Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
meg11 pisze:Ale drzewka piękne
meg11 pisze:https://wiadomosci.wp.pl/zdjecie-robi-furore-w-sieci-te-ptaki-nie-sa-martwe-sa-pijane-6853874426661792a
ASK@ pisze:Ciemno okropnie. Kilka razy sprawdzałam czy na pewno "ta" godzina i już muszę wyjść do kotów i pracy. Dla mnie to tragedia taka ciemnica. Dobrze, że ciepło choć i nie muszę wybijać lodu i ślizgów urządzać. Piruety to nie moja specjalność![]()
Wszyscy chyba oglądali film Apollo 13. Bardzo mi się podobał. Przedstawia (w miarę) prawdziwe fakty. Lubię oglądać filmy dokumentalne dotyczące prac nad wyprawą w kosmos. No i sobie obejrzałam. Jak załoga szykowała się do sławetnego lotu. I mnie się odpodobał film i cykl dokumentów. Pokazano jak załoga w komorze imitującej nieważkość ćwiczy pobyt. I ...wrzucono tam biało rudego kota, który fikołki robił przerażony sytuacją. A te doopki, niby ludzie, podbijali nim jak piłką na boisku. Nóżkami. Kor "fruwał' nie wiedząc co się dzieje. A oni mieli niezły ubaw. Gdy pokazano jeszcze małpę przypinaną do fotela to przełączyłam i nie mam zamiaru już tego oglądać. Niby wiedziałam ,że zwierzęta były wykorzystywane. Ale widok przerażenia w oczach całkiem mnie dobił.
Nie mam co "ludzkość" chwalić się sukcesami jeśli są one okupione cierpieniem i przerażeniem innych stworzeń.
Agnieszka- pisze:Dla mnie najsmutniejsza jest historia Łajki...
wiadomo, że postęp gdziekolwiek w medycynie czy innych dziedzinach nauki często wymaga poświęceń ale boli, gdy są to świadome zwierzęta
Gretta pisze:Zwierzę NIE JEST rzeczą.
Nie do wszystkich to dociera.
W naszym kraju też.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Silverblue i 9 gości