Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2023 17:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

A swoją drogą bezmyślność ludzi mnie obezwładnia, ale też budzi agresję
To a propos tej obowiązkowej świątecznej kanonady
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie sty 01, 2023 17:50 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:A swoją drogą bezmyślność ludzi mnie obezwładnia, ale też budzi agresję
To a propos tej obowiązkowej świątecznej kanonady

U mnie też wyzwala się agresja słowna :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 01, 2023 17:52 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą bawić się, byle głośno.
Na FB jak ktoś napisze o strachu zwierząt to jest wprost wyśmiewany.
A potem pojawiają się zdjęcia martwych ptaków i sporo zaginionych psów.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 01, 2023 19:14 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą bawić się, byle głośno.

Może by pisać, że "bombelki" się boją? Czy też się nie liczą jednak wbrew pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie sty 01, 2023 19:36 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą ba w pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?

O! To by mogło zadziałać. Chociaż nie wiem. Wartości nie mają tu nic do rzeczy jak myślę. Ludzie oszaleli na tle fajerwerków. Przecież do Owsiaka też były pretensje o pokazy sztucznych ogni w trakcie finału WOŚP i, jak pamiętam, bardzo nieprzyjemna była jego reakcja na zasadzie - czego się czepiacie

A swoją drogą Justyn oszalał 8O :lol: Bo około 23 stwierdził, że on by chciał wczuć się w nastrój zabawy sylwestrowej i żeby przełączyć na jakieś programy rozrywkowe, może jakieś sylwestry telewizyjne, a ja głupia zamiast zabronić, przełączyłam (inna sprawa, że o dobry film trudno jak o wodę na środku Sahary). O matko moja, jakie dno i tandeta.
Przełączałam z tvp2 na polsat i gdy mi się wydawało, że gorzej już być nie może, to okazywało się, że może i to jeszcze jak. Przerażony i wstrząśnięty Justyn błagał - to może jednak włączmy Netflix? Ja, twarda jak Roman Bratny, uparłam się dooglądać owe cuda dodając - chciałeś, to masz. Duszkiem wypiłam kieliszek prosecco, nie pomogło. Nie wiem co było bardziej denne, no nie wiem. Poraził mnie festiwal dinozaurów z Lady Pank i kicz Marylą na czele. Straszne to było, człowiek jednak powinien mieć jakąś godność i powinien wiedzieć kiedy zakończyć karierę. Uff, okropne, kto nie oglądał, ten wygrał
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie sty 01, 2023 19:45 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą ba w pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?

O! To by mogło zadziałać. Chociaż nie wiem. Wartości nie mają tu nic do rzeczy jak myślę. Ludzie oszaleli na tle fajerwerków. Przecież do Owsiaka też były pretensje o pokazy sztucznych ogni w trakcie finału WOŚP i, jak pamiętam, bardzo nieprzyjemna była jego reakcja na zasadzie - czego się czepiacie

A swoją drogą Justyn oszalał 8O :lol: Bo około 23 stwierdził, że on by chciał wczuć się w nastrój zabawy sylwestrowej i żeby przełączyć na jakieś programy rozrywkowe, może jakieś sylwestry telewizyjne, a ja głupia zamiast zabronić, przełączyłam (inna sprawa, że o dobry film trudno jak o wodę na środku Sahary). O matko moja, jakie dno i tandeta.
Przełączałam z tvp2 na polsat i gdy mi się wydawało, że gorzej już być nie może, to okazywało się, że może i to jeszcze jak. Przerażony i wstrząśnięty Justyn błagał - to może jednak włączmy Netflix? Ja, twarda jak Roman Bratny, uparłam się dooglądać owe cuda dodając - chciałeś, to masz. Duszkiem wypiłam kieliszek prosecco, nie pomogło. Nie wiem co było bardziej denne, no nie wiem. Poraził mnie festiwal dinozaurów z Lady Pank i kicz Marylą na czele. Straszne to było, człowiek jednak powinien mieć jakąś godność i powinien wiedzieć kiedy zakończyć karierę. Uff, okropne, kto nie oglądał, ten wygrał

Wygrałam
Nie oglądam tego badziewia pod tytułem "Sylwester " ani na TVP 2 ani na Polsacie.
Dziś z wielką przyjemnością obejrzałam Koncert Noworoczny.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 01, 2023 19:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:

Może by pisać, że "bombelki" się boją? Czy też się nie liczą jednak wbrew pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?

Tak dla ścisłości wyglądał mój wpis.
Nie lubię jak przeinacza się moje słowa
jozefina1970 pisze:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 01, 2023 20:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Dziękuję za życzenia, i ode mnie raz jeszcze wszelkiej pomyślności w Nowym Roku :)

Słabowita jestem dzisiaj i leniwie mija mi dzień, którego w końcu zrobiło się pół :P
Jolu, a wiesz, że trafiłaś mi w kolor :) Wszystkie filmiki cudne, a najbardziej ten z Kalmanem. Kalman to obok Offenbacha mój ulubiony twórca operetkowy.

Koty nad podziw spokojnie zniosły kanonadę. A Kocio mamy się schował w jedynym na świecie bezpiecznym miejscu czyli u mamy w łóżku.

Kasiu, jak miło! Ja tez lubię tę wiązankę, pół godziny szukałam innej, równie ładnej, bo nie chciałam powtarzać, a użyłam jej w Kąciku o Księżniczce czardasza. Ale nie znalazłam ładniejszej :D
Swoją drogą Księżniczka... z Anną Moffo i René Kollo to idealny wybór na Sylwestra - na pewno znasz, ale szkoda, że nie przypomniałam, jest na YT

Z pewnością byłaby lepsza od wszelkich Sylwestrów Marzeń - czyich? bo moich nie :wink: , dlatego omijam je szerokim łukiem. Ale faktem jest, że o dobry film w Sylwestra jest bardzo trudno. Pewnie po to, żeby więcej ludzi oglądało sylwestrowe imprezy :wink:
Dobrego Nowego Roku!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 01, 2023 20:38 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

To jednak coś wygrałam ;-)
No nie wiem, coby musiało się stać, żebym obejrzała Sylwester z dwójką czy inną jedynką ;-)
Koncert noworoczny obejrzałam z przyjemnością, jak co roku

jozefina1970

Post » Nie sty 01, 2023 21:04 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Też wygrana jestem :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 01, 2023 22:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Annaa pisze:
jozefina1970 pisze:

Tak dla ścisłości wyglądał mój wpis.
Nie lubię jak przeinacza się moje słowa
jozefina1970 pisze:

Przepraszam, coś mi się namieszało w cytatach, byłam przekonana, że cytuję józefinę1970 :oops:
chyba wyszłam z wprawy

Katarzynka01

Post » Nie sty 01, 2023 22:39 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Gosiagosia pisze:Wygrałam
Nie oglądam tego badziewia pod tytułem "Sylwester " ani na TVP 2 ani na Polsacie.
Dziś z wielką przyjemnością obejrzałam Koncert Noworoczny.

jozefina1970 pisze:To jednak coś wygrałam ;-)
No nie wiem, coby musiało się stać, żebym obejrzała Sylwester z dwójką czy inną jedynką ;-)
Koncert noworoczny obejrzałam z przyjemnością, jak co roku

MaryLux pisze:Też wygrana jestem :)

Uwierzycie, że ja po raz pierwszy?
Bo ja dobrą kobietą jestem, chyba dlatego się zgodziłam, straszne to :)

Katarzynka01

Post » Nie sty 01, 2023 22:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:
Katarzynka01 pisze:Dziękuję za życzenia, i ode mnie raz jeszcze wszelkiej pomyślności w Nowym Roku :)

Słabowita jestem dzisiaj i leniwie mija mi dzień, którego w końcu zrobiło się pół :P
Jolu, a wiesz, że trafiłaś mi w kolor :) Wszystkie filmiki cudne, a najbardziej ten z Kalmanem. Kalman to obok Offenbacha mój ulubiony twórca operetkowy.

Koty nad podziw spokojnie zniosły kanonadę. A Kocio mamy się schował w jedynym na świecie bezpiecznym miejscu czyli u mamy w łóżku.

Kasiu, jak miło! Ja tez lubię tę wiązankę, pół godziny szukałam innej, równie ładnej, bo nie chciałam powtarzać, a użyłam jej w Kąciku o Księżniczce czardasza. Ale nie znalazłam ładniejszej :D
Swoją drogą Księżniczka... z Anną Moffo i René Kollo to idealny wybór na Sylwestra - na pewno znasz, ale szkoda, że nie przypomniałam, jest na YT

Z pewnością byłaby lepsza od wszelkich Sylwestrów Marzeń - czyich? bo moich nie :wink: , dlatego omijam je szerokim łukiem. Ale faktem jest, że o dobry film w Sylwestra jest bardzo trudno. Pewnie po to, żeby więcej ludzi oglądało sylwestrowe imprezy :wink:
Dobrego Nowego Roku!

:1luvu:
Zaczęłam słuchać, a dużo tego słuchania, super :)
"Hrabina Marica" i "Księżniczka czardasza" to ukochane melodie mojego dzieciństwa. Praktycznie "zajeździłam" winyle z nimi, A wówczas takie płyty to był rarytas, trudny do dostania.

Wracając do sylwestrowej porażki muzycznej (?). Coś mi chyba rozum odebrało, bo przecież z kodowanych programów mam m.in. classikę, którą bardzo często włączam, a program jest ciekawy i obfituje w dobre wykonania, w dobry repertuar, ale nie, poleciałam do Zakopanego i do polstau (Warszawa?)

Katarzynka01

Post » Nie sty 01, 2023 22:49 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Też mam classikę (w ofercie Toya), mimo to, szczerze mówiąc, częsciej korzystam z youtube, bo daje szybko ogromny wybór klasyki. Dźwięk gorszy, ale ja i tak głosno nie słucham. :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 02, 2023 6:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Taaak, jestem skłonna uwierzyć, że Ty też dwa razy wysłuchałaś tego badziewia - pierwszy i ostatni bo faktycznie dobra kobieta z Ciebie :-)
Tylko... Niepokoi mnie postawa Justyna, hi, hi. Pozdrów go, swoją szosą.
Ja z czarnych krążków słuchałam namiętnie w dzieciństwie
Kisielewskiego i Tomaszewskiego. I Kabaret Dudek mieliśmy na płycie. I Koziołka Matołka ach :1luvu:
No i niestety, dysponuję nie więcej niż sześcioma programami tzw. telewizji bo pomimo, że telewizor względnie nowy i z dekoderem wbudowanym to nie da się. A zaparłam się, że żadnego dodatkowego dekodera nie kupię.
No ale od czego Netflix i YT już Premium ostatnio.

jozefina1970

[poprzednia][następna]