Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 19, 2023 6:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 19, 2023 9:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj sucho, nawet dość ciepło, ale ponuro. Zaraz po 9-ej pojechałam do Kulek. Sreberko niecierpliwie czekała na mnie koło domku. Dostała jeść, wsunęła mięso, ale znowu najbardziej smakował jej serek bieluch. Zaraz też przybiegła Lila, nie zjadła dużo. W krzakach nieopodal czekała kocia mama. Kucałam przed domkiem i nagle coś burego poruszyło się tuż pod moim łokciem. To był śliczny, młodziutki jeż :lol: W ogóle się mnie nie bał, kotów też nie, przytuptał na posiłek. Dałam mu parę kawałeczków mięsa, ale nie był zainteresowany, jadł suchą karmę ze smakiem. Potem poszedł sobie na stertę obok. To takie miejsce, gdzie wyrzucają suche liście, gałęzie...itd. Taki kompostownik? Nie wiem, nie znam się. Byłam zachwycona widokiem tego jeżyka. Żałowałam, że nie mam aparatu i od jutra już obowiązkowo będę go wozić. Aha, tam jest tylko jeden blok mieszkalny i ludzie mają kota/koty, widzę w śmietniku opakowania po żwirku i karmie. Takiej sobie, niestety. Widocznie ktoś, kto ma kota położył w wykuszu piwnicznego okienka miskę. Jakieś jedzenie tam też koty dostają. Sreberko na pewno tam nie chodzi, ale Lila i kocia mama na pewno.

ewar

Post » Sob maja 20, 2023 9:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Znowu sucho, nawet ciepło, ale nie ma słońca. U Kulek już byłam. Sreberko i Lila się pojawiły, kociej mamy i jeża nie widziałam. Jedzenia zostawiłam bardzo dużo. Głowa mnie boli, bo koło domku straszny smród kocurów :evil: Nie wiem, ile ich tam było, ale śmierdzi bardzo. Nic na to nie poradzę, nie spotykam nawet burasa.
P.Iza znowu wyhodowała owies dla moich kotów, od razu zaczęły skubać. Najwyraźniej jest im to potrzebne. Koty zadowolone też z powodu otwartego balkonu i hamaczków. Jest przyjemnie ciepło, ale upału nie ma. Zapowiadają burze po południu, z czego jestem niezbyt zadowolona, boję się burz okropnie. Może jednak nie będzie tak strasznie.

ewar

Post » Sob maja 20, 2023 9:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Moja siostra, która ma węch posokowca pojechała przed chwilą do Kulek z jakimś dezodorantem :wink: Podobno jednak już nie śmierdzi 8O
Była Sreberko. Możliwe, że nakarmiła już dzieci i przyszła jeszcze coś zjeść.
Wyszło piękne słońce, jest cudnie :lol:
Obrazek
Polowanie na muchę :wink:
Obrazek
Adaś jest taaaki długi :lol:
Obrazek

ewar

Post » Sob maja 20, 2023 11:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob maja 20, 2023 11:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Kocham jeże, naprawdę. Cudowne i bardzo pożyteczne zwierzątka. Są na granicy wymarcia :cry:
Dorota jest znowu u Kulek, Sreberko była w parku . Ona potrzebuje dużo jeść. Dostała dwie tacki.

ewar

Post » Sob maja 20, 2023 14:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Frodo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bratek
Obrazek
Obrazek
Tyle się zmieściło w kadrze
Obrazek
Zainteresowane były owadem.

ewar

Post » Sob maja 20, 2023 15:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Fajne to wspólne zdjęcie :)

Feliks dzisiaj był zainteresowany ślimakiem. Najpierw się przyglądał, a potem… się na nim położył :) To znaczy pewnie nie żeby specjalnie na nim, ale tak mu się legło :)

Adasiu, jesteś Aaaaaadaaaaaaaś? :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie maja 21, 2023 6:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nienawidzę tych ślimaków bez muszli :evil: Ohyda, a koło domku bywa ich mnóstwo. Ostatnio jednak ich nie widuję i oby tak było dalej.
Nul pisze:Adasiu, jesteś Aaaaaadaaaaaaaś? :)

:ryk:
Tutaj sobie ziewnął i ..
Obrazek
Frodo
Obrazek
Chyba będę musiała powiesić przynajmniej jeszcze jeden hamaczek, bo koty bawią się w komórki do wynajęcia :mrgreen:
Dzisiaj ma być bardzo ciepło i sucho, słonecznie. Podjadę do Kulek, oczywiście. Potem na pewno Dorota jeszcze do nich zajrzy.
Mimek już skończył antybiotyk, został mu tylko steryd, ale to 1/4 malutkiej tabletki raz dziennie wieczorem. Lucy ma już zagojone oczko, przy jej umaszczeniu wcale nie widać, że kotka jest bez oczek. Radzi sobie doskonale, ale porusza się powoli, jest ostrożna. Teraz śpi w pontonie na balkonie ( rymnęło mi się :mrgreen: ). W nocy śpi na mojej poduszce, jak zawsze.

ewar

Post » Nie maja 21, 2023 6:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kotki mają u Ciebie jak w raju :) A już balkon w sezonie to bajka.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie maja 21, 2023 6:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Może i byłoby im nie tak źle, ale jest ich po prostu za dużo. Balkon to dodatkowa powierzchnia, z czego bardzo się cieszę. W tym roku nie będę miała pelargonii w wiszących doniczkach na ścianie ze względu na kocich alpinistów. Skoda, ale nie zaryzykuję.

ewar

Post » Nie maja 21, 2023 9:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie maja 21, 2023 9:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pełnia lata :lol: Żal siedzieć w domu, naprawdę. Nakarmiłam Lilę, która przybiegła dopiero po dłuższej chwili. Sreberko z kolei przybiegła do parku, zjadła mnóstwo i od razu pobiegła do dzieci. Dorota zaraz wsiada na rower i sprawdzi, co u Kulek.
Naprawdę ludzie mogliby się uczyć od kotów. Są czyste, załatwiają się zawsze z dala od misek i dokładnie zakopują urobek. Kotki są troskliwymi mamami. Gotowe są poświęcić życie w obronie swoich dzieci. Często są zmęczone, głodne, ale najważniejsze jest dla nich zdrowie i bezpieczeństwo kociąt. W świetle ostatnich, i nie tylko ostatnich doniesień o tym, jak ludzie traktują swoje dzieci, zwierzęta wydają się być na wyższym stadium rozwoju. Daleka jestem od przypisywania zwierzętom cech ludzkich, działa instynkt, ale suma sumarum wypadają często lepiej niż tzw.homo, już niekoniecznie sapiens.
Mimek
Obrazek
Obrazek
Gosia, dzięki :1luvu:

ewar

Post » Nie maja 21, 2023 9:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wyglada na to, ze chwilo trwaj :).
Alez pogoda, zazdraszczam.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Nie maja 21, 2023 10:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jest czego zazdrościć, naprawdę. Po tych zimnych dniach i ciągłych opadach należy się tylko cieszyć. Zieleń dosłownie bucha, jest jeszcze taka świeża, nie spalona słońcem. W parkach i na placach zabaw będzie sporo dzieci, mnóstwo też będzie rowerzystów, w tym moja siostra :lol: Też bym pojechała, ale szkoda mi zamykać koty w domu, a nie zostawię ich samych na balkonie.

ewar

[poprzednia][następna]