Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2023 10:50 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Gosiagosia pisze:Jak narazie nie mam problemu, Zuzię podtuczyłam szybko jak do nas przyszła nie ważyła nawet 2 kg a teraz 3,80.
Uważam że nie ważne ile kot waży ważne że jest zdrowy.
A ja bym chciała schudnąć :mrgreen:

Raczej trudno żeby kot z nadwagą był zdrowy.
To się wyklucza.
Tak jak u ludzi.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 08, 2023 13:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Marzenia11 pisze:Kasiu ciesze sie, ze jestes, czytam od momentu Twojego powrotu. :ok:

Witaj :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie sty 08, 2023 13:29 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

meg11 pisze:
Gosiagosia pisze:Jak narazie nie mam problemu, Zuzię podtuczyłam szybko jak do nas przyszła nie ważyła nawet 2 kg a teraz 3,80.

To się wyklucza.
Tak jak u ludzi.

Nie no, ciało pozytywność teraz rządzi :P
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie sty 08, 2023 13:37 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
meg11 pisze:

To się wyklucza.
Tak jak u ludzi.

A dowiedzione jest że kobiety tzw puszyste są optymistkami a chude złośliwe. Nie wiem ile w tym prawdy, długo byłam szczuplutka i zawsze byłam pozytywnie nastawiona do świata, obecnie też. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 08, 2023 13:52 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Gosiagosia pisze:
Katarzynka01 pisze:
meg11 pisze:

To się wyklucza.
Tak jak u ludzi.

A dowiedzione jest że kobiety tzw puszyste są optymistkami a chude złośliwe. Nie wiem ile w tym prawdy, długo byłam szczuplutka i zawsze byłam pozytywnie nastawiona do świata, obecnie też. :mrgreen:

Faktycznie tak wieść niesie :)

Katarzynka01

Post » Nie sty 08, 2023 13:57 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

:twisted: E tam, ja wazac 105 albo 75, zawsze bylem zlosliwy, waga nie ma tu nic do rzeczy. :twisted:
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie sty 08, 2023 13:59 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

A ja, w ramach silnego postanowienia o nie odchudzaniu się (swoją drogą nie mam zupełnie takiej potrzeby) objadłam się wczoraj jak :pig:
W zasadzie kolację i śniadanie zjadłam wyłącznie przez rozum. Tylko mama przytomnie zażądała zapakowania połowy porcji na dzisiejszy obiad. My z Justynem pokonaliśmy wszystko co było na talerzach. Bez sensu, ludzie to "gupie som".
Lifter pisze::twisted: E tam, ja wazac 105 albo 75, zawsze bylem zlosliwy, waga nie ma tu nic do rzeczy. :twisted:

:ryk:

Katarzynka01

Post » Nie sty 08, 2023 14:08 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

:ryk:
Lifter pisze::twisted: E tam, ja wazac 105 albo 75, zawsze bylem zlosliwy, waga nie ma tu nic do rzeczy. :twisted:

:mrgreen:
Znamy Twoja złośliwość i wielkie serce.

Gosiagosia

Post » Nie sty 08, 2023 17:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Trudno odchudzić grube koty, kiedy jednocześnie masz w domu dwa niejadki :D
Obrazek

mam "na stanie" Gucia, sterydowca, który powinien minimum kg "schuść". Ale to się nie da, przy sterydowym apetycie i niemożności aktywności fizycznej. I Miśkę, która z 5,6 wagi optymalnej, aktualnie waży 3,4. I tu nawet nie chodzi o to, że Gucio jej zeżre, nie, ona ma swój pokój, do którego Gucio nie chodzi - bo nie. Ona po prostu nie da się podtuczyc, zawsze byla niejadkiem, a teraz nawet jak je, to i tak nie tyje. Tarczyca nie daje utyć.
Za to ja w ciągu 16 miesięcy przytylam 10 kg, z czego jestem niezmiennie i niezmiernie dumna i wszystkim się chwalę. Wreszcie, jak slońce świeci, to rzucam choć odrobinę cienia :wink: ważę aktualnie 49 kg)

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie sty 08, 2023 17:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

izka53 Ty nawet nie ważysz połowy tego co ja mam. :twisted: :evil:
Był czas że na sterydach 30kg przytyłam :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 08, 2023 20:10 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

ja bez sterydów - jak przestałam pracować.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie sty 08, 2023 20:15 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

izka53 pisze:ja bez sterydów - jak przestałam pracować.

Ja też przytyłam jak przestałam pracować i mniej się ruszam. :cry:

Gosiagosia

Post » Nie sty 08, 2023 21:32 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Ja na zdalnej, w domu orbitrek i codziennie 2-3x sesje, godzinke musze wykrecic w sumie, z tetnem powyzej 110.
Wiec waga w miare stabilna, choc po swietach przybylo, oj przybylo.
Ale 105, ktore kiedys wazylem juz nigdy miec nie bede, mowy nie ma. Teraz to tak kraze od 77 do 82, zalezy jak wiatr zawieje i co akurat daja (czeresnie, arbuzy, makowce...) pare lat temu trzymalem stabile 75-77, ale motywacja mi slabnie, bo licze sobie kalorie od 1. stycznia 2016.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie sty 08, 2023 21:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Justyn tak potwornie schudł w trakcie choroby Dżygita, a po jego śmierci jeszcze bardziej. Tak bardzo, że zaczęliśmy się bać. Wszystkie badania ok więc przybrał kierunek psychiatra. I okazało się, że wpadł w silną depresję. Wszystkie dodatkowe objawy - chudnięcie, skoki ciśnienia, szumy w uszach, fatalne samopoczucie, to wszystko depresja, która ponoć jest w stanie udawać wszystkie choroby.
Szczęśliwie kuracja działa i Justyn reaguje na leki. Nadrobił co stracił i znowu trochę przypomina ciężarną. Nadrobił jeszcze szybciej niż stracił. Tak więc po pierwsze ograniczamy żarcie, po drugie i trzecie też.

Katarzynka01

Post » Nie sty 08, 2023 21:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Szczęśliwie nigdy nie musiałam brać sterydów. Ja wagę trzymam normalną, ale ja nigdy nie miałam skłonności do tycia.

Katarzynka01

[poprzednia][następna]