwa razy ale z ciekawości przemęczyłam.
To zawsze jest tak, że gdy najpierw przeczytamy książkę to film nie spełnia naszych oczekiwań.Ja tak mam.
Tym razem treści książki już nie pamiętałam, zbyt dawno to było, ale film oceniam jako przygodówkę dla dzieci.
Kiedyś pewnie podobałby się nam, teraz już nie na nasze gusta :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 18, 2023 13:16 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:Tak, jeszcze wczoraj. Nawet francuski oglądałam serial jeden czy drugi Dom w górach? Też niezły. I hiszpańskie. No, generalnie takie niszowe

Francuskie, skandynawskie, angielskie, niemieckie tak. Z hiszpańskimi mam pewien problem bo bardzo są nierówne. Ale generalnie stawiam o wiele wyżej i kino i seriale europejskie vs produkcje amerykańskie
Annaa pisze:
Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:Witamy, dziękujemy za uroczą jak zawsze karteczkę :1luvu: i idziemy sobie zdychać dalej :twisted:
A do tzw kotleta (kurier się zbliża) wrzucimy sobie nowa wersję "Pana Samochodzika" ciekawa jestem tej nowej wersji

Zdzierżyłam 26 (słownie: dwadzieścia sześć) minut co daje mi poważne podstawy do uznania siebie za wybitną heroinę :)

Obejrzałam cały film, co prawda na dwa razy ale z ciekawości przemęczyłam.
To zawsze jest tak, że gdy najpierw przeczytamy książkę to film nie spełnia naszych oczekiwań.Ja tak mam.
Tym razem treści książki już nie pamiętałam, zbyt dawno to było, ale film oceniam jako przygodówkę dla dzieci.
Kiedyś pewnie podobałby się nam, teraz już nie na nasze gusta :wink:

Ja też nie pamiętam szczegółów, ale pamietam, że w warstwie historycznej był Nienacki z reguły rzetelny, a nie idiotyczno fantastyczny. Jak przez mgłę pamiętam stary serial z Mikulskim, pamiętam tylko, że mi sie niegdyś podobał.
My, studenci łódzkiej archeologii, mieliśmy w ogóle okazję poznać Nienackiego bo przyjeżdżał na wykopaliska. My w charakterze "mięsa armatniego" dzielnie operowaliśmy łopatami, a on, przy turystycznym stoliczku, w cieniu (farciarz) skrobał kolejne książki :)
Generalnie nowa wersja jest dla mnie nieakceptowalna, no ale wiadomo - jeden lubi pomarańcze, drugi córkę ogrodnika :)

Katarzynka01

Post » Wto lip 18, 2023 13:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Witaj Gosiu :1luvu:

Katarzynka01

Post » Śro lip 19, 2023 19:07 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:

No miałaś rację, ni cholery się nie da - mój wynik nieco gorszy: 24 minuty i o 24 za długo :twisted:

jozefina1970

Post » Śro lip 19, 2023 19:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:

No miałaś rację, ni cholery się nie da - mój wynik nieco gorszy: 24 minuty i o 24 za długo :twisted:

Wniosek taki, że jesteś o 2 minuty mądrzejsza :lol:

Katarzynka01

Post » Śro lip 19, 2023 19:55 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

No zależy, jak na to spojrzeć. Chyba jednak nie, bo nie uwierzyłam twojej ocenie i brnęłam w zaparte ;-)

jozefina1970

Post » Śro lip 19, 2023 21:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:No zależy, jak na to spojrzeć. Chyba jednak nie, bo nie uwierzyłam twojej ocenie i brnęłam w zaparte ;-)

:ryk:
W każdym razie ostrzegałam :)

Katarzynka01

Post » Czw lip 20, 2023 7:22 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw lip 20, 2023 7:59 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:No zależy, jak na to spojrzeć. Chyba jednak nie, bo nie uwierzyłam twojej ocenie i brnęłam w zaparte ;-)

:ryk:
W każdym razie ostrzegałam :)

Nie rozumiem, co kierowało twórcami. Kolejna zagadka. Teraz boję się o Znachora.

jozefina1970

Post » Czw lip 20, 2023 12:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

:1luvu:
Rysia mi się przypomina zawsze, gdy widzę czarnego kota :cry:

Katarzynka01

[poprzednia][następna]