Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2023 6:05 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.

Moja Zunia jadła przez jakiś dłuższy czas RS Sensitivity Cotrol i służył jej ładnie na alergię skórną, baaaardzo lubiła te chrupki, bardzo :P Potem przeszła na Hill's i/d on też jest dla kotów trzustkowych.
Zdrowia Czitusiu :ok: :ok: :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob sty 21, 2023 11:47 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.

Aniu, pocieszasz mnie, oby i u nas zadziałało, bo ja właśnie w sprawie karmy i kupy :oops:
Już dzisiaj mamy urobek w kolorze żółtym i z pięknie formowanej na RCGastrointenstinal mamy coś jeszcze co kształt ma, ale idziemy w kierunku bezkształtu :roll: . Podobnie było po RCGastroModerateCalorie, odstawiłam. Przeczekać? Bardzo Czitusi smakuje, ale kupa nam się deformuje, aż się boję co będzie dalej. Z drugiej strony spała znakomicie, żadnych wymiotów i płakania, jest jakby taka raźniejsza, nie poszła rano spać do szafy co zwykle robi, tylko bystro obserwuje co za oknem. Nie panikować?
A za oknem dzisiaj... 8O :evil: .
Ja nie lubię, za szuflę trzeba się brać i ulicę odśnieżać, auto w postaci bałwana, nie, nie, niech się może stopi i sobie pada w górach. Chociaż może to i ładne? :20147
Jak otworzę drzwi wejściowe, to tak:
Obrazek
Zima zaskoczyła u nas wodociągi. Nie ma wody od rana, ćwiczymy życie na sucho, to uszlachetnia :strach: . Przetrzymamy, najlepiej śpiąc :P .
Obrazek
Pasia w takiej pozycji nie widziałam nigdy, pewnie chory :wink: .
A jak się zbudzimy, będzie wiosna. Jak niedźwiedzie 8) .
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob sty 21, 2023 11:50 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.

Ja bym poczekal. Skoro jej smakuje i sluzy, to warto dac i kotu i karmie pare dni. Moze po prostu jelita musza sie dostosowac do nowego jedzenia. Chyba, zeby naprawde zle to - kupsko - wygladalo.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob sty 21, 2023 12:54 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

Bracia Bliźniacy jak zwykle uroczy :1luvu:
Nie chcieli spacerować po śniegu?

Z karmą też bym chwilę poczekała, skoro ogólne samopoczucie Czitusi lepsze i karma smakuje! Może dodać coś (nie wiem co) dodatkowo na zmniejszanie biegunki?
A może mieszać obie karmy?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sty 21, 2023 13:46 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

Biegunki jeszcze nie mamy, rano po prostu kupa już niekształtna, ale jeszcze nie placek. Tak myślałam, żeby zmieszać tę wcześniejszą z nową (karmę, nie kupę), ale doktor powiedział, że to zupełnie niepotrzebnie, no to nie :roll: . Chyba poczekamy na rozwój wydarzeń, następna zwykle bywała koło 21-wszej (kupa, nie karma).
Tutunia śpi słodko w szafie, Cosia pyta dlaczego w kominku się nie pali, Chłopaki łażą wyspani po włościach i mają głodne oczy, a manul, ten okropny kot, siedzi bezczelnie na stole w kuchni i się gapi na szafki wiszące, ciekawe w jakim celu 8) . Jeszcze tego by brakowało...
Wody nadal nie ma, na końcu ulicy pękła rura i kopią. Ale co wykopią, to się im obsuwa i kopią od nowa.
Na pytanie kiedy jest szansa na wodę odpowiadają, że jak się dokopią skutecznie. Skuteczność może być w ciągu kilku godzin, ale może też być i brak skuteczności, co panowie uważają za prawdopodobieństwo dodatnie :wink: i wtedy inna technologia kopania jak też i sprzęt sprawniejszy w poniedziałek :mrgreen: . Idę topić śnieg z tarasu w wiadrach, będzie tak zwana woda techniczna. Bo śniegu za chwilę też może nie być :strach: .
Co tam woda, kupa dzisiaj najważniejsza :ok: .
Obrazek

czitka

Post » Sob sty 21, 2023 14:13 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

czitka pisze:Tak myślałam, żeby zmieszać tę wcześniejszą z nową (karmę, nie kupę), ale doktor powiedział, że to zupełnie niepotrzebnie, no to nie :roll: .

Przepraszam, ale głupoty doktor gada :evil:
Zawsze zalecane jest wprowadzanie nowej karmy powoli!!!!!!!!!!
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob sty 21, 2023 14:27 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

andorka pisze:
czitka pisze:Tak myślałam, żeby zmieszać tę wcześniejszą z nową (karmę, nie kupę), ale doktor powiedział, że to zupełnie niepotrzebnie, no to nie :roll: .

Tak jest :ok: . Lużna kupa może być od zmiany karmy. Na doraźną, luźną kupę może węgiel? Taki w kapsułkach, wysypany na karmę? On ma miętowy zapaszek i większości kotom smakuje.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob sty 21, 2023 14:38 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

ewkkrem pisze:
andorka pisze:

Tak jest :ok: . Lużna kupa może być od zmiany karmy. Na doraźną, luźną kupę może węgiel? Taki w kapsułkach, wysypany na karmę? On ma miętowy zapaszek i większości kotom smakuje.

No też myślałam, że powoli, ale ja postanowiłam doktorowi zaufać i ... :roll: I to nie była diametralna zmiana karmy na zupełnie inną, tutaj bym oczywiście działała bardzo ostrożnie.
Ale jeżeli tamta wprost szkodzi :roll: ? Pomieszam teraz z duszą na ramieniu, bo to dwie lecznicze karmy, ale przynajmniej tej samej firmy. Czitka zaczęła chrupać wczoraj wieczorem i potem w nocy. Dużo tego na razie nie było, ale urobek już zmieniony.
Mieszam.
Obrazek

czitka

Post » Sob sty 21, 2023 14:59 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

Może ją coś uczula w tej nowej karmie....?

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob sty 21, 2023 14:59 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

W sumie - rzadksza kupka przy zmianie karmy to dość typowa reakcja. Trzeba poczekać. Ale ja bym te 2 karmy mieszała. :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sty 21, 2023 16:10 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.

Lifter pisze:Ja bym poczekal. Skoro jej smakuje i sluzy, to warto dac i kotu i karmie pare dni. Moze po prostu jelita musza sie dostosowac do nowego jedzenia. Chyba, zeby naprawde zle to - kupsko - wygladalo.

Też tak myślę.

Ola, komuś trzeba zaufać. jakiś czas temu postanowiłaś zaufać Kanzawie. Kieruj się jego wskazaniami. Mówi - nie mieszać, nie mieszaj. Poczekaj. Daj szansę jego wskazówkom przez kilka dni. Może wszystko się unormuje?
Rzygane w nocy nie było, srane też nie. Zmienił się kolor stolczyka, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.
Najgorszy w takich przypadkach jest szum informacyjny. Jeden mówi rób to, drugi mówi coś przeciwnego i w końcu z nadmiaru informacji można zgłupieć i spanikować. Słuchaj Kanzawy i bądź konsekwentna, trudno
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob sty 21, 2023 16:20 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

Nie mieszam :201416 .
Obrazek

czitka

Post » Sob sty 21, 2023 16:37 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

Może i dobrze. Zobaczymy, co będzie wieczorem :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sty 21, 2023 16:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

czitka pisze:Nie mieszam :201416 .

I dobrze, to dopiero pierwszy dzień :kotek:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob sty 21, 2023 21:24 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.W temacie kupy...

A jak z wodą?
U mnie jest cały czas, jeśli masz chęć - możesz skorzystać

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]