Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2023 18:42 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Jutro spróbuję się dowiedzieć czegokolwiek przez dziekanat, ale to bardzo delikatna sprawa. Najważniejsze to zdobyć informację o tym gdzie jest kot. Mam nadzieję, że się uda. I mam również nadzieję, że kot jest tak czy inaczej zaopiekowany. Jeżeli nie będziemy myśleć co dalej... :roll:
Dzisiaj było już troszkę ogrodowo i oczywiście jakieś obce koty zażyczyły sobie obiad na trawie.
Obrazek
I jak tu Pasiowi dać osobno i w dodatku co innego? To ta miseczka po prawej :roll: ...
A potem Manula zajęła swoje słynne miejsce na Pytonie, czyli idzie wiosna!
Obrazek
I znowu głodne. Już przyszły i pokazują mi wszystkie na zegarek, no rusz się, do kuchni marsz, o siódmej kolacja i insulina!
To idę, a mam wyjście :strach: ?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lut 12, 2023 19:04 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

No tak, z miski-tego-drugiego-kota jest zawsze smaczniejsze :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lut 12, 2023 20:12 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

czitka pisze:Noce ostatnio spokojne, nawet Czitusia śpi bez zawirowań, ona ma takie dni lepsze i dni gorsze, ostatnio te lepsze.
Pasio niestety nie chce już nerkowych karm, bardzo smakują manulowi, Bratu też nie pogardzi resztkami, Cosia dokończy. To bez sensu, karma piekielnie droga i praktycznie przez Pasia spożywana w ilości 1/4 saszetki jak dobrze pójdzie :roll: .
I co on ma jeść :20147
Ok, ma po prostu jeść. Bo gdy przestanie, to nie podam insuliny. Ale na razie apetyt dopisuje i to aż za bardzo :ok: .
Spokojnej nocy wszystkim.

U mnie nerkowa Misia też nie chciała karmy z saszetki ale za to bardzo chętnie jadła taki nerkowy pasztet z puszeczki. Muszę zapytać jutro o firmę tam gdzie kupowałem to było dobre.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon lut 13, 2023 6:01 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

czitka pisze:Jutro spróbuję się dowiedzieć czegokolwiek przez dziekanat, ale to bardzo delikatna sprawa. Najważniejsze to zdobyć informację o tym gdzie jest kot. Mam nadzieję, że się uda. I mam również nadzieję, że kot jest tak czy inaczej zaopiekowany. Jeżeli nie będziemy myśleć co dalej... :roll:
Dzisiaj było już troszkę ogrodowo i oczywiście jakieś obce koty zażyczyły sobie obiad na trawie.
Obrazek
I jak tu Pasiowi dać osobno i w dodatku co innego? To ta miseczka po prawej :roll: ...
A potem Manula zajęła swoje słynne miejsce na Pytonie, czyli idzie wiosna!
Obrazek
I znowu głodne. Już przyszły i pokazują mi wszystkie na zegarek, no rusz się, do kuchni marsz, o siódmej kolacja i insulina!
To idę, a mam wyjście :strach: ?

Oby się udało czegoś dowiedzieć, bo to rzeczywiście trochę szukanie igły w stogu siana... A nie znalezienie wcale nie będzie świadczyło, że kot zaopiekowany.

Stado nieTwoich cudne, a jedzenie zawsze lepsze u cudzej miski! :)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lut 13, 2023 15:45 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Na drzewie to juz nie manul a Bagheera.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon lut 13, 2023 19:45 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

czitka pisze:A potem Manula zajęła swoje słynne miejsce na Pytonie, czyli idzie wiosna!
Obrazek

Manul jest cudny :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lut 13, 2023 20:14 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Ona jest niesamowita :1luvu:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon lut 13, 2023 20:30 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Powiem tak - jakbym wieczorem znalazła się w ogrodzie czitki, nie znając kociostanu, i zobaczyłabym coś takiego na drzewie, to bym miała lekkiego pietra :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 15, 2023 17:46 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Noooo..., w nocy to można się nastraszyć :strach: !
Obrazek
Tak, manul jest cudny ale durnowaty niestety, totalnie dziki dzik z przerwami na oglądanie telewizji i zabawy myszkami w pozycji stojącej 8O .
A dzisiaj był ładny, słoneczny dzień i nie moje koty bazowały sobie do popołudnia w ogrodzie, bo tam się wszystko budzi do życia, ziemia inaczej pachnie, ptaki zaczynają głośno odzywać się, plamy słońca zapraszają do wygrzewania futer i w ogóle tak jakoś jest inaczej. I ciekawiej.
Obrazek
I za płotem czasem też ktoś przemknie, trzeba być czujnym.
Tym razem labradorka Czekolada zaszczekała zaczepnie na przywitanie, też zostaje w ogrodzie na coraz dłużej i się nuuuuudzi.....
Obrazek
Bratu ma wyostrzone absolutnie wszystkie zmysły do maksimum, Pasio spokojniej i wolniej, ale też w gotowości przywitania wiosny. Jeszcze nie ma jej, ale idzie, już idzie!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lut 15, 2023 19:04 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Chyba czarne koty coś mają z tym oglądaniem tv. Moja Carmen dopiero co oglądała program przyrodniczy (niecały co prawda, znudziło jej się jak skończyły się ptaki a zaczęły piżmowoły). Bura Ofelia tv olewa totalnie.

PS. A propos wiosny - w Koszalinie są już przebiśniegi! Dzisiaj widziałam! Nie wiem co przebijają w tym roku, bo śniegu nie ma...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 15, 2023 19:44 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Mami naprawdę mozna się przestraszyć!
A Bratu i Pasio szczęśliwe na trawie! :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lut 15, 2023 21:50 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

U mnie miały co przebijać :evil: nawet dwukrotnie. Teraz już mają pączki kwiatowe ciut rozchylone. Za wcześnie, pszczoły nie będą mieće z nich pożytku

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro lut 15, 2023 22:14 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

MB&Ofelia pisze:Chyba czarne koty coś mają z tym oglądaniem tv. Moja Carmen dopiero co oglądała program przyrodniczy (niecały co prawda, znudziło jej się jak skończyły się ptaki a zaczęły piżmowoły). Bura Ofelia tv olewa totalnie.

PS. A propos wiosny - w Koszalinie są już przebiśniegi! Dzisiaj widziałam! Nie wiem co przebijają w tym roku, bo śniegu nie ma...

To, że nie widzisz śniegu, nie oznacza, że go nie ma

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lut 15, 2023 22:17 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Z telewizja to nie tylko czarne. Przez pierwsze dwa miesiac Lapek autentycznie ogladal TV - szczegolnie programy przyrodnicze i kreskowki ze zwierzetami. Az siadal na podlosze przez ekranem i gapil sie w niego wyraznie zafascynowany. Ale potem jakos mu przeszlo i teraz w ogole nawet wzrokiem nie zaszczyci.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Czw lut 16, 2023 1:21 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kaszel Pasia-filmik.

Telemaniak :wink:
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5