Petycja o przywrócenie casicy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2023 17:33 Re: Petycja o przywrócenie casicy

indianeczka pisze:
maczkowa pisze:
madrugada pisze:
Jeśli ktoś notorycznie łamie regulamin jakiejś społeczności, bez honoru wpycha się na siłę, tylnymi drzwiami, mimo wykluczenia i nie jest w stanie wyciągnąć wniosków ani z ostrzeżeń, ani z kilkuletniego zbanowania (vide arogancka odpowiedź casicy na post zuzy na początku wątku), po prostu nie zasługuje na to, by do tej społeczności należeć. Regulaminy nie są po to, żeby je łamać czy obchodzić szerokim łukiem.

wow! no poczułam się, jak nie przymierzając członek jakiejś loży masońskiej, albo arystokratycznego stowarzyszenia :D
Dzisas- to forum internetowe, a nie tajne studenckie stowarzyszenie LAMBDA!

No i również mam zupełnie inne poczucie arogancji :D

Nie tylko ty się tak poczułaś :lol:

W punkt :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Wto sty 17, 2023 18:04 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma pisze:
maczkowa pisze:
madrugada pisze:
Jeśli ktoś notorycznie łamie regulamin jakiejś społeczności, bez honoru wpycha się na siłę, tylnymi drzwiami, mimo wykluczenia i nie jest w stanie wyciągnąć wniosków ani z ostrzeżeń, ani z kilkuletniego zbanowania (vide arogancka odpowiedź casicy na post zuzy na początku wątku), po prostu nie zasługuje na to, by do tej społeczności należeć. Regulaminy nie są po to, żeby je łamać czy obchodzić szerokim łukiem.

wow! no poczułam się, jak nie przymierzając członek jakiejś loży masońskiej, albo arystokratycznego stowarzyszenia :D

a bylas na forum wtedy, gdy "dzialala" casica? gdy miala x ostrzezen, banow czasowych i wreszcie dorobila sie banu stalego? ktorego zreszta i tak nie ma, bo przeciez pisze jako bodajze Katarzynka01 i trzaska post za postem :lol:

po 1. nie byłam, ale- zostałam tak uświadomiona, o co kaman, jak i na początku tu czytałam masę starych wątków, w których takie posty były.

po 2, ale c.d.n- każdy człowiek działa w określonych uwarunkowaniach. Tamto forum było kompletnie inne, była masa innych użytkowników, powiedzmy, że o ile teraz forum ( ta kocia część ) jest mocno neutralna, to wtedy az kipiała- tak jeśli chodzi o tę dobrą jego część, tak jeśli chodzi o wzajemne zachowania negatywne. Teraz takich sytuacji nie ma, więc i ludzie inaczej działają.

po 3. jak zepsuta katarynka powtórzę- minęło 5 lat ( słownie PIĘĆ ) lat. Ludzie się zmieniają, miejsca się zmieniają i jak w pkt. 2- gdy się nałożą te dwie rzeczy, to daje zupełnie inny efekt finalny zachowania niż w innych konfiguracjach.

po 4. wiele tu czytam o kołach wzajemnej adoracji, w których także uczestniczyli moderatorzy i szczerze- musiałabym tu być wtedy, by ocenić, jaki to miało wpływ na całość.
po 5. i jako ad 4, tak jak słyszę słowa krytyczne, tak czytam ( i czytalam, zanim casica zaczęła tu pisać i zacząl sie temat Jej powrotu ) b. dużo wypowiedzi pozytywnych o jej pomocy innym kociarzom, więc ten kij od zawsze mial dwa końce.

po 6. nawiązując do pkt. 5, jak i wypowiedzi mandragury, jak to bez honoru, tylnymi drzwiami, nieproszona i w ogóle masa o tym włamie i wciskaniu nosa w nieswoje, to zauważę, że powrót casicy- casicy został bez uzgadniania z nią wyproszony przez innego użytkownika i wyankietowany przez grupę za i to wtedy, również nie casica, a te osoby zaczęły pisać o tym, ze dość tego bana i że czas, by mogła wrócić. Irafal zajął wtedy stanowisko, które przyznam szczerze ciężko mi sobie na praktykę przełożyć, nie wiem, jakie rozwiązanie miał na myśli. Więc ten wątek widzę jako próbę rozwiązania sprawy.

więc po 7 i mam nadzieję ostatnie- 5 lat za to, co się działo kiedys, to naprawdę dość i finito. Dożywocie to za największe zbrodnie się dostaje, a o wtedy służy przedterminowe zwolnienie.
Teraz Kasia pisze, nie wiem, może jest ostrożna, może uważa, może stwarza pozory, ale czytając Ją stwierdzam, że to forum byłoby o niebo lepsze, gdyby chociaż połowa uzytkowników była tak merytoryczna, pomocna i zyczliwa.
Nie widzę nic, co uzasadniałoby utrzymywanie bana. A jeśli okaze się, że to my, będący za myliliśmy się i jak wyżej- że to pozory, nic się nie zmieniło, dojdzie do naruszeń ( rzeczywistych, a nie wydumanych jak wyżej tj. rzekomej arogancji ) - to chyba skrypt forum się nie zmienił i tak moderator, jak administrator nadal może dać bana?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto sty 17, 2023 18:14 Re: Petycja o przywrócenie casicy

maczkowa pisze:po 1. nie byłam, ale- zostałam tak uświadomiona, o co kaman, jak i na początku tu czytałam masę starych wątków, w których takie posty były.

po 2, ale c.d.n- każdy człowiek działa w określonych uwarunkowaniach. Tamto forum było kompletnie inne, była masa innych użytkowników, powiedzmy, że o ile teraz forum ( ta kocia część ) jest mocno neutralna, to wtedy az kipiała- tak jeśli chodzi o tę dobrą jego część, tak jeśli chodzi o wzajemne zachowania negatywne. Teraz takich sytuacji nie ma, więc i ludzie inaczej działają.

po 3. jak zepsuta katarynka powtórzę- minęło 5 lat ( słownie PIĘĆ ) lat. Ludzie się zmieniają, miejsca się zmieniają i jak w pkt. 2- gdy się nałożą te dwie rzeczy, to daje zupełnie inny efekt finalny zachowania niż w innych konfiguracjach.

po 4. wiele tu czytam o kołach wzajemnej adoracji, w których także uczestniczyli moderatorzy i szczerze- musiałabym tu być wtedy, by ocenić, jaki to miało wpływ na całość.
po 5. i jako ad 4, tak jak słyszę słowa krytyczne, tak czytam ( i czytalam, zanim casica zaczęła tu pisać i zacząl sie temat Jej powrotu ) b. dużo wypowiedzi pozytywnych o jej pomocy innym kociarzom, więc ten kij od zawsze mial dwa końce.

po 6. nawiązując do pkt. 5, jak i wypowiedzi mandragury, jak to bez honoru, tylnymi drzwiami, nieproszona i w ogóle masa o tym włamie i wciskaniu nosa w nieswoje, to zauważę, że powrót casicy- casicy został bez uzgadniania z nią wyproszony przez innego użytkownika i wyankietowany przez grupę za i to wtedy, również nie casica, a te osoby zaczęły pisać o tym, ze dość tego bana i że czas, by mogła wrócić. Irafal zajął wtedy stanowisko, które przyznam szczerze ciężko mi sobie na praktykę przełożyć, nie wiem, jakie rozwiązanie miał na myśli. Więc ten wątek widzę jako próbę rozwiązania sprawy.

więc po 7 i mam nadzieję ostatnie- 5 lat za to, co się działo kiedys, to naprawdę dość i finito. Dożywocie to za największe zbrodnie się dostaje, a o wtedy służy przedterminowe zwolnienie.
Teraz Kasia pisze, nie wiem, może jest ostrożna, może uważa, może stwarza pozory, ale czytając Ją stwierdzam, że to forum byłoby o niebo lepsze, gdyby chociaż połowa uzytkowników była tak merytoryczna, pomocna i zyczliwa.
Nie widzę nic, co uzasadniałoby utrzymywanie bana. A jeśli okaze się, że to my, będący za myliliśmy się i jak wyżej- że to pozory, nic się nie zmieniło, dojdzie do naruszeń ( rzeczywistych, a nie wydumanych jak wyżej tj. rzekomej arogancji ) - to chyba skrypt forum się nie zmienił i tak moderator, jak administrator nadal może dać bana?

Chciałabym dobrze zrozumieć:

po 1. nie byłam, ale- zostałam tak uświadomiona, o co kaman, jak i na początku tu czytałam masę starych wątków, w których takie posty były.

Czy to znaczy, że obecność na forum w przedmiotowym okresie daje pełen obraz sytuacji czy wystarczy czytanie starych wątków i poddanie się uświadamianiu?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto sty 17, 2023 18:19 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 17, 2023 18:28 Re: Petycja o przywrócenie casicy

a ja mam pytanie - skoro 5 lat to czas trwania bana bezterminowego 8) - dlaczego nie ma watku o przywroceniu innych forumowiczow z banem? jakies podwojne standardy?
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Wto sty 17, 2023 18:31 Re: Petycja o przywrócenie casicy

poza tym - jakiegoz ona ma bana, skoro swobodnie pisze na forum :lol:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 18:35 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma- uważasz, ze ktos powinie być przywrócony? wiesz, że chciałby? To załóż wątek- o to nie zaczepno-kpiarskie, tylko rzeczywista sygestia.
Femka, co jest niezrozumiałe w moim poście? Gdzie pisałam o pełnym obrazie sytuacji? Wiem mniej więcej, o jakie zachowania chodziło i to mi wystarcza jako baza do mojego stanowiska, które pokrótce ( hehe ) wyraziłam w pkt 2-7.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto sty 17, 2023 18:36 Re: Petycja o przywrócenie casicy

maczkowa pisze:enigma- uważasz, ze ktos powinie być przywrócony? wiesz, że chciałby? To załóż wątek- o to nie zaczepno-kpiarskie, tylko rzeczywista sygestia.
Femka, co jest niezrozumiałe w moim poście? Gdzie pisałam o pełnym obrazie sytuacji? Wiem mniej więcej, o jakie zachowania chodziło i to mi wystarcza jako baza do mojego stanowiska, które pokrótce ( hehe ) wyraziłam w pkt 2-7.

Dziękuję, to mi daje jasność na temat oceny forum.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto sty 17, 2023 18:51 Re: Petycja o przywrócenie casicy

meg11 pisze:(...)
Ale post zuzy obrażający użytkowników o odmiennym zdaniu już Ci nie przeszkadza? i jak rozumiem nie jest wcale a wcale arogancki. :mrgreen:

Wkleję post zuzy z 23 września 2022 (str.6 wątku)

zuza pisze:Myślę że nie da sie przekonać kogoś, kto miał okazję czytać,
z jaką pogarda o forum i forumowiczach się rzeczona wypowiadała.

Bardzo sobie na tego bana zapracowała. Widać naskakiwanie na ludzi prowokowanie było ważniejsze niż wszystkie koty razem wzięte.

Bez niej jest z pewnością spokojniej na forum.

Od razu uprzedzam że nie będę szukać wypowiedzi. Nie mam ochoty poświęcać jej ani jednej myśli więcej niż muszę.

Proszę pokaż, w którym momencie zuza obraża użytkowników tego forum? Napisała tylko o jednej użytkowniczce i nie napisała niczego niezgodnego z prawdą.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto sty 17, 2023 18:53 Re: Petycja o przywrócenie casicy

A co pisała o miau na facebooku?
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Wto sty 17, 2023 18:56 Re: Petycja o przywrócenie casicy

maczkowa pisze:
madrugada pisze:

maczkowa, z całym szacunkiem, skoro jest regulamin, należy go przestrzegać, niezależnie od tego czy jest to regulamin forum internetowego, kółka gospodyń wiejskich, czy tajnego stowarzyszenia.

madrugada

Post » Wto sty 17, 2023 18:59 Re: Petycja o przywrócenie casicy

maczkowa pisze:enigma- uważasz, ze ktos powinie być przywrócony? wiesz, że chciałby? To załóż wątek- o to nie zaczepno-kpiarskie, tylko rzeczywista sygestia.

absolutnie nie
wg mnie ban dozywotni to ban dozywotni
a nie na 5 lat :roll:

dopisek - co i tak nie ma znaczenia, bo casica przeciez jest na forum i swobodnie pisze :roll:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 19:06 Re: Petycja o przywrócenie casicy

jolabuk5 pisze:Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.

Na warunkowe zawieszenie kary trzeba sobie zasłużyć, trzeba się zmienić, zmienić swoje postępowanie.
U casicy tej zmiany nie widać. Wciąż prezentuje postawę: mnie się należy i już.

A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.

madrugada

Post » Wto sty 17, 2023 19:07 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma pisze:

absolutnie nie
wg mnie ban dozywotni to ban dozywotni
a nie na 5 lat :roll:

dopisek - co i tak nie ma znaczenia, bo casica przeciez jest na forum i swobodnie pisze :roll:

I ja się cieszę że jest bo pomaga Anna61
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Wto sty 17, 2023 19:13 Re: Petycja o przywrócenie casicy

madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.

Na warunkowe zawieszenie kary trzeba sobie zasłużyć, trzeba się zmienić, zmienić swoje postępowanie.
U casicy tej zmiany nie widać. Wciąż prezentuje postawę: mnie się należy i już.

A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.

Zupełnie się nie zgadzam. Gdzie widzisz to roszczeniowe zachowanie Katarzynki01? Jest aktywna prawie wyłącznie w wątkach kocich, doradza, organizuje pomoc. Dlaczego nie mialaby tego robić na kocim forum? Chyba po to ono jest.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]