tabo10 pisze:katarzyna1207 pisze:(...)Podkręciłam zamrażarkę na -22, napakowałam mięcha ... ale to musi przemrozić się przez 14 dni.
Skąd masz info,że przez 14?
Ze strony Sanepidu.
Moderator: Estraven
tabo10 pisze:katarzyna1207 pisze:(...)Podkręciłam zamrażarkę na -22, napakowałam mięcha ... ale to musi przemrozić się przez 14 dni.
Falka pisze:tabo10 pisze:katarzyna1207 pisze:(...)Podkręciłam zamrażarkę na -22, napakowałam mięcha ... ale to musi przemrozić się przez 14 dni.
Ze strony Sanepidu.
Katarzynka01 pisze:Oświadczenie Głównego Lekarza Weterynarii ze strony GIW, z dzisiaj
https://www.wetgiw.gov.pl/main/aktualno ... h/idn:2280
Hańka pisze:Czyli wirus...
Jak rozumiem, kot może się zarazić przez drobiowe mięso?
ziuku pisze:Katarzynka01 pisze:Oświadczenie Głównego Lekarza Weterynarii ze strony GIW, z dzisiaj
https://www.wetgiw.gov.pl/main/aktualno ... h/idn:2280
Co napisali?
Mi się wyświetla "Przepraszamy - Przerwa techniczna"
EDIT: już widzę
mziel52 pisze:Ja bym oczekiwała od weterynarzy, którzy nagłośnili problem, żeby podali choć jeden wynik sekcji i badania toksykologicznego. Albo przynajmniej, kiedy takowe będą podane. Załatwiają to tym, że choroba nie jest zwalczana z urzędu, to o sekcji decyduje właściciel. A gdzie etyka lekarska? Wet, który sam dla siebie i innych pacjentów nie chce wyjaśnić przypadków, których wyleczyć nie potrafił, jest tylko bezdusznym pracownikiem firmy nastawionej na zysk. Gdzie uczelnie weterynaryjne? Robią coś? Wejścia na profil Specvetu na pewno sporo wzrosły, firma reklamuje inne swoje usługi, tymczasem klienci nie wiedzą, czy gabinety są bezpieczne, wszak i sporo znanych chorób koty stamtąd przynoszą.
https://www.facebook.com/przychodnia.sp ... fWxnSexLUl
zapietanaguzik pisze:Tylko skąd to u kotów niewychodzących i niejedzących mięsa? Gołębie? Czy wtedy nie byłoby też wielu martwych ptaków? Tak sobie gdybam, bo nie znam się.
Taki olej techniczny został całkowicie w kurczaku rozłożony i przerobiony przez organizm kurczaka. W mięsie raczej nie ma żadnych oryginalnych składników takiego oleju. Wszelkie składniki oleju zostały rozłożone na elementy które ogranizm jest w stanie zasymilować. A toksyny i wszystko co nie zostało rozłożone odłożyło się w wątrobie a następnie opuściło organizm razem z odchodami. Oczywiście są substancje szkodliwe które omijają system immunologiczny i wchłaniają się do komórek, ale taki proces odkładania się szkodliwych substancji trwa długo i przede wszystkim uszkadza sam organizm właściciela.Szukam_kotki pisze:Przypomniało mi się jeszcze ze jakiś czas temu była afera z kurczakami karmionymi olejami technicznymi. Nikt chyba dokładnie nie wie gdzie trafiły a teraz nie ma o tym też informacji. Nie wiem czy to mogłaby być teoretycznie przyczyna.
Bo 14 dni to urzędowy okres w którym można składać odwołanie od wszelkich decyzji administracyjnych. Więc jeśli przez 14 dni żadne patogeny nie wyślą wniosku o zmianę warunków mieszkaniowych na cieplejsze, to znaczy że ich tam nie ma.tabo10 pisze:katarzyna1207 pisze:(...)Podkręciłam zamrażarkę na -22, napakowałam mięcha ... ale to musi przemrozić się przez 14 dni.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, Szymkowa i 400 gości