Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 03, 2023 16:12 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

:cry: Biedny Pasiek, biedna ty.

Tego się nie robi człowiekowi
Bo co ma począć człowiek w pustym mieszkaniu...

...tak, są inne koty ale i tak pustka. Wiem, znam.
Wspolczuje tak bardzo.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt mar 03, 2023 16:16 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Matko, czitka...
Tak strasznie żal...
Siedzę w kawiarni i ryczę jak kretynka...
Paś mnie miłością nie darzył za to ja go uwielbiałam... Kot z wielką osobowością...
Miałam nadzieję że da radę chłopak...
On już nie cierpi, śpi sobie spokojnie...
Ciebie bardzo mocno przytulam...

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt mar 03, 2023 16:18 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Czitko... bardzo współczuję. Pasieńku... Tak mi przykro.. Zaglądałam tu dziś z nadzieją, że może się uda... Brak mi słów... Ryczę. Przytulam bardzo...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt mar 03, 2023 16:24 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Właśnie zajrzałam... I zamarłam. Paś, nasz ukochany Paś Królowej, cudowny, przyjacielski, tak bardzo kochający - i tak bardzo kochany...
Oleńko, tulę Cię do serca. Wojtek pięknie napisał, jakim kotem był Pasio. Był... :placz:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt mar 03, 2023 16:28 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Śpij spokojnie Maleńki [*]..............................
Tak strasznie żal cudny Pasieńku ................
Los jest okrutny i niesprawiedliwy.
Zabrałeś że sobą na zawsze kawałek mojego serca.
Do zobaczenia KIEDYŚ........... GDZIEŚ...... wyjątkowy , cudowny , najlepszy na świecie Koteńku.
Olu z całego serca współczuję Ci utraty cudownego Pasieńka i płaczę razem z Tobą.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pt mar 03, 2023 16:29 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Oleńko, byłaś dla Pasia najważniejsza na świecie. On oddał Ci miłość jaką Go obdarzyłaś. Taka więź nie zdarza się często. Przytulam

Pasieńku biegaj z innymi naszymi koteczkami po niebieskich łąkach....

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pt mar 03, 2023 16:29 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Ogromnie mi przykro :( Przytulam Was wszystkich.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Bardzo mi przykro :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Zaglądałam od rana i miałam nadzieję, że Paś wyjdzie na prostą.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt mar 03, 2023 16:31 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

:cry: można się zapłakać ....

Bardzo,bardzo współczuję czitko :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt mar 03, 2023 16:32 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Nie po takie wieści zaglądałam :placz:
tak błyskawicznie się to potoczyło...
Nie ma słów...
trzymaj się Olu, niech reszta kotów zadba o Ciebie, bo Ty dbasz o nie najbardziej na świecie...
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt mar 03, 2023 16:34 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Olu, nie wiem, co powiedzieć. Tak bardzo mi przykro, tak żal. Miałąm nadzieję, ale jednak bałam się wejść na miau.
Biedny Pasiek, biedny Bratu, biedna TY.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt mar 03, 2023 16:40 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Bardzo mi przykro, bardzo smutna wiadomość
Wbrew realiom miałam nadzieję, że jednak się uda
Trzymaj się
Pasiu, biegaj po ulubionym ogrodzie [']
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt mar 03, 2023 16:41 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Pasiu [*]
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 03, 2023 16:42 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Nie wiem co napisać :(
Przykro mi czitko :oops:
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Pt mar 03, 2023 16:54 Re: Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most

Szkoda wielka. Mimo wszystko miałem nadzieję, że się Pasiowi poprawi i wyjdzie z tego.
Jestem tym wielce zaszczycony, że mogłem Pasia poznać osobiście. To jest dla mnie najważniejsze.
Zawsze mówię, że nie ważne co mam, tylko ważne to co zobaczyłem i kogo poznałem.
Dotyczy to również kotów. Wszystkich, które spotkałem.
Szczególnie dziękuję za to że mogłem poznać Pasia. To już ze mną na zawsze pozostanie.
Warto było przyjechać do Ciebie Czitka. Szkoda tylko, że Pasia już nie pogłaskam kolejnym razem.
Moja dzisiejsza refleksja, taka naukowa, w związku z Pasiem.
Wydaje się że nauka jest silna, nauka już wszystko wie. Nieprawda. Nauce brak pokory.
Nauka wciąż niewiele wie. Mam doświadczenie, co prawda z meteorologii, ale jak powiadają
jest to nauka ścisła ale mało dokładna. Inwestują w naukę wiele. Np. jedna z uczelni kupiła
komputer do modelowania prognoz pogody za ponad 20 mln. I co? I nic.
Wczoraj model przewidywał na całym Śląsku Dolnym i Górnym całkowite zachmurzenie,
a był słoneczny dzień, a dzisiaj model przewiduje w Opolu 7 stopni, a jest 0.
Tak samo jest z medycyną. Tą ludzką i tą kocią. Nauka ścisła, a bardzo niedokładna.
Ile prowadzi się badań, ile inwestuje w naukę. I co? Często jesteśmy w punkcie wyjścia.
Tak ja podczas pandemii. Jakie metody stosowano? Znane już w średniowieczu. Punkt wyjścia.
Uprawiam naukę, ale jestem wobec niej krytyczny i to bardzo. Nauce potrzeba pokory.
Piszę to w związku z chorobą i leczeniem Pasia. Bo nie ma u mnie zgody na to, by mówić,
że nauka jest taka wszechwładna i wszechogarniająca. Nie jest.
A za Pasia się pomodlę. Chociaż wierzę, że jest już z innymi znanymi sobie kotami, które odeszły.
Uprawiam też oprócz meteorologii, historię oraz teologię, ale teologię Kościołów Wschodnich,
które przyjmują, że zbawienie dotyczy całego stworzenia, nie tylko człowieka.
W jej myśl zwierzęta dostępują ze względu na swoją niewinności zbawienia szybciej od człowieka.
Wierzę w to.
W myśl tej prawdy teologicznej znajdź Czitko w sobie teraz siłę na ten trudny czas, a później
optymizm.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]