Pirat i ferajna - szykujemy się do urlopu :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2023 16:44 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

Uff, też się cieszę z jego apetytu!

A pomysł z nagrywaniem całkiem dobry! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lut 24, 2023 17:02 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

jolabuk5 pisze:Uff, też się cieszę z jego apetytu!

A pomysł z nagrywaniem całkiem dobry! :ok: :ok: :ok:

Dziś zrobiłam próbę z nagrywaniem i psy były cicho.
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Pt lut 24, 2023 17:07 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

Trzeba jeszcze sprawdzić, ale możliwe, ze sąsiadka zmyśla! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lut 24, 2023 17:17 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

jolabuk5 pisze:Trzeba jeszcze sprawdzić, ale możliwe, ze sąsiadka zmyśla! :ok:

Jutro muszę kupić piratowi puszki na weekend a więc nie będzie mnie dłużej w domu i wtedy zobaczymy czy sąsiadka mówi prawdę.
Mam tylko nadzieję że nie będzie jutro tak zimno jak zapowiadali w radiu.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt lut 24, 2023 17:21 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

Jak sąsiadka Cię zaczepi i powie, że psy szczekały to - grzecznie przeproś i powiedz, że zaraz sprawdzisz monitoring. Możesz dodać, że ze względu na złe samopoczucie kota zostawiasz włączony telefon z nagrywaniem obrazu i dźwięku jak wychodzisz z domu.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt lut 24, 2023 17:32 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

ewkkrem pisze:Jak sąsiadka Cię zaczepi i powie, że psy szczekały to - grzecznie przeproś i powiedz, że zaraz sprawdzisz monitoring. Możesz dodać, że ze względu na złe samopoczucie kota zostawiasz włączony telefon z nagrywaniem obrazu i dźwięku jak wychodzisz z domu.

Jak ją znam to bardzo szybko mnie zaczepi.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt lut 24, 2023 17:41 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

indianeczka pisze:
ewkkrem pisze:Jak sąsiadka Cię zaczepi i powie, że psy szczekały to - grzecznie przeproś i powiedz, że zaraz sprawdzisz monitoring. Możesz dodać, że ze względu na złe samopoczucie kota zostawiasz włączony telefon z nagrywaniem obrazu i dźwięku jak wychodzisz z domu.

Tym lepiej. Szybciej się dowiesz czy to prawda.
No, bo jeśli prawda to kłopot niemały :( . Zwłaszcza jak skończy Ci się urlop i psy będą musiały na 8 - 9 godz, zostać same.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lut 24, 2023 17:48 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

ewkkrem pisze:
indianeczka pisze:

Tym lepiej. Szybciej się dowiesz czy to prawda.
No, bo jeśli prawda to kłopot niemały :( . Zwłaszcza jak skończy Ci się urlop i psy będą musiały na 8 - 9 godz, zostać same.

Może do tego czasu zdążą się uspokoić. Ja podejrzewam że one reagują szczekaniem jak ona wychodzi z mieszkania. A przecież to normalna sytuacja i jak nie będzie mi pukać w okna to się szybko uspokoją i pójdą spać.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt lut 24, 2023 18:06 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

No to jeszcze dodałabym tekst : "Wie, pani, zostawiłam telefon z nagrywaniem ale chyba jeszcze skieruję na nagrywanie okna. Bo może psy denerwują jakieś odgłosy z zewnątrz?
A jak się nie da, to mam znajomego, co mi kamerkę z ciągłym nagrywaniem zainstaluje" :mrgreen:
Jeśli u psiaków nic się nie zmieniło to skąd to szczekanie? Chciałabym się upewnić, czy to u psów coś się dzieje czy to zła wola sąsiadki :( To ważne.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lut 24, 2023 18:18 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

ewkkrem pisze:No to jeszcze dodałabym tekst : "Wie, pani, zostawiłam telefon z nagrywaniem ale chyba jeszcze skieruję na nagrywanie okna. Bo może psy denerwują jakieś odgłosy z zewnątrz?
A jak się nie da, to mam znajomego, co mi kamerkę z ciągłym nagrywaniem zainstaluje" :mrgreen:
Jeśli u psiaków nic się nie zmieniło to skąd to szczekanie? Chciałabym się upewnić, czy to u psów coś się dzieje czy to zła wola sąsiadki :( To ważne.

Dlatego ja podejrzewam że one reagują na sąsiadkę bo sama dzisiaj widziałam jak zaczęły na nią szczekać bo właśnie wychodziła z domu.Na szczęście trwało to parę minut i poszły spać.
Na szczęście administrator budynku zna moją sąsiadkę i nie muszę się bać że będzie jakaś afera.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt lut 24, 2023 18:24 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

indianeczka pisze:
ewkkrem pisze:No to jeszcze dodałabym tekst : "Wie, pani, zostawiłam telefon z nagrywaniem ale chyba jeszcze skieruję na nagrywanie okna. Bo może psy denerwują jakieś odgłosy z zewnątrz?

Dlatego ja podejrzewam że one reagują na sąsiadkę bo sama dzisiaj widziałam jak zaczęły na nią szczekać bo właśnie wychodziła z domu.Na szczęście trwało to parę minut i poszły spać.
Na szczęście administrator budynku zna moją sąsiadkę i nie muszę się bać że będzie jakaś afera.

Dobrze, że Ty będziesz miała spokój ale jeśli to sąsiadka "szczuje" psy to one fajnie nie będą mieć.
Ja bym jej dała znać, że zamierzasz zainstalować monitoring. Nie zaszkodzi a może pomóc.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lut 24, 2023 18:33 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

ewkkrem pisze:
indianeczka pisze:

Dobrze, że Ty będziesz miała spokój ale jeśli to sąsiadka "szczuje" psy to one fajnie nie będą mieć.
Ja bym jej dała znać, że zamierzasz zainstalować monitoring. Nie zaszkodzi a może pomóc.

Wiem o tym ale nie wiem czy to w ogóle coś da.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt lut 24, 2023 18:34 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

Też nie wiem, ale nie zaszkodzi.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lut 24, 2023 18:51 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

ewkkrem pisze:Też nie wiem, ale nie zaszkodzi.

Raczej wiem że to nic nie da bo ta sąsiadka ma z wszystkim wokół na " pieńku". Jak się tutaj wprowadziłam to nawet listonosz nam współczuł sąsiadki.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt lut 24, 2023 21:37 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka -juz po zabiegu pirata

Musiałam wyjść na ok 20 minut z domu bo przyjechał do mnie znajomy. Stwierdziłam że włączę nagrywanie i zobaczę czy coś się będzie działo.Psiaki tym razem trochę szczekały ale niezbyt głośno bo były zajęte piszczeniem i bieganiem po pokoju. Trwało to parę minut i się uspokoiły.

Obrazek

indianeczka

[poprzednia][następna]