Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Katarzynka01 pisze:A swoją drogą bezmyślność ludzi mnie obezwładnia, ale też budzi agresję
To a propos tej obowiązkowej świątecznej kanonady
Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą bawić się, byle głośno.
Na FB jak ktoś napisze o strachu zwierząt to jest wprost wyśmiewany.
A potem pojawiają się zdjęcia martwych ptaków i sporo zaginionych psów.
jozefina1970 pisze:Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą ba w pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?
Katarzynka01 pisze:jozefina1970 pisze:Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą ba w pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?
O! To by mogło zadziałać. Chociaż nie wiem. Wartości nie mają tu nic do rzeczy jak myślę. Ludzie oszaleli na tle fajerwerków. Przecież do Owsiaka też były pretensje o pokazy sztucznych ogni w trakcie finału WOŚP i, jak pamiętam, bardzo nieprzyjemna była jego reakcja na zasadzie - czego się czepiacie
A swoją drogą Justyn oszalał![]()
Bo około 23 stwierdził, że on by chciał wczuć się w nastrój zabawy sylwestrowej i żeby przełączyć na jakieś programy rozrywkowe, może jakieś sylwestry telewizyjne, a ja głupia zamiast zabronić, przełączyłam (inna sprawa, że o dobry film trudno jak o wodę na środku Sahary). O matko moja, jakie dno i tandeta.
Przełączałam z tvp2 na polsat i gdy mi się wydawało, że gorzej już być nie może, to okazywało się, że może i to jeszcze jak. Przerażony i wstrząśnięty Justyn błagał - to może jednak włączmy Netflix? Ja, twarda jak Roman Bratny, uparłam się dooglądać owe cuda dodając - chciałeś, to masz. Duszkiem wypiłam kieliszek prosecco, nie pomogło. Nie wiem co było bardziej denne, no nie wiem. Poraził mnie festiwal dinozaurów z Lady Pank i kicz Marylą na czele. Straszne to było, człowiek jednak powinien mieć jakąś godność i powinien wiedzieć kiedy zakończyć karierę. Uff, okropne, kto nie oglądał, ten wygrał
jozefina1970 pisze:Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą bawić się, byle głośno.
Może by pisać, że "bombelki" się boją? Czy też się nie liczą jednak wbrew pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?
jozefina1970 pisze:Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą ba w pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?
Katarzynka01 pisze:Dziękuję za życzenia, i ode mnie raz jeszcze wszelkiej pomyślności w Nowym Roku![]()
Słabowita jestem dzisiaj i leniwie mija mi dzień, którego w końcu zrobiło się pół![]()
Jolu, a wiesz, że trafiłaś mi w kolorWszystkie filmiki cudne, a najbardziej ten z Kalmanem. Kalman to obok Offenbacha mój ulubiony twórca operetkowy.
Koty nad podziw spokojnie zniosły kanonadę. A Kocio mamy się schował w jedynym na świecie bezpiecznym miejscu czyli u mamy w łóżku.
Annaa pisze:jozefina1970 pisze:Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą bawić się, byle głośno.
Może by pisać, że "bombelki" się boją? Czy też się nie liczą jednak wbrew pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?
Tak dla ścisłości wyglądał mój wpis.
Nie lubię jak przeinacza się moje słowajozefina1970 pisze:Annaa pisze:Większości ludzi nic nie obchodzi, chcą ba w pełnym gębom wartości pro rodzinnych byłe by było głośno i jarmarcznie?
Gosiagosia pisze:Wygrałam
Nie oglądam tego badziewia pod tytułem "Sylwester " ani na TVP 2 ani na Polsacie.
Dziś z wielką przyjemnością obejrzałam Koncert Noworoczny.
jozefina1970 pisze:To jednak coś wygrałam
No nie wiem, coby musiało się stać, żebym obejrzała Sylwester z dwójką czy inną jedynką
Koncert noworoczny obejrzałam z przyjemnością, jak co roku
MaryLux pisze:Też wygrana jestem
jolabuk5 pisze:Katarzynka01 pisze:Dziękuję za życzenia, i ode mnie raz jeszcze wszelkiej pomyślności w Nowym Roku![]()
Słabowita jestem dzisiaj i leniwie mija mi dzień, którego w końcu zrobiło się pół![]()
Jolu, a wiesz, że trafiłaś mi w kolorWszystkie filmiki cudne, a najbardziej ten z Kalmanem. Kalman to obok Offenbacha mój ulubiony twórca operetkowy.
Koty nad podziw spokojnie zniosły kanonadę. A Kocio mamy się schował w jedynym na świecie bezpiecznym miejscu czyli u mamy w łóżku.
Kasiu, jak miło! Ja tez lubię tę wiązankę, pół godziny szukałam innej, równie ładnej, bo nie chciałam powtarzać, a użyłam jej w Kąciku o Księżniczce czardasza. Ale nie znalazłam ładniejszej![]()
Swoją drogą Księżniczka... z Anną Moffo i René Kollo to idealny wybór na Sylwestra - na pewno znasz, ale szkoda, że nie przypomniałam, jest na YT
Z pewnością byłaby lepsza od wszelkich Sylwestrów Marzeń - czyich? bo moich nie, dlatego omijam je szerokim łukiem. Ale faktem jest, że o dobry film w Sylwestra jest bardzo trudno. Pewnie po to, żeby więcej ludzi oglądało sylwestrowe imprezy
![]()
Dobrego Nowego Roku!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana, Lifter i 40 gości