Historia Felka- drugiego kotka, który zachorował na FIP.. :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 16, 2023 20:11 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Kciuki mocne, trzymajcie sie.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Wto maja 16, 2023 20:23 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto maja 16, 2023 22:17 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

W końcu gdy przyjechaliśmy do kliniki. Dostał stałe nawadnianie kroplówką. Odbarczono drugą część klatki z plynu jednak na rtg wyszlo, że żołądek wciśnięty w klatkę wypychany przez przeponę od plynu. Z brxuszka też mudieli niestety ściągnąć. Dostał Metokroplamid bo kupy nie ma już tydzień. Pod wieczór wieczorem zabrałam go domu bo oni nie są 24h. Oddychał na tyle dobrze że nie tlenowalam go całą noc i przespslam kilka godzin na raty.
Mruczkał i cieszył się że jest w domu.
Niestety zauważyłam różnicę w źrenicach. Jedna większa od drugiej. Miałam nadzieję że to światło. By tylko nie okazał się ten Fip neurologiczny ...
Felutku ... <3 przepraszam Cię

dino&felek

Od: Śro maja 05, 2021 12:41

Post » Wto maja 16, 2023 22:27 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Oj, nie, drugi raz? Nie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro maja 17, 2023 4:43 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Minął poniedziałek. Nawodnil się trochę i położył obok mnie bez tlenu bo oddychał miarowo. Dalej osłabiony. Posiusial sie pod siebie ale mruczki. Dotrwaliśmy do kolejnego ranka dziś wtorkowego i kolejny dzień w lecznicy spędziliśmy dzisiaj calyy...

Różne średnice doktor potwierdziła jako neuro fip... Dziś dostał już dawje 12mg. Czyli ponad 3ml kwaśnego zastrzyku ...
Po kilku godzinach w lecznicy osłabł. Pojawiła sie trzecia powieka i oddechy ponad 50na min.
Znow odbarczanie plynu z klatki krwustego a zbrzuszka mlecznego ... Zasada jest taka że przy poboeraniu płynu z brxuszka wstrzykuje sie go pod skórę. Ale pani doktor nie podobał sieyten płyn... Wzięła do badania rozmaz czy sa bakterie....

Felek po odbarczaniy nadal ciezki oddechvi przyspirszony. Mimo tlenu nawet do 5litriw rozkreconego... Podejrzenie zapalenia pluc i mocniejszy antybiotyk na B.... Wpiszę później nazwę.

Jego stan się nie poprawiał. Dostał opioid i mikro lewatywę. Zamykają lecznice o 21... Więc oddali mi go z szybkim oddechem i dusznością.
Bałam się czy przezyjemy bez tlenu przeszło 45minut w drodze uberem... Całą drogę oddychal bardzo szybko i łapał oddechy. Śpiewałam mu bo zawsze to lubił od malutkiego. Śpiewałam mu by się uspokoił ale spiewalam tez ze jest kochany by slyszal to gdybysmy nie dotrwali juz do domu ...

Dotrwaliśmy. Szybko pod tlen. Położyłam go w ulubionej wannie i tak sobie lezy. Oddechy 48na min teraz sprawdzałam. Walczymy dalej o żyćko.

O 5rano mam mu podać metokroplamid w zastrzyku. Potem silny antybiotyk dożylnie i opioid w razie czego...

Trzymajcie dalej za nas kciuki. I proszę wspierajcie zrzutkę. Udostepnijcie gdzieś sie da. Dzis podpisalam zobowiazanie ze spłacę dlug w lecznicy. Łącznie z ostatnich dwóch dób wyszło przeszło 2000zl. Srodki ktore byly na zrzutce poszly juz na GS , ktory starczy nam niestety na o eiele krócej niż myślałam... Bo to neuro fip z zaporową dawka. Nie proszę juz o pomoc. Błagam o pomoc...

dino&felek

Post » Śro maja 17, 2023 6:17 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Mocne :ok: :ok: :ok: za Felka, za Was :ok: :ok: :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro maja 17, 2023 6:45 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Felek dasz radę, walcz dzielny chłopaku :ok: .
Dużo się u Was dzieje, o wiele za dużo :strach:

Znam przypadek gdzie dziewczynie zachorowały po kolei wszystkie 3 koty, które miała.
Wyszły z tego, udało się.

U Was też musi się udać.

Wsparłam troszeczkę zbiórkę i udostępniłam, tylko tak mogę Wam trochę ulżyć i wesprzeć w tej walce.

makrzy

Od: Sob sie 04, 2018 14:23

Post » Śro maja 17, 2023 13:51 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Dziewczyny i chłopaki. Ogromne dzięki że nas wspieracie cennym grosikiem i dobrą myślą.

w nocy po ledwo przeżytej jeździe uberem do domu Felek oddychał jeszcze szybko ale po cAsie sie unormowało w miarę. Gdy uchylilam w nocy drzwi do mieszkania zastałam szok. Kotem ktory powłóczył łapkami. Prawie żwawo śmignął za drzwi by udać się ba spacer! Co prawda był to bieg poltora metra... Ale pokazał tym jaką ma wolę życia.

Dziś rano felek bardzo spokojnie oddychał więc i ja bylam spokojna. Cos do mnie próbował gadać wysiłkowym głosikiem szepczącym... Później hakby się wyłączył. Osłabł. Oddychał już tak spokojnie że aż zabardzo... Zmierzyłam temp... 33 stopnie !!! Nie wierzę. Heszcze raz i jeszcze raz. Dalej samo. Szybko termofory. Ciepłe niewiele dały. Wlalam w ooncu prawue wrzątek i trudno może mu przyparze trochę skórę ale może mi wystygnąć teraz...

Zapakowałam go z tymi termoforami i znow fo naszej lecznicy. Pierwszy raz miałam wręcz nadzieję że się trochę tą podróżą podexcyruje by podniósł cisnienie bo był zimny. Masowalam mu nozki i brzuszek. Caly czas stymulowalam mocno by nie zasłabł.

W klinice wreszcie mata grzewcza, tlen i ciepła kroplówka. Po 4godzinach teraz ma 37.3.
Walczymy dalej. Felek walczy.
Niezmiennie proszę o wspieranie zrzutki i rozsyłanie i z całego serca dziękuję każdej cudownej osobie która nas wspiera.

dino&felek

Post » Śro maja 17, 2023 13:51 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Dziewczyny i chłopaki. Ogromne dzięki że nas wspieracie cennym grosikiem i dobrą myślą.

w nocy po ledwo przeżytej jeździe uberem do domu Felek oddychał jeszcze szybko ale po cAsie sie unormowało w miarę. Gdy uchylilam w nocy drzwi do mieszkania zastałam szok. Kotem ktory powłóczył łapkami. Prawie żwawo śmignął za drzwi by udać się ba spacer! Co prawda był to bieg poltora metra... Ale pokazał tym jaką ma wolę życia.

Dziś rano felek bardzo spokojnie oddychał więc i ja bylam spokojna. Cos do mnie próbował gadać wysiłkowym głosikiem szepczącym... Później hakby się wyłączył. Osłabł. Oddychał już tak spokojnie że aż zabardzo... Zmierzyłam temp... 33 stopnie !!! Nie wierzę. Heszcze raz i jeszcze raz. Dalej samo. Szybko termofory. Ciepłe niewiele dały. Wlalam w ooncu prawue wrzątek i trudno może mu przyparze trochę skórę ale może mi wystygnąć teraz...

Zapakowałam go z tymi termoforami i znow fo naszej lecznicy. Pierwszy raz miałam wręcz nadzieję że się trochę tą podróżą podexcyruje by podniósł cisnienie bo był zimny. Masowalam mu nozki i brzuszek. Caly czas stymulowalam mocno by nie zasłabł.

W klinice wreszcie mata grzewcza, tlen i ciepła kroplówka. Po 4godzinach teraz ma 37.3.
Walczymy dalej. Felek walczy.
Niezmiennie proszę o wspieranie zrzutki i rozsyłanie i z całego serca dziękuję każdej cudownej osobie która nas wspiera.

dino&felek

Post » Śro maja 17, 2023 19:48 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Cały czas myślami jestem z Wami.
Felek, jesteś silny i masz wielką wolę życia, walcz :201494
Felusiu :201461 :201461 :201461

makrzy

Od: Sob sie 04, 2018 14:23

Post » Śro maja 17, 2023 20:46 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Felusiu, mocne kciuki za twoje zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Śro maja 17, 2023 21:17 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Felusiu, trzymam za Ciebie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw maja 18, 2023 9:33 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Feluś odszedł w klinice kilka chwil po napisaniu ostatniego posta...

Cieszyłam się że zaczyna się ruszać i trochę szybciej oddychać ale chciałam policzyć mu oddechy czy nie za szybko. Próbował wstać i coś do mnie mialczec. Po cheili zobaczyłam że jednak profil o pomoc. Zawołałam lekarza przez drzwi a gdy przybiegł, Feluś złapał ostatni dech. Reanimowali go pol godziny. Nie udało się. Bardzo mi przykro. Żałuję, że nie zadzialalam konkretniej, że była zbyt mała dawka a ja się bałam że nie będę miała na całą kurację. Że za mało, za późno a może jakiś błąd. Może gdy szybciej oddychał zamiast pisać posta i sie cieszyć że się dogrzal i obudził trzeba było nie tracić czujności i wezwać weta do pokoju wcześniej. Czy ta chwila mogła zaważyć? A może gdybym wcześniej zbadała mu krew i wyleczyła tarczycę nie był by tak słaby?
Pisałam tutaj historię bo czytałam wiele innych z poruszeniem. Gdy Dino był podobnie chory do Felka nie opisywałam tego. Chciałam by ta historia była pokrzepieniem jak nasza poprzednia. I miałam nadzieję, że podobnie się skończy. Wyleczeniem i radosnym kotkiem
Dino teraz chodzi po tak cichym domu i szuka swohego Felka. Były razem od malutkiego...
Jest mi bardzo przykro. Została po nim pustka, wyrzuty sumienia i długi za to nieudane leczenie.
Dziękuję serdecznie, że byliście, że wspieraliście.
Część leku kupionego ze zrzutki oddaję dla pottzebujacych kotków część odsprzedam by spłacić długi . Pointa tej historii jest taka, że trzeba działać szybko i konkretnie. Lek na FIP istnieje i działa. Lepiej dać go na ślepo niz wcale. Lepiej dać więcej niż mniej. Niestety koszta są zaporowe ale wszystko się da . Wierzę mocno bo nie jeden cud widziałam. Ale nie tym razem :(

Kochajcie swoje kotki. Okazujcie im. Nigdy nie zloscie sie gdy rozrabiają, coś zniszczą, obsikaja. Prawie zawsze to sygnał że potrzebują więcej uwagi, opieki, troski.
Jeśli walczycie walczcie do końca, czujni na każdy sygnał, nie zwlekajcie, nie oszczędzajcie.
Żałuję bardzo że tym razem się nie udało...
Widzę przed oczami co mogłam jeszcze zrobić, co poszło nie tak ... Bardzo to trudne. Bardzo trudne .
Ostatnio edytowano Czw maja 18, 2023 10:20 przez dino&felek, łącznie edytowano 1 raz

dino&felek

Post » Czw maja 18, 2023 10:12 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Walczyłaś bohatersko. Szacun. Życzę każdemu kotu takiej opieki i zaangażowania. Feluś biedny też robił, co mógł. Ale nie na wszystko mamy wpływ, dlatego o nic się nie obwiniaj. FIP to podstępna choroba. Nie ma procedur, nie ma wielu kompetentnych wetów. Jest nadzieja, że to się z czasem zmieni.
Forum jakiś czas temu kibicowało Synusiowi, który już prawie był wyleczony, a potem nagle odszedł.
viewtopic.php?f=1&t=198867&hilit=synu%C5%9B
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw maja 18, 2023 10:17 Re: Bardzo proszę Was o pomoc Kolejny kot z FIP !!!!!!!

Tak mi przykro. Nie takich wieści się spodziewałam. Przytulam.
Felusiu [*]. Już nic nie boli.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

[poprzednia][następna]