Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 ["Cat pictures, please"]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2023 21:04 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:
Obrazek

Tutaj widać jaki Kropek jest puszysty.
Oskar waży 6 kg, ale gdy kiedyś ważył 7,800 to przestraszyłam się i zaczęłam go odchudzać.Da się,tylko trzeba konsekwentnie pilnować.
U kota każdy dodatkowy kg to jak 16 kg u człowieka.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon sty 02, 2023 21:37 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Mopik w porywach wazyl 8.5 kg a byl duzym kotem i wygladalo, ze te 0.5 kg moglby zgubic.
Kropek jest chyba ciut mniejszy i wazy 12.
Niestety nie bardzo jestesmy w stanie go odchudzic - ograniczenie jedzenia sprowadzalo sie do tego, ze wyzeral je z misek innym lub w nocy nie dal nam zyc po prostu, w dzien zreszta tez. Uwierz, ze ten kot doskonale opanowal umiejetnosc zamieniania nam zycia w pieklo, jesli tego chce. (Mozesz zajrzec do moich wspisow sprzed lat, gdy sie pojawil i wyl przez KAZDA noc przez dwa lata). Po roku wazy tyle samo, ale chociaz nie przytyl. Nie bardzo wiemy jak sobie z tym grubasem poradzic.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon sty 02, 2023 21:39 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze: Akurat Lapek dla kontrastu jest kotkiem drobnym z natury i szczuplym...

Obrazek

Łapek nie jest drobny i szczuply to widać na zdjęciach.
Lifterkju sama mam problem z częścią tłustego stada.
Jedna z kocic ma już problemy masakryczne z kręgosłupem, zalatwia się na podkłady a w tym roku kończy w czerwcu 14 lat.
Jej siostra bliżniaczka jest " normalna" waży około 3kg i śmiga jak przeciąg. Koza waży chyba z 7 kg a jest drobna :twisted: jak śpi to musi mieć górę na podwyższeniu bo tak jest jej wygodnie.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sty 02, 2023 21:44 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Wszyscy mi mowia, ze Lapek nie jest drobny, a on przeciez jest mniejszy niz Kicia (inna sprawa, ze Kicia jak na kotke to jest bardzo duza, a i szczupla nie jest).
Moze przez kontrast z moimi cielakami mi sie tak wydaje, ale gdybym mial ocenic jego wiek na oko, to bym powiedzial "ma gdzies z roczek, jeszcze nie jest takim duzym, doroslym kotem".
Wazy ok 4.5-5 kg (fakt, ze bez jednej lapki) brzuszka zwisajacego praktycznie nie ma. Koscistego grzbietu, jaki mial rok temu tez juz nie ma, i owszem.
Obrazek

Lifter

Post » Pon sty 02, 2023 21:49 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

jolabuk5 pisze:Ojej, coś mi się źle kliknęło, nawet nie wiem, przy którym poście i wyskoczyło mi, że Ten post został juz zgloszony do moderacji. Nie mam pojecia, jak to "odkliknać", bo nie powiedzieli, że zgłosiłam i najgorsze, że nie wiem, ktory to post - z tabletu piszę, cos dotknęłam niechcący. Bardzo przepraszam :oops: mam nadzieję, ze to nie będzie miało zadnych konsekwencji! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A moje koty tez rzygają po trochu, w kilku miejscach.

:ryk: :ryk: :ryk:
Jola zgłosiła do moderacji wagę Kropka, super pomysł, że niby tak niechcący :ryk:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon sty 02, 2023 23:30 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

czitka pisze:
jolabuk5 pisze:Ojej, coś mi się źle kliknęło, nawet nie wiem, przy którym poście i wyskoczyło mi, że Ten post został juz zgloszony do moderacji. Nie mam pojecia, jak to "odkliknać", bo nie powiedzieli, że zgłosiłam i najgorsze, że nie wiem, ktory to post - z tabletu piszę, cos dotknęłam niechcący. Bardzo przepraszam :oops: mam nadzieję, ze to nie będzie miało zadnych konsekwencji! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jola zgłosiła do moderacji wagę Kropka, super pomysł, że niby tak niechcący :ryk:

Naprawdę niechcący :oops: :oops: :oops:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 02, 2023 23:38 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

jolabuk5 pisze:
czitka pisze:

Naprawdę niechcący :oops: :oops: :oops:

W sumie miała rację :mrgreen: kot zapasiony a to grozi problemami ze zdrowiem :twisted: a to kocie forum,które dba o koty :ryk:
Lifterku sorry ale joli się trafiło :ryk: :ryk:
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pon sty 02, 2023 23:39 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:Wszyscy mi mowia, ze Lapek nie jest drobny, a on przeciez jest mniejszy niz Kicia (inna sprawa, ze Kicia jak na kotke to jest bardzo duza, a i szczupla nie jest).
Moze przez kontrast z moimi cielakami mi sie tak wydaje, ale gdybym mial ocenic jego wiek na oko, to bym powiedzial "ma gdzies z roczek, jeszcze nie jest takim duzym, doroslym kotem".
Wazy ok 4.5-5 kg (fakt, ze bez jednej lapki) brzuszka zwisajacego praktycznie nie ma. Koscistego grzbietu, jaki mial rok temu tez juz nie ma, i owszem.

4.5-5 kg to WYSTARCZAJĄCA waga dla kota z 3 łapkami.Monitoruj wagę każdego z futerek.
Waż co miesiąc.
One są takie śliczne. :1luvu:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Wto sty 03, 2023 10:14 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lapka ciezko zwazyc bo jest "niebralny" na rece poki co no ale kombinujemy jak mozemy.
Obrazek

Lifter

Post » Wto sty 03, 2023 14:31 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:Lapka ciezko zwazyc bo jest "niebralny" na rece poki co no ale kombinujemy jak mozemy.

Waga- miseczka z jedzeniem = Łapek na wadze :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Wto sty 03, 2023 18:31 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Kombinujemy, ale to też dobry pomysł.
Swoją drogą pieszczoch z niego się zrobił okropny. Wystarczy, że żona zacznie go głaskać, a przewala się na bok, na wznak, wystawia brzuszek, wygina się i wdzięczy, wyciąga wszystkie łapki itd. Oczywiście - tylko gdy żona głaszcze. W moim wypadku jest to tylko uprzejme "ależ proszę, jak głaszczesz, to nie mam nic przeciwko". Cóż, kiedyś się pewnie doczekam i ja takiej reakcji.
Obrazek

Lifter

Post » Wto sty 03, 2023 19:25 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Ale pozwala się głaskać...to też dobrze :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sty 03, 2023 20:46 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:Kombinujemy, ale to też dobry pomysł.
Swoją drogą pieszczoch z niego się zrobił okropny. Wystarczy, że żona zacznie go głaskać, a przewala się na bok, na wznak, wystawia brzuszek, wygina się i wdzięczy, wyciąga wszystkie łapki itd. Oczywiście - tylko gdy żona głaszcze. W moim wypadku jest to tylko uprzejme "ależ proszę, jak głaszczesz, to nie mam nic przeciwko". Cóż, kiedyś się pewnie doczekam i ja takiej reakcji.

Perfumy żona używa jak głaszcze Łapka?? :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro sty 04, 2023 0:58 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

meg11 pisze:
Lifter pisze:Lapka ciezko zwazyc bo jest "niebralny" na rece poki co no ale kombinujemy jak mozemy.

Waga- miseczka z jedzeniem = Łapek na wadze :mrgreen:

Naprawdę dobry pomysł! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 04, 2023 11:06 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Jesteś mistrzem kadrowania :) a Kropson jest cudny.

Spokoju i zdrowia w nowym roku!
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

[poprzednia][następna]