Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
15kotów pisze:Niestety w nocy problemy wróciły, siedziałam do 5, były 3 kuwety, poza 2ma w ciągu dnia, ostatnia już płynna. Kotka dziś nic nie je, ani nie pije. Trochę się ożywiła przy wystawieniu klatki na słoneczko, więc jutro kroplówka, podałam jej maślan, diadoga, i papawerynę rozkurczowo s.c., może poczuje się lepiej. Nie wiemy co jej pomaga, czy papaweryna, czy duphalite i powoduje brak problemów przez 2-3 dni. Ale najważniejsze mamy wyniki badan z laboi wiemy że to grzyby, za 39 zł robimy dodatkowy posiew, żeby lek który dostanie był ustawiony pod konkretną odmianę, która robi jej burdel w jelitach. Wyniki za ok 5-7 dni. Leki na grzybicę są niestety mocno hepatotoksyczne więc możemy nie móc podać ich od razu
eh nie jest lekko. Druga rezydentka ma po prostu glizdy i odrobaczam aniprazolem (skoro lutowe odrobaczenie nie dało rezultatu) aż 6 dni, co mnie stresuje. Dostaje też maślan. Na łapanie drugiej dziczki szans brak, bo mogę ją zarazić wszystkim, ręce opadają...
15kotów pisze:Myslałam że to oczywiste, że odrobaczenie aniprazolem to normalnie 3 dni i po 2 tyg znów 3 dni. Tak stoi w ulotce. Róznica że wetka kazała pierwsze 6 dni zamiast trzech.
15kotów pisze:(...)
Ktoś ma doświadczenie z walki z grzybicą?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, puszatek i 81 gości