Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 14, 2023 10:55 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Jeśli Ktoś z Ofiarodawców- wspierających wątek-ma wątpliwości odnośnie tego co napisałam-proszę zadzwonić do mojego Gabinetu.

Bodajże 3 lata temu trąbiłam na wątku-że potrzebuje transportu-bo mam ciężarną kotkę do zabiegu.I jakoś nikt się nie pchał z pomocą.I wiele razy tak było.Proszę nie podważać tego -ile robi dla nas P.Mirek.Ani nie starać się na siłę zmusić mnie do zmiany wypracowanego układu.Bo ten Człowiek na Wielkie serce jak i już duże obycie z dzikimi kotami.

Na tym chciałabym zakończyć dyskusję-Zabiera mi ona niepotrzebnie mnóstwo czasu.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie maja 14, 2023 19:01 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Jako osoba zbierająca pieniądze na sterylizację kotek w Szczecinie, którymi opiekuje się Iza, proszę osoby nie uczestniczące finansowo w zbiórce o wyrażanie swoich wątpliwości tudzież rad w innym wątku. Bo ja w natłoku postów zaczynam się gubić, a moim zadaniem jest pilnować wpływów i wydatków.

madrugada pisze:Izo, naprawdę wiele robicie dla tych kotów i dla tego, żeby się już więcej nie rozmnażały. Chylę czoła. Macie bardzo dobre podejście do kotów i dlatego tak Wam ufają.

Madrugada, podpisuję się pod Twoim wpisem.
I jeszcze jedno: dlaczego kobiety są dla siebie takie nieżyczliwe. Czy nie macie większych problemów?

Izo, są pieniądze na czwartą płatną sterylkę plus te 80 zł, które przekazała florka. Ja jakoś wygrzebię stówę na tę piątą.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Nie maja 14, 2023 19:12 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

iza71koty pisze:Bodajże 3 lata temu trąbiłam na wątku-że potrzebuje transportu-bo mam ciężarną kotkę do zabiegu.I jakoś nikt się nie pchał z pomocą.I wiele razy tak było.Proszę nie podważać tego -ile robi dla nas P.Mirek.Ani nie starać się na siłę zmusić mnie do zmiany wypracowanego układu.Bo ten Człowiek na Wielkie serce jak i już duże obycie z dzikimi kotami.

Na tym chciałabym zakończyć dyskusję-Zabiera mi ona niepotrzebnie mnóstwo czasu.

Jednak odniose sie do powyzszego.
Nie sadze, by ktos z pogotowia interwencyjnego czy strazy miejskiej czytal forum i poszczegolne tematy, a jest to jedna z opcji transportu.
Inna sa funkcjonujace od wczesnych godzin porannych do poznowieczornych polaczenia komunikacja publiczna, jest opcja pociagu podmiejskiego, wszystkiego dojazd do centrum miasta zajmuje ok.pol godziny.
Nie zgadzam sie rowniez, by przedstawiac Sz-n, jako totalny brak mozliwosci w przypadku opieki nad kotami wolnozyjacymi.
Nie chodzi o brak zyczliwosci, tylko o uzupelnienie tematu o inne formy pomocy m.in. przy sterylkach i realia miejscowe.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Nie maja 14, 2023 19:18 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

FuterNiemyty pisze:
iza71koty pisze:Bodajże 3 lata temu trąbiłam na wątku-że potrzebuje transportu-bo mam ciężarną kotkę do zabiegu.I jakoś nikt się nie pchał z pomocą.I wiele razy tak było.Proszę nie podważać tego -ile robi dla nas P.Mirek.Ani nie starać się na siłę zmusić mnie do zmiany wypracowanego układu.Bo ten Człowiek na Wielkie serce jak i już duże obycie z dzikimi kotami.

Jednak odniose sie do powyzszego.
Nie sadze, by ktos z pogotowia interwencyjnego czy strazy miejskiej czytal forum i poszczegolne tematy, a jest to jedna z opcji transportu.
Inna sa funkcjonujace od wczesnych godzin porannych do poznowieczornych polaczenia komunikacja publiczna, jest opcja pociagu podmiejskiego, wszystkiego dojazd do centrum miasta zajmuje ok.pol godziny.
Nie zgadzam sie rowniez, by przedstawiac Sz-n, jako totalny brak mozliwosci w przypadku opieki nad kotami wolnozyjacymi.
Nie chodzi o brak zyczliwosci, tylko o uzupelnienie tematu o inne formy pomocy m.in. przy sterylkach i realia miejscowe.

Straż Miejska będzie mi wozić i przywozić koty z zabiegu. 8O 8O 8O No ta druga wersja też niczego sobie. :roll: Podróż z dziką zestresowaną kotką komunikacją publiczną -w tłoku.gdzie- kot się za przeproszeniem może posrać ze strachu. :strach: Super pomysł. :ok:

Moja droga- ale Ty chyba zapominasz że ja oprócz sterylizacji -robię co innego.Nie mam czasu na podróżowania. :oops: A gdzież ja tutaj napisałam -ze w Szczecinie nie ma możliwości.Ja napisałam że nadal będę korzystała TYLKO I WYŁĄCZNIE z usług mojego Gabinetu-gdzie sterylizuję od lat.

iza71koty

Post » Nie maja 14, 2023 19:46 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Ja w sumie przeanalizowałam z Damianem i jest też taka opcja-żeby wysyłać koty balonem. :roll: Dłużej to trochę potrwa :oops: -ale można tam by było wstawić i kuwetę i miseczki z jedzeniem.No tak się rozmarzyłam trochę..... :oops:

iza71koty

Post » Nie maja 14, 2023 19:48 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Ja też nie wyobrażam sobie wieść dzikiego kota, który w swoim życiu widział tylko otwartą przestrzeń, trawy, zarośla, ludzi z daleka - komunikacją masową w tłumie ludzi, zgiełku, hałasie. I nie posr...nia bym się bała ale wręcz zejścia z przerażenia.
Darczyńcy znają sytuację, miejsce i ... pozostawmy im wybór.
Proszę, to jak lekarze, po pierwsze - nie szkodzić! Pomagać obowiązku nie ma.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie maja 14, 2023 19:59 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

ewkkrem pisze:Ja też nie wyobrażam sobie wieść dzikiego kota, który w swoim życiu widział tylko otwartą przestrzeń, trawy, zarośla, ludzi z daleka - komunikacją masową w tłumie ludzi, zgiełku, hałasie. I nie posr...nia bym się bała ale wręcz zejścia z przerażenia.
Darczyńcy znają sytuację, miejsce i ... pozostawmy im wybór.
Proszę, to jak lekarze, po pierwsze - nie szkodzić! Pomagać obowiązku nie ma.

Popatrz a ja nie pomyślałam. :oops: ale faktycznie- taka ciężarna.Z ciężkim oddechem -w kupie ludzi-bez dostępu tlenu.Jak nic masz rację.Nie pomyślałam. :oops: bo nigdy tak nie woziłam. :roll:

iza71koty

Post » Nie maja 14, 2023 21:05 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:
iza71koty pisze:madrugada-Chciałam coś Ci jeszcze napisać....ale innym razem. :D

Musze odpocząć po całym dniu.Dobranoc. :ok:

No to -nie idziemy spać.Musimy odwieść kicię.Pisałam dzisiaj na wątku głównym- że było tyle imprez wieczornych -że sobie odpuściliśmy.Podejrzewaliśmy że podobnie jest na działkach-bo pogoda dopisała.Tym bardziej -że kotka cały dzień smacznie przysypiała.A teraz obudził się tygrys.Nocny instynkt zadziałał.Na szczęście weszła do kontenerka sama.Więc w strachu -osyczana-założyłam dżwiczki.Dobrze zamocowaliśmy kontenerek i Damian pojechał teraz z kicią.Dałam puszkę.Kolację zjadła ładnie.Tylko suchego nie ruszyła.Chyba nie lubi.Nie wiem czy po tej ciemnicy-będzie jakiś filmik z wypuszczania-bo działki nie są oświetlone.Ale przynajmniej zrobiło się cicho na dworze.

Czekałam na relację -aż Damian wróci.Wieści są dobre. :D Perełka pojawiła się normalnie na karmieniu. :ok: :201461 Damian mówi- że wcześniej zdarzało się że ją widywał raz na 2-3 dni.Co nie znaczy -że nie przychodziła wcale.Jedzenie jest tam zostawiane -codziennie.Także wszystko jest ok.

iza71koty

Post » Nie maja 14, 2023 21:08 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Szymkowa pisze:Jako osoba zbierająca pieniądze na sterylizację kotek w Szczecinie, którymi opiekuje się Iza, proszę osoby nie uczestniczące finansowo w zbiórce o wyrażanie swoich wątpliwości tudzież rad w innym wątku. Bo ja w natłoku postów zaczynam się gubić, a moim zadaniem jest pilnować wpływów i wydatków.

madrugada pisze:Izo, naprawdę wiele robicie dla tych kotów i dla tego, żeby się już więcej nie rozmnażały. Chylę czoła. Macie bardzo dobre podejście do kotów i dlatego tak Wam ufają.

Madrugada, podpisuję się pod Twoim wpisem.
I jeszcze jedno: dlaczego kobiety są dla siebie takie nieżyczliwe. Czy nie macie większych problemów?

Izo, są pieniądze na czwartą płatną sterylkę plus te 80 zł, które przekazała florka. Ja jakoś wygrzebię stówę na tę piątą.

Jutro będziemy łapać.Nie wygrzebuj.Może jakoś -uda się uzbierać. :roll: Na razie róbmy to-na co są środki. :201461

iza71koty

Post » Pon maja 15, 2023 15:29 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

No to kciuki trzymajcie.Damian pojechał .Może coś się dzisiaj uda.Ja lecę ogarniać dom i kuwety.Pierwsze karmienia już za nami.

iza71koty

Post » Pon maja 15, 2023 16:35 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

iza71koty pisze:No to kciuki trzymajcie.Damian pojechał .Może coś się dzisiaj uda.Ja lecę ogarniać dom i kuwety.Pierwsze karmienia już za nami.

Kciuków ani widu---ani słychu. :roll: Ale dobra.Mamy złapaną kotkę -na jutrzejszy zabieg. :201461 Czekam aż dotrą do domu.

iza71koty

Post » Pon maja 15, 2023 16:56 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:No to kciuki trzymajcie.Damian pojechał .Może coś się dzisiaj uda.Ja lecę ogarniać dom i kuwety.Pierwsze karmienia już za nami.

Kciuków ani widu---ani słychu. :roll: Ale dobra.Mamy złapaną kotkę -na jutrzejszy zabieg. :201461 Czekam aż dotrą do domu.

:piwa: :dance: :dance2: :201413 :201419
Kotka pewnie ma inne zdanie i nie podpisała by się pod moimi gratulacjami ale ... z czasem ... może? :mrgreen:
:D
Moc kciuków :ok: :ok: :ok:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon maja 15, 2023 16:58 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon maja 15, 2023 17:42 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

Dziękuje Dziewczyny :1luvu:

Dobra.Napiszę krótko-bo czas mnie goni.Kotka przełożona do kenela.Jest spokojna.

Mamy dla Was dosć długi materiał z łapanki.Chcę żebyscie zobaczyły -jak trudna to sprawa w większym skupisku kotów.W takim gdzie są -kocurki-wysterylizowane kotki-jedna kotka która się już wykociła.

Jak trudne to zadanie -aby złapać tą właściwą.A mieliśmy tutaj do wyboru tylko dwie.Które to widać-bo obydwie kotki są zaciążone.Nastąpi filmik a potem drugi.Czyli pierwsza próba-kiedy koty oddalają się w popłochu i potem druga-zakończona powodzeniem.Cała akcja trwała pół godziny.I chodzenie z klatką w różne miejsca.

Chcemy to pokazać-bo to nie jest tak-że idziemy-stawiamy-łapiemy i po robocie.

iza71koty

Post » Pon maja 15, 2023 18:10 Re: Sterylizacje 2023-Kolejna zbiórka-prosimy o wsparcie

:ok: Kotka złapana
Ostatnio edytowano Wto maja 16, 2023 12:19 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

[poprzednia][następna]