Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 01, 2023 4:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
izka53 pisze:ale wiecie, ze są koty, co na walerianę reagują paradoksalnie, tzn są nadmiernie pobudzone i dostają tzw pierdolca ?

Wiemy, wiemy, mamusia opowiadała o dziecięcym doświadczeniu z kotem oraz firankami cioci :) nie skończyło się to dobrze dla firanek, kot bez strat, mama z karą :lol:
Dlatego ja właśnie zawsze jakoś walerianę kojarzyłam z pierdolcem :lol:

No ja właśnie też tak kojarzyłam. I te opowieści o wycieraczkach skrapianych walerianą.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon maja 01, 2023 8:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
MaryLux pisze:
Katarzynka01 pisze:
MaryLux pisze:Twierdzę, że świat bez kotów byłby mniej stresujący

Ja wiem kto sieje taką antykocią propagandę :twisted:

No kto?

A taka jedna pani :lol:
Bez nazwisk, moja droga, bez nazwisk 8)

Jeśli to osoba publiczna, RODO nie obowiązuje :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon maja 01, 2023 10:00 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 01, 2023 11:40 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu:

Patrząc na bogactwo zdobień, myślę sobie - o jakie to szczęście, że ktoś wymyślił zmywarki :P
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pon maja 01, 2023 12:34 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

izka53 pisze:ale wiecie, ze są koty, co na walerianę reagują paradoksalnie, tzn są nadmiernie pobudzone i dostają tzw pierdolca ?

U mnie zazwyczaj koty reagują na walerianę błogostanem, ale kiedyś bywało, że włączała się agresja.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon maja 01, 2023 13:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nodi się zainteresował walerianą, tzn kropelką na prześcieradle kąpielowym, Nemi ma w du...
Koty :roll:

Zabieram się za obiad, mamusia przychodzi :1luvu:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Pon maja 01, 2023 17:30 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

8O 8O 8O
Właśnie poszła mama. W trakcie wizyty, przez kilka godzin Nemi spokojnie leżała na moim łóżku (razem z Nodim). Mało, że spokojnie leżała zamiast w panice uciekać na pierwszy dźwięk klucza w zamku - idą! gestapo! w drzwi łomoczą! bagnet na broń - tzn spieprzamy do wnętrza kanapy, panika.
Pozwoliła się mamie na łóżku pogłaskać - kilka wejść do pokoju. Po raz pierwszy w ogóle.
Czyżby zadziałało?
Albo jestem chora psychicznie bo już mnie nachodzi paskudna myśl, że może chora :strach:

Katarzynka01

Post » Pon maja 01, 2023 19:10 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:8O 8O 8O
Właśnie poszła mama. W trakcie wizyty, przez kilka godzin Nemi spokojnie leżała na moim łóżku (razem z Nodim). Mało, że spokojnie leżała zamiast w panice uciekać na pierwszy dźwięk klucza w zamku - idą! gestapo! w drzwi łomoczą! bagnet na broń - tzn spieprzamy do wnętrza kanapy, panika.
Pozwoliła się mamie na łóżku pogłaskać - kilka wejść do pokoju. Po raz pierwszy w ogóle.
Czyżby zadziałało?
Albo jestem chora psychicznie bo już mnie nachodzi paskudna myśl, że może chora :strach:

jedno drugiego nie wyklucza

MaryLux

Post » Pon maja 01, 2023 20:13 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Chyba podziałało. Chora chyba by jeszcze bardziej się chowała.

jozefina1970

Post » Pon maja 01, 2023 20:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:
Katarzynka01 pisze:8O 8O 8O
Czyżby zadziałało?

jedno drugiego nie wyklucza

Ty to potrafisz kurcze pocieszyć i rozpędzić moje schizy, a niech Cię :placz:
jozefina1970 pisze:Chyba podziałało. Chora chyba by jeszcze bardziej się chowała.

Tutfutfu i oczywiście przez lewe ramię :)
Kolacja zjedzona pięknie, zero stresu.
Będę stosować, może się wyluzuje i uwierzy, że ludzie którzy przychodzą do nas to nie są mordercy małych, niebieskich koteczek.

A dzisiaj fb przypomniał mi zdjęcie z Twojej wizyty u nas :)

Katarzynka01

Post » Pon maja 01, 2023 20:29 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Wiem, zawsze byłam miła inaczej

MaryLux

Post » Pon maja 01, 2023 20:34 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:Wiem, zawsze byłam miła inaczej

:mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon maja 01, 2023 20:45 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Widziałam zdjęcie :1luvu:
Cały weekend mi przypomina telefon wizytę w Łodzi :1luvu:
Myślę, że to działa, jutro skoczę do apteki po walerianę, mam nadzieję, że będzie i że apteka będzie czynna.

jozefina1970

Post » Pon maja 01, 2023 21:01 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Jasne, że to działa :lol: przed chwilą pomyślałam...pokropię walerianą Oskarowi jakąś zabawkę, niech na chwilę zapomni o lizaniu brzucha.
Forest poczuł i przybiegł z krzykiem...ja też chcę !
Dostał swoje do wąchania....i właśnie obaj tarzają się szczęśliwi po podłodze :mrgreen:
Ale ta euforia trwa krótko, zaraz minie.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon maja 01, 2023 21:07 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Ja, zgodnie z zaleceniem nalałam na prześcieradło kąpielowe kropelkę, słownie jedną.
Nikt się tam nie tarzał, szaleństwa nie było.
Ale mama, która zawsze ubolewała, że Nemi wieje jak oszalała, bardzo ustaysfakcjonowana.
A ja spokojniejsza, że w ogóle gdzieś wyjadę

Katarzynka01

[poprzednia][następna]