W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 04, 2023 22:16 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
Nul pisze:MójCiusiu, a Bezisława Ostrożna się dała dzisiaj niemal dotknąć sąsiadce! Wcale się przed nią nie schowała, nie uciekła! A zwykle ucieka! A to był jej pierwszy kontakt z tą sąsiadką! Mówię Ci, jestem pod wielkim wrażeniem!

A Felisław to w ogóle wylądował u niej ba kolanach, no ale to mnie nie dziwi, zresztą na ją już zna.

Miejcie się dobrze!

Ciociu, Bezia ma szansę na częstsze widywanie sąsiadki. Teściowa była u nas dopiero dwa razy. Taki nasz stały gość to nie straszny a teściowa na zaufanie musi sobie zasłużyć :D Dzisiaj dałem się złapać w pułapkę. Zaszyłem się za kanapą i ... nie miałem jak uciec, za to Teściowa mogła podziwiać mój pyszczek i większość kociałka i mogła nawet posłuchać mojej arii :)
MaCiuś

MójCiusiu, ale inne sąsiadki zna lepiej, a się przed nimi chowa, a tę zna bardzo krótko i się nie chowa! I to mnie zaskoczyło ogromnie!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lip 04, 2023 22:22 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Koty jak ludzie - czasem od razu czują do kogoś sympatię, a czasem muszą się przekonać...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lip 05, 2023 8:26 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lip 05, 2023 9:07 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Ciusiu, prawdopodobnie w niedzielę znów Cię odwiedzę

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lip 05, 2023 11:49 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

MB&Ofelia pisze:Maciuś. To całkię dużo wzglądów okazałeś Teściownej, powinmna być wdzięczmna. Zwłaszcza za arję - bo pewnie była specjalmnie dla niej wymiaukana?
Książniczka Ofelja

Noooo, Księżniczko, miałkam Ci, to była prawie scena balkonowa :D . Teściowa patrzyła na mnie z góry a ja, z poziomu podłogi śpiewałem serenadę :1luvu:

MaryLux pisze:No, nie przesadzaj, zięciu. Kiedy już uciekłeś, podeszłam do Mumcia całkiem blisko. Uciekł, ale zdążyłam go dotknąć

Tia, końcem paznokcia dotknęłaś w locie. Moja duża, po 5 latach może niewiele więcej :mrgreen:

Nul pisze:
ewkkrem pisze:
Nul pisze:MójCiusiu, a Bezisława Ostrożna się dała dzisiaj niemal dotknąć sąsiadce! Wcale się przed nią nie schowała, nie uciekła! A zwykle ucieka! A to był jej pierwszy kontakt z tą sąsiadką! Mówię Ci, jestem pod wielkim wrażeniem!

A Felisław to w ogóle wylądował u niej ba kolanach, no ale to mnie nie dziwi, zresztą na ją już zna.

Miejcie się dobrze!

Ciociu, Bezia ma szansę na częstsze widywanie sąsiadki. Teściowa była u nas dopiero dwa razy. Taki nasz stały gość to nie straszny a teściowa na zaufanie musi sobie zasłużyć :D Dzisiaj dałem się złapać w pułapkę. Zaszyłem się za kanapą i ... nie miałem jak uciec, za to Teściowa mogła podziwiać mój pyszczek i większość kociałka i mogła nawet posłuchać mojej arii :)
MaCiuś

MójCiusiu, ale inne sąsiadki zna lepiej, a się przed nimi chowa, a tę zna bardzo krótko i się nie chowa! I to mnie zaskoczyło ogromnie!

Aaaa, Ciociu, bo istnieje świat, dla ludzi niedostępny, w którym wyczuwamy życzliwe osoby :twisted: . Duża mojej dużej była tak samo uwielbiana przez podwórkowe koty jak siała postrach wśród ludziowych, podwórkowych kociaków :twisted:
jolabuk5 pisze:Koty jak ludzie - czasem od razu czują do kogoś sympatię, a czasem muszą się przekonać...

Mam nadzieję, że masz rację bo ... istnieje kotka, która moje dużej okropecznie nie lubi :placz:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Ciociu Gosiugosiu, dziękujemy :1luvu:
Gdyby nie Ty to nasza duża nie wiedziałaby jaki jest dzień tygodnia :ryk:
MaryLux pisze:Ciusiu, prawdopodobnie w niedzielę znów Cię odwiedzę

Raczej, nie masz wyboru. Duża Cię spacyfikuje i przywlecze do mnie :D . Czy tego chcesz, czy nie !
MaCiuś.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro lip 05, 2023 13:32 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

MaCiuś pisze:
jolabuk5 pisze:Koty jak ludzie - czasem od razu czują do kogoś sympatię, a czasem muszą się przekonać...

Mam nadzieję, że masz rację bo ... istnieje kotka, która moje dużej okropecznie nie lubi :placz:

Czy ta kotka to Morka (Amorka)?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lip 05, 2023 13:48 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:
MaCiuś pisze:

Na szczęście nie :)
Ta kotka to Chrupka (Furi-Furi) od Cioci Noel1, która była u mnie na pobycie kilkugodzinnym i był problem ze złapaniem kotki do powrotu na swoje włości. Tak spanikowała, że chyba to pamięta do dzisiaj mimo, że rzecz się działa 4 lata temu :( .
Duża MaCiusia.
Edycja:
Dzisiaj nagrałam filmik z tarmoszenia (Z)Morki - Amorki ale wstawię niedługo na cześć 5-cio lecia pobytu u mnie :D
Ostatnio edytowano Śro lip 05, 2023 13:51 przez ewkkrem, łącznie edytowano 1 raz
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro lip 05, 2023 13:49 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:
MaCiuś pisze:

Ta kotka to Chrupka (Furi-Furi) od Cioci Noel1, która była u mnie na pobycie kilkugodzinnym i był problem ze złapaniem kotki do powrotu na swoje włości. Tak spanikowała, że chyba to pamięta do dzisiaj mimo, że rzecz się działa 4 lata temu :( .
Duża MaCiusia.

Uff, to dobrze!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lip 05, 2023 14:00 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:
ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:
MaCiuś pisze:

Duża MaCiusia.

Uff, to dobrze!

Bardzo dobrze dla (Z)Morki i dla mnie :D ale jak pomyślę, jak bardzo bała się mała Furi-Furi, jaką traumę musiała przeżyć, że jej ślad pozostał na lata to ... skóra mi cierpnie. Trzy tygodnie wcześniej, jak Furi była młodszy dzieciakiem było wszystko ok, bawiła się, zaczepiała moje koty a później trochę dorosła, i nauczyła się bać :(. Kotka miała ok 3-4 miesięcy.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro lip 05, 2023 19:54 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
MaryLux pisze:Ciusiu, prawdopodobnie w niedzielę znów Cię odwiedzę

Raczej, nie masz wyboru. Duża Cię spacyfikuje i przywlecze do mnie :D . Czy tego chcesz, czy nie !
MaCiuś.

ZięCiusiu, mam wybór, ale chcę. Pod warunkiem, że Ty mnie chcesz :)

MaryLux

Post » Śro lip 05, 2023 21:34 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

MaCiuś na pewno chce! :D
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 06, 2023 7:53 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Obrazek
Pozdrawiamy Pusia, Emi i Duża

Gosiagosia

Post » Czw lip 06, 2023 9:50 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:MaCiuś na pewno chce! :D
Sabcia

Ciusiu, czy Sabcia ma rację?

MaryLux

Post » Czw lip 06, 2023 10:54 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:
MaCiuś pisze:

Duża MaCiusia.
Edycja:
Dzisiaj nagrałam filmik z tarmoszenia (Z)Morki - Amorki ale wstawię niedługo na cześć 5-cio lecia pobytu u mnie :D

To będzie imprezka? :piwa: :dance: :dance2:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 07, 2023 7:37 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Obrazek

Gosiagosia

[poprzednia][następna]