Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 ["Cat pictures, please"]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2023 18:17 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Zupelnie niemruczacy - Lapek w ogole nie mruczy lub mruczy cichutko, nieslyszalnie. Jak to Lapek, wygial sie w luk, wyprezyl trzy lapki i wystawil sie do glaskania. Brzuszek gladki i szczuply.
Ostatnio edytowano Nie sty 22, 2023 18:48 przez Lifter, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie sty 22, 2023 18:24 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:Zupelnie niemruczacy - Lapek w ogole nie mruczy lub mruczy cichutko. Jak to Lapek, wygial sie w luk, wyprezyl trzy lapki i wystawil sie do glaskania.

Zazdrość mnie zżera. Mumiś u mnie już 54 miesiące a dotknąć mi wolno tylko w czasie jedzenia :placz:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie sty 22, 2023 18:28 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

U mnie o tyle lepiej, ze glaskac moge jak lezy (o ile odpowiednio wolno wyciagam reke), czasem nawet sam sie o noge otrze (gdy kroje mieso).
Kicia po pieciu latach w sumie podobnie tylko bardziej przylepna jest.
Obrazek

Lifter

Post » Nie sty 22, 2023 18:29 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Oj, wymiziałabym taki mięciutki brzuszek!
Moje pannice nie lubią. Czarnidełko czasami przez chwilkę pozwoli, Ofelii od razu włącza się tryb agresywno-obronny.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sty 22, 2023 18:39 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Ja bym wymizial tak nochale, ale tu z kolei wszystkie poza Kropkiem sa stanowczo przeciw, a nawet Kropek tak srednio umiarkowanie tolubi.
Tego mi po odejsciu Mopika brakuje, bo on z kolei sam lubil miziac tym nochalem swoim.
Obrazek

Lifter

Post » Nie sty 22, 2023 19:06 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

A to moja Ciorna lubi się ocierać nie tyle nochalem, co całym pysiem. A że nie ma zębów, to przy okazji obślinia.
Ofelia też czasami nosem mnie potryka. Zwłaszcza wieczorem albo w nocy, jak chce się przytulić, a ja leżę w nieodpowiedniej dla kota pozycji.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sty 22, 2023 19:08 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Mogę dwa pieszczochy odstąpić :D
MaCiusia i Morkę :mrgreen:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie sty 22, 2023 20:22 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

I bys ją rozdzielila z Mumisiem?!
Obrazek

Lifter

Post » Nie sty 22, 2023 20:26 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:I bys ją rozdzielila z Mumisiem?!

Nie bo ... Mumiś by się zapłakał. Babie byłoby wszystko jedno, ona kocha wszystkie koty :D
Całą trójkę w trójpaku proponuję 8)
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie sty 22, 2023 20:34 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

To ja oddam Kropka, wagowo bedzie zapewne to samo :)
Obrazek

Lifter

Post » Nie sty 22, 2023 20:39 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Biorę w ciemno :D
MaCiuś 6,3 + Morka ok. 5 + Mumiś ok. 4,5 = ok 16 kg.
Kropcio pewnie tyle nie ma :D No i ... jest ładniejszy od całej mojej trójcy :1luvu:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie sty 22, 2023 20:44 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

No, 12 kg tylko.
Ladniejszy? Jesli kula jest ksztaltem idealnym to jest idealniejszy.
Obrazek

Lifter

Post » Nie sty 22, 2023 20:49 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Nie pcha się na kolana jak MaCiuś, nie wrzeszczy o mizianki jak Morka, nie pakuje się do łóżka jak MaCiuś i Morka, kształt ma idealny nooo ... Kropek to kot IDEALNY :1luvu:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie sty 22, 2023 20:55 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Oczywiście.
Za to - darl morde przez 2 lata w kazda noc. KAZDA. Niby juz tego nie robi ale kto go wie, kiedy mu sie znowu odmieni?
Domaga sie NIEUSTANNEJ atencji (gdy nie spi) co oznacza, ze chodzi za czlowiekiem jeczac i medzac, a takze zwalajac sie 12 kg masa pod same nogi, szczegolnie w kuchni gdy np. dzwigasz garnek z wrzatkiem. Czasem, co gorsza, robi to bez tych przynajmniej ostrzegawczych wrzaskow. Pare razy to naprawde moglo sie zle skonczyc i dla niego i dla czlowieka.
Zigrnowany, lazi po mieszkaniu medzac straszliwie.
Na kolana nie wlazi, bo za lewniwy - go trzeba samemu brac. Siadze i sie domaga, nie wzrokiem, wrzaskiem. Musi swoje odsiedziec (i to nie siedzac a bedac wtulonym w czlowieka), szczegolnie u zony.
Do lozka pakuje sie niezbyt czesto ale czesto rano domaga sie zarcia obdrapujac drzwi, chodzac po czlowieku (12 kg) a gdy to nie pomaga - drapiac stara zabytkowa szafe w sypialni. Wie, ze to ZAWSZE pomaga.
OK, ma wspaniala kocio-psia psychike - nie boi sie ludzi, chce byc glaskany przez kazdego. Pod tym wzgledem rewelacja.
Ale jednoczesnie to najwieksza "mendoza" wsrod kotow jaka znam i czasme mam go ochote po prostu udusic, szczegolnie gdy musze sie skupic, A Kropek ma faze "nie wiem czego chce wiec bede lazil i wyl az sie domyslisz o co mi chodzi i mi to dasz".
Obrazek

Lifter

Post » Nie sty 22, 2023 21:02 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:Oczywiście.
Za to - darl morde przez 2 lata w kazda noc. Niby juz tego nie robi ale kto go wie.
Domaga sie NIEUSTANNEJ atencji (gdy nie spi) co oznacza, ze chodzi za czlowiekiem jeczac i medzac, a takze zwalajac sie 12 kg masa pod same nogi, szczegolnie w kuchni gdy np. dzwigasz garnek z wrzatkiem. Czasem, co gorsza, robi to bez tych przynajmniej ostrzegawczych wrzaskow.
Zigrnowany, lazi po mieszkaniu medzac straszliwie.
Na kolana nie wlazi, bo go trzeba samemu brac. Musi swoje odsiedziec, szczegolnie u zony.
Do lozka pakuje sie niezbyt czesto ale rano domaga sie zarcia obdrapujac drzwi, chodzac po czlowieku (12 kg) a gdy to nie pomaga - drapiac stara zabytkowa szafe w sypialni. Wie, ze to ZAWSZE pomaga.
OK, ma wspaniala kocio-psia psychike - nie boi sie ludzi, chce byc glaskany przez kazdego. Ale jednoczesnie to najwieksza "mendoza" wsrod kotow jaka znam i czasme mam go ochote po prostu udusic, szczegolnie gdy musze sie skupic, A Kropek ma faze "nie wiem czego chce wiec bede lazil i wyl az sie domyslisz o co mi chodzi i mi to dasz".

To chyba z zamiany nici. Morka mędzi identycznie. Najczęściej w nocy. :lol:
Za to rano pozwalają się wyspać. Życie zaczyna się od mojego wstania, obojętnie o której godz.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]