» Śro kwi 26, 2023 18:23
Re: 1kg w tydzien - Zwichniecie, wybity bark?
Doceniam i jestem wdzieczna za kazda podpowiedz.
Gdyby nie forum, jakis czas temu byloby faktycznie leczenie i szukanie do upadlego, w efekcie kota by juz nie bylo.
Tylko, ze jesli ktokolwiek ma pomysl, jak znalezc porzadnego weta, jak go poznac, to chetnie przyjme.
Koszty wrzucam dla wlasnej pamieci, by w razie czego odgrzebac - czasem ktos o takie szczegoly pyta, gdy szuka weta na Wyspach.
Nigdy sie nie migalam od sensownego leczenia, czy diagnostyki.
Ale to musi byc sensowne i sami weci musza sie na to zgodzic.
Obecna klinika jest najlepsza, jaka udalo nam sie znalezc, z opieka weta 24h, z podstawowym labem i osprzetem na miejscu.
Wyciagneli nam futro z wczesniejszych jazd, kiedy bylo zle. Jest to miejsce, gdzie mozna probowac dyskutowac, argumentowac i czesto dogadac sie.
Problem tkwi w wetach, mili, sympatyczni, ale maja swoje procedury, swoj punkt widzenia. Brak doswiadczenia skutkuje brakiem pomyslow i zbyciem, ze jest dobrze.
Z czujem, ciekawoscia zawodowa byla wspolwlascicielka, ale byla...
Futer mi sie nie podoba i z checia bym zrobila panel badan i usg od reki, zaraz po zdarzeniu, ale wyszlo, jak wyszlo.
Weci widza lape, widza brak zlaman i na tym koniec.
W obecnej sytuacji nie mam odwagi probowac w innych miejscach, bo kot moze nie dac rady pomyslom, na ktore nie bede miala zadnego wplywu.
Probuje netowo, bo uwazam, ze konsultacja ortopedyczna na odleglosc ma sens, a na miejscu nie ma ortopedy, nie dostane sie bez rekomendacji weta.
A wet nie widzi potrzeby, bo tylko kulawizna.
I kolo sie zamyka.
Owszem, czasem to pierwszy swiat, czasem ponizej trzeciego.
Mamy wizyte jutro, bede nalegac na panel krwi i zobaczymy.
Mocz na posiew nieco bez sensu, dzis konczymy synulox. Na badanie ogolne tylko paskowe, nie ma innej formy, moze sie uda.
Dzis niby lepiej, bo siusia, wyproznia sie, a z drugiej strony nie podoba mi sie zapach moczu, znow sie pieni.
No i kot slaby, niby w dobrym nastroju, mizia sie, myje ale duzo spi.
PS. Jeszcze jedno, obecni weci nie maja oporow, by stosowac jako p/bolowy opioid, wydac do stosowania w domu.
Cos, co bylo nie do przeskoczenia u wielu.