Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2023 19:22 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Ok, dostaną dzisiaj. Będzie dokładnie 14 dni.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw lut 16, 2023 19:30 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

No to smacznego :wink: :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 16, 2023 19:43 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Dziękuję za mobilizację, poszło! :ok: Manula też.
Dobra, a jaką ja mam gwarancję, że się wstrzeliłam w dzień dojrzałości osobników, zwłaszcza Pasia, bo od dwóch dni bardziej kaszle? To znaczy, że te osobniki właśnie dojrzewały? :roll:
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 16, 2023 20:19 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Tak jest.
Paś kaszle nowymi larwami.
Dziesięć dni.
Ja za dziesięć dni zrobiłabym następne odrobaczenie Pasia.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw lut 16, 2023 21:21 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

czitka pisze:Dziękuję za mobilizację, poszło! :ok: Manula też.
Dobra, a jaką ja mam gwarancję, że się wstrzeliłam w dzień dojrzałości osobników, zwłaszcza Pasia, bo od dwóch dni bardziej kaszle? To znaczy, że te osobniki właśnie dojrzewały? :roll:

Żadnej dlatego krople na kark są pewniejsze bo wybijają na bieżąco co się pojawia.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lut 16, 2023 21:24 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

zuza pisze:

Żadnej dlatego krople na kark są pewniejsze bo wybijają na bieżąco co się pojawia.

Serio? Nikt nic takiego nie mówił, doktor też...
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 16, 2023 21:28 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

No jeśli chodzi o glisty to nie ma nic lepszego. Nie działa to natomiast np. Na tadiemce. Może dlatego nie mówił?
Jak kaszel nie minie to pogadaj z nim.
U Szarej dopiero 2 miesiące czy 3 kropli na kark pomogło, ale raz a dobrze. Nigdy nie wróciły cholery.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lut 16, 2023 21:30 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

czitka pisze:
zuza pisze:

Serio? Nikt nic takiego nie mówił, doktor też...

serio. To, co idzie do pysia tłucze już i od razu to co żyje w jelitach - czyli dorosłe formy.
Spot-on dostaje się do krwi i tam krąży jakiś czas, kilka dni, i zatruwa to, co się na bieżąco wykluwa.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lut 16, 2023 21:31 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Wczoraj rozmawiałam z lekarką na temat odrobaczania Foresta i spytałam, czy to jest już pewne że glist nie ma.
Dowiedziałam się, że larwy mogą być w mięśniach przez wiele miesięcy i w sytuacjach stresowych np. podczas kastracji aktywować się.
Więc to nie takie proste wybić je, trzeba powtarzać.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lut 16, 2023 21:37 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Ok, dzięki. Mam nadzieję, że minie. Te preparaty na kark są potwornie drogie dodatkowo, a ja to muszę razy cztery i pewnie dwukrotnie :roll: .
Poproszę Pasia, żeby przestał kaszlać :wink: .
Czyli teoretycznie w Pasiu teraz nie ma robali, tylko larwy, tak? I ta druga tabletka je tłucze, tak?
Tym samym w urobku już nie będzie widać tych samic, fuj :wink: ?
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 16, 2023 21:40 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Annaa pisze:Wczoraj rozmawiałam z lekarką na temat odrobaczania Foresta i spytałam, czy to jest już pewne że glist nie ma.
Dowiedziałam się, że larwy mogą być w mięśniach przez wiele miesięcy i w sytuacjach stresowych np. podczas kastracji aktywować się.
Więc to nie takie proste wybić je, trzeba powtarzać.

Pisałyśmy równocześnie. Jak to powtarzać, tak w kółko powtarzać? Przecież to bez sensu chyba :roll: .
To kota można zabić...
A Forest czym był odrobaczany?
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 16, 2023 21:42 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

co do widoczności - tego to nikt nie wie, albowiem robole mogą ulec strawieniu w Pasiu, a mogą wybrać drogę na wolność, co by dopiero tam zakończyć żywot.
A robale w Pasiu są, bo larwy to robale, a milpro niekoniecznie larwy ubija.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lut 16, 2023 21:49 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Forest był odrobaczany quanifenem,przez trzy dni, potem po dwóch tygodniach i jeszcze raz po miesiącu.
Lekarka powiedziała, zeby powtórzyć dla pewności po trzech miesiącach, a już na pewno po kastracji.

izka53 pisze:...... mogą wybrać drogę na wolność, co by dopiero tam zakończyć żywot.

Larwa kociej glisty nabiera inwazyjnej formy dopiero trzy tygodnie od wydostania się do środowiska.

https://weterynarianews.pl/glisty-u-kota/
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lut 16, 2023 21:50 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

izka53 pisze:co do widoczności - tego to nikt nie wie, albowiem robole mogą ulec strawieniu w Pasiu, a mogą wybrać drogę na wolność, co by dopiero tam zakończyć żywot.
A robale w Pasiu są, bo larwy to robale, a milpro niekoniecznie larwy ubija.

Ale larwa to chyba inaczej wygląda, dwa tygodnie temu w urobku Pasia to było mnóstwo takich ohydnych cienkich fuj, długich glist...Więc pytam, czy te larwy w kupie będą widoczne... :roll:
A badanie urobku pod mikroskopem po dwóch tygodniach nie pokaże czy one są jeszcze?
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]