Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2023 22:09 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

jolabuk5 pisze::evil:
No pewnie, lepiej wszystko zabetonować, zamurować, będzie porządnie, elegancko i martwo :(
Jak zamurowują kawkom domy, to powinni postawić im nowe ptasie domki.
Czy to w ogóle jest legalne, żeby im zabierać miejsce bytowania?

Ale czasem idiotyczne działania idą w zupełnie inną stronę. Wystarczy popatrzeć na plac Wolności w Łodzi. Pomysł nasadzenia tam drzew jest idiotyczny. Ciekawe gdzie sobie smacznie śpi miejski konserwator.
I nie, nie lubię tzw. betonozy, ale to co robi Zdanowska woła o pomstę do nieba.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto sty 10, 2023 23:46 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

jolabuk5 pisze:Erin, no właśnie, nikt się nie przejmuje. A ptaki muszą gdzieś mieszkać.
Też czasem slyszę, że mogłabym kotów nie karmić, bo bałagan się robi (np. wiatr zwieje tackę na trawnik :wink: ). Ludzie tacy są, niestety.

Pibon, fajnie że napisałaś i że wszystko dobrze! Liczę na obiecaną szerszą relację :1luvu:

Ja starałem się stawiiać miseczki których wiatr nie zwieje. Ale i tak zawsze znajdzie się ktoś komu to przeszkadza.
Latem wystawiam miskę z wodą. Ostatnio miałem taką fajną, metalową na stojaku. Postawiona w cieniu krzaku. Nie wytrzymała nawet tygodnia. Albo przeszkadzała albo się komuś spodobała
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto sty 10, 2023 23:49 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

jarekm pisze:
jolabuk5 pisze:Erin, no właśnie, nikt się nie przejmuje. A ptaki muszą gdzieś mieszkać.
Też czasem slyszę, że mogłabym kotów nie karmić, bo bałagan się robi (np. wiatr zwieje tackę na trawnik :wink: ). Ludzie tacy są, niestety.

Pibon, fajnie że napisałaś i że wszystko dobrze! Liczę na obiecaną szerszą relację :1luvu:

Ja starałem się stawiiać miseczki których wiatr nie zwieje. Ale i tak zawsze znajdzie się ktoś komu to przeszkadza.
Latem wystawiam miskę z wodą. Ostatnio miałem taką fajną, metalową na stojaku. Postawiona w cieniu krzaku. Nie wytrzymała nawet tygodnia. Albo przeszkadzała albo się komuś spodobała

Prędzej to drugie :wink: Ja stawiam plastikowe, żeby się nikt nie połaszczył.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 10, 2023 23:55 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Katarzynka01 pisze:
No pewnie, lepiej wszystko zabetonować, zamurować, będzie porządnie, elegancko i martwo :(

Ale czasem idiotyczne działania idą w zupełnie inną stronę. Wystarczy popatrzeć na plac Wolności w Łodzi. Pomysł nasadzenia tam drzew jest idiotyczny. Ciekawe gdzie sobie smacznie śpi miejski konserwator.
I nie, nie lubię tzw. betonozy, ale to co robi Zdanowska woła o pomstę do nieba.

Tak, szczególnie "udał jej się" pomnik jednorożca... :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sty 10, 2023 23:59 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Utrapieniem są też pomagacze.
Pomagacze to tacy przez których ma się problemy i dodatkową robotę.
Pomagacz potrafi przynieść smażoną wątrobę razem z cebulą, tylko że cebuli pełno i malutki kawałeczek wątroby. No przecież była taka dobra,rodzinie smakowało a brzydkie koty nie chcą.
Chroń nas Boże przed pomagaczami
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Śro sty 11, 2023 6:10 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Miau Sabciu i Kotki, zdrowego dnia :201461
Łatka

Łacia zjadła trochę i odeszła w bezpieczne miejsce, chyba coś ją tam wystrasza, nie widzę śladu ani nie czuję innego kota, więc podejrzewam.....sroki, one potrafią dać się we znaki, ale bardziej latem, nie zimą. Jadę do Olsztyna, delegacje.
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2023 7:22 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro sty 11, 2023 6:45 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Zgadza się, Jarku! U mnie na szczęście pomagacze rzadko się ujawniają. :wink:

Łateczko, Aniu, dobrego dnia!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 11, 2023 9:02 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sty 11, 2023 9:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

pibon pisze:Skoro szersza relacja jest wyczekiwana, to juz pisze :) Zazwyczaj sie staram streszczac, bo nie chce zanudzac...
Wiec sytuacja jest ogolnie dobra, czyli w sumie to pracuje sie, spi i je i nie ma, poza wolnym dniem, na nic innego czasu.
Ale dzis dzien wolny mam wiec jest cudnie. Zrobilam sobie rano henne (wyszedl oczywiscie zbyt miedziany odcien ale juz trudno), zrobilam i skonsumowalam obiad (patrz: watek obiadowy), pranko, sprzatanko i tak dzien szybko mija oczywiscie. Koty spia w plamach slonca na poslankach przy oknach, a Zoe i Freddy laza po ogrodku. Zastanawiam sie nad pojsciem na rower zeby skorzystac ze sloneczka. No i dawno nie jezdzilam.
Freddy wczoraj byl w czasie naszej pracy na zewnatrz, tzn nie wrocil zanim musialam wyjsc. Jakis czas po naszym powrocie przybiegl. Malz go wpuscil i za chwile slyszymy - helikopter krazy nad osiedlem. A malz na to do Freddiego: No Freddy, co ty tym razem przeskrobales, ze az helikopter wyslali?? :P

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 12, 2023 2:07 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

A co tu dzisiaj tak cicho?
Jola, jak rekonwalescencja przebiega?
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Czw sty 12, 2023 2:44 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Dzięki, pibon, wszystko w porządku!
Koty jedzą, więc też OK.
A Ty już pewnie byłaś dziś w pracy?

Mam nadzieję, że Łatka nadal ma apetyt! :ok:
Ale niepokoję się o Lucaska i Lolo, nie dają znaku życia :(

Wszystkiego dobrego! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw sty 12, 2023 7:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Dziękuję. Wczoraj rano było tak sobie, ale obiad zjedzony w miarę, kolacja ok, i dziś śniadanie ok.
Znalazłam pawika, chyba niewczorajszy nawet i chyba Łatkowy....zdarzyć się może....to już starsza dama....ważne że je i pije.

Lukaskuuu? Loloooo?

Nie mogę się pozbyć żalu do wetki za to jak potraktowała Zuzię w ostatniej dobie jej życia, to znaczy za to, że zlekceważyła moje alarmujące mejle i esemesy. Bardzo bym chciała wykrzyczeć moją wściekłość do niej.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw sty 12, 2023 10:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Ona czuje, że popełniła błąd, swiadczy o tym jej zachowanie wobec Ciebie. Ale myślę, że nawet gdyby zareagowała natychmiast, raczej nie dałaby rady odwrócić bieg wydarzeń, wszystko toczyło się zbyt szybko.

Cieszę się, że Łatka je, Sabcia też wczoraj jadła mięsko.

Spokojnego czwartku :1luvu: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw sty 12, 2023 11:01 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

jolabuk5 pisze:
Katarzynka01 pisze:

Tak, szczególnie "udał jej się" pomnik jednorożca... :wink:

A wiesz, że ja tego jednorożca lubię, on jest po prostu ładny w takim artystycznym wymiarze. Nie podoba mi się "stajnia", ale sam jednorożec tak.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw sty 12, 2023 11:06 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]