Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2022 11:57 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

jarekm pisze:
Myszorek pisze:Jarek na Twoim miejscu nie przejmowalabym sie ani Erin ,ani tym bardziej Femka,masz ochote to pisz i tyle,a jak im cos nie pasuje,to ich problem,a nie Twoj.

Wiesz, był czas przywyknąć.
We mnie można walić, ostatnio łatwo trafić bo jestem większy i bardziej widoczny
To tak jak z kotami.. kot nie jest gruby, jedni mówią że jest puchaty a ja mówię że bardziej widoczny.
Denerwuje mnie bezpodstawne i bez dowodów oskarżanie całych grup społecznych o korupcję, typu skorumpowani emeryci.
Chyba nie wiedzą co to korupcja. Korupcja to ktoś komuś coś za coś. Przy 13 przecież nie trzeba mieć zaświadczenia jak się głosowało. No ale na tamtym wątku to za ciężkie do pojecia.
A najlepsze jak pisze o korupcji osoba co też tą 13 dostaje.
.

Bawisz mnie po raz kolejny Jareczku.
Strasznie boli Cię jak widzę kiedy piszę że ludzie zostali przekupieni żeby zagłosowali na konkretną partię.
I ciągle nie rozumiesz prostego faktu.
To że ja biorę 13 czy 14 to nie znaczy że zostałam nią kupiona tak jak zwolennicy pisu, którzy głosują bo im DAJOM KASKĘ.
Faktem jest że gdyby pis nie ZAPŁACIŁ ZA GŁOSY-nie wygrał by wyborów o tym pisze mnóstwo ekspertów.
Rozdawnictwo płynie szerokim strumieniem i już są pierwsze symptomy tego szerokiego rozdawnictwa akurat będą w przyszłym roku tuż przed wyborami.
Masz rację korupcja to coś za coś.
W tym wypadku-dam kasę a Ty zagłosujesz na mnie.
I to mówi bardzo dużo wyborców pisu.
Wystarczy pooglądać reportaże z podkarpacia i nie tylko gdzie przewija się jeden temat-DAJOM KASKĘ więc zagłosuję na nich.
I to nie są BEZPODSTAWNE dowody oskarżeń tylko niestety PODSTAWNE na podstawie WYPOWIEDZI zwykłych ludzi na ulicy,którzy wypowiadają się do dziennikarzy dlaczego głosuja na pis.
Mam Ci linki wrzucić?
To są fakty.
Suweren głosuje bo kasę obiecali.
Suweren nie ma bladego pojęcia na temat programu partii.
Suwerena nie interesuje program jego interesuje Kasa.
Mieliśmy dowody tu na forum kiedy suweren pierwsze co napisał suweren to to że DOSTAŁ WIĘKSZĄ KASĘ.
Na tamtym wątku jak to ująłeś nie TRZEBA MIEĆ ŻADNYCH ZAŚWIADCZEŃ <sic> jak się głosowało nie tylko przy 13 14 czy 500 też nie potrzeba.
Co ma zrobić Irafał czy moderatorki?
Zabolała was prawda? przecież wy na swoim ątku nie prowadzicie ŻĄDNEJ Dyskusji.
Wrzucane są tępe przekazy Towarzyszy PZPR którzy byli za wywózką Polaków do Izraela, którzy super karierę zrobili za PZPR, tępe przekazy waszego guru intelektualnego, który pisze w przestrzeni publicznej o BRANDZLOWANIU.
To są wasi intelektualiści, ludzie z którymi się zgadzacie bezkrytycznie.
Nie przeszkadza Wam człowiek ,który cieszył się że Polacy zostali zmuszeni do ucieczki z ojczyzny w 68 roku??
No to gratki.
jolu kotki się świątecznie przejadły :mrgreen:
I niestety Jareczku ja swojego zdania nie zmienię- ludzie głosują na pis bo im zapłacono czym chwalą się w wywiadach.
Nawet już wierchuszka pisowska mówi że jak nie dosypią to przegrają.
To też są fakty.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt gru 30, 2022 12:04 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Niestety meg, nie masz racji. Nie tylko w sprawie kotków :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 30, 2022 12:26 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Jola mieszkam właśnie na pograniczu podkarpacia i małopolski, teren nazywany jest "bastionem pis", Meg ma rację jesli chodzi o to dlaczego głosują osoby za pisem.Tutaj wiekszość osób nie pracjue, raz,że pracy nie ma, dwa, po co maja za najniższą krajową pracować, jak maja socjale różne. Wiekszość z tych osób głosuje za pisem, nie dlatego,ze wiedzą jaki partia ma program, co chcą zrobić, tylko dlatego,że darmowa kasa leci na prawo i lewo. Znam mnóstwo osób, które tak mówią , dają pieniądze, to trzeba na nich zagłosować. Chociaz obecnie trochę się buntują, bo sa uchodźcy, którzy też ta kasę darmową dostają, "no i oni juz będą mieć mniej". dawniej nie mozna było usłyszeć głosu niezadowolenia na pis, teraz juz co niektórzy nie sa zachwyceni, ale podejrzewam,że i tak na nich zagłosują, bo kasa nadal bedzie darmowa leciała.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pt gru 30, 2022 12:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Myszorek pisze:Jola mieszkam właśnie na pograniczu podkarpacia i małopolski, teren nazywany jest "bastionem pis", Meg ma rację jesli chodzi o to dlaczego głosują osoby za pisem.Tutaj wiekszość osób nie pracjue, raz,że pracy nie ma, dwa, po co maja za najniższą krajową pracować, jak maja socjale różne. Wiekszość z tych osób głosuje za pisem, nie dlatego,ze wiedzą jaki partia ma program, co chcą zrobić, tylko dlatego,że darmowa kasa leci na prawo i lewo. Znam mnóstwo osób, które tak mówią , dają pieniądze, to trzeba na nich zagłosować. Chociaz obecnie trochę się buntują, bo sa uchodźcy, którzy też ta kasę darmową dostają, "no i oni juz będą mieć mniej". dawniej nie mozna było usłyszeć głosu niezadowolenia na pis, teraz juz co niektórzy nie sa zachwyceni, ale podejrzewam,że i tak na nich zagłosują, bo kasa nadal bedzie darmowa leciała.

Myszorku, skoro wątki polityczne są nadal czynne, to może nie dyskutujmy tu o polityce, proszę. Wiem, że sama zaczęłam, ale chciałam wyjaśnić czytelnikom dlaczego chcę zniknąć z forum (co nadal jest jedną z opcji).
A poza tym po pierwsze nie mozna uogólniać. Pewnie są ludzie głosujący na PiS z powodu jego programu socjalnego, ale skoro świadczenie biorą wszyscy niezależnie od tego, jak głosują, to jednak trudno nazwać to korupcją. Korupcją jest np.branie przez lekarza pieniędzy jako niezbędnego warunku wykonania operacji.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt gru 30, 2022 12:57 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Dobrze, koniec z polityką na tym wątku
Ale od jednego się nie powstrzymam

meg11 głosowała na PiS bo zapłacili

bardzo mi przykro ale nie udowodni na kogo głosowała

Amen
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt gru 30, 2022 13:47 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

A ja jeszcze chciałam zapytać, kto do mnie dzwonił wczoraj wieczorem, po 21.00? Moja durna, stara komórka (nie smartfon) przestała zapisywać kto telefonował, wszystkie nieodebrane zapisują się jako telefon od Ewy mrau :twisted: I oczywiście nie mogę oddzwonić.
Jeśli to był ktoś z forum, proszę, niech zadzwoni jeszcze raz. :201494
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt gru 30, 2022 17:10 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Sabciu :1luvu: :201461
Strzelają już u Was?
U nas tak.....

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt gru 30, 2022 17:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

KĄCIK MUZYCZNY
Jutro Sylwester, zatem Kącik też będzie sylwestrowy, w rytmie walca ale nie tylko.
Zaproponuję Wam kilka sylwestrowych przebojów w wykonaniu Placido, tym razem jako dyrygenta. Zacznijmy od Mazurki z Luisy Fernandy Federico Moreno Torroby. Wydaje mi się, że to było w Mexico City, sądząc po wyglądzie Placida - okolice roku 2000 :wink:

A teraz kompozycja Johanna Straussa syna - Spanischer Marsch, Op.433 , któremu Domingo nadaje charakterystyczny rytm madryckiego chotis (koncert Waldbuhne, Berliner Philharmoniker, 2001)

I kompozycja Josepha Straussa - szybka polka Ohne Sorgen!, Op.271, gra orkiestra Wiener Philharmoniker, Koncert Schönbrunn, 2006 (ostatnią nutę śpiewa
Juan Diego Flórez)

Czas na walca - Franza Lehára Gold and Silver - orkiestra londyńskiej Royal Opera Covent Garden wykonała go podczas podwójnej gali Gold (rocznica opery) and Silver (rocznica debiutu Dominga) w 1996 r.

Powróćmy do Johanna Straussa Syna - uwertury do Zemsty nietoperza wysłuchamy w wykonaniu New York Philharmonic z koncertu sylwestrowego w Nowym Jorku 1988 r.

Na koniec - finał wspomnianego już, tradycyjnego koncertu Berliner Philharmoniker, Waldbuhne 2001 - na jego zakończenie zawsze wykonywany jest utwór Paula Lincke - Berliner Luft, którym Placido nie tylko dyryguje, ale także podśpiewuje. :D

I jeszcze życzenia - Placido złożył je w 4 językach (niestety, zanim uruchomiłam sprzęt, angielskie życzenia już się skończyły) podczas transmisji Noworocznego Koncertu z Wiednia w 1993 r. Dodałam w całości polkę Straussa, która towarzyszy życzeniom (z noworocznego przedstawienia Zemsty nietoperza w Covent Garden, dyrygowanego - jakże by inaczej? - przez Dominga w 1981 r.)

Mam nadzieję, że będzie Wam się miło słuchało!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt gru 30, 2022 20:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Obrazek

Ten obrazek odnosi się do Ofelii i jej świątecznego obżarstwa. Kota dostała od Mikołaja najwięcej prezentów - rodzice poszaleli z puszeczkami. Chyba po Nowym Roku zaserwuję jej jakąś dietkę :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob gru 31, 2022 0:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

MaryLux pisze:U mnie szczelajom

U nas jeszcze spokój
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob gru 31, 2022 2:24 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

U nas tyz spokoj, bez szczelania narazie. Ale tutaj sie widze dzieje, tzn na watkach politycznych. Zazwyczaj ich i tak nie czytam ale dlaczego mialby zostac zamkniety lub ukryty ktorys watek? A jesli juz to predzej ten z wulgaryzmami sie nadaje do zamkniecia... ale moderacja nawet na te wulgaryzmy i hejt nie reaguje (zglaszalam kiedys wyjatkowo nienawistne wypowiedzi kilka razy).
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob gru 31, 2022 6:10 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

Bo są równi i równiejsi.

U mnie wczoraj raz huknęło mocno.
Zylkene dzisiaj podam, w poprzednich latach się sprawdziło.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 31, 2022 9:25 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

U nas od kilku dni jakieś pojedyncze huknięcia, na szczęście moje pannice się nie boją - co najwyżej jak walą za mocno to szukają cichszego miejsca w domu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob gru 31, 2022 9:31 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

I w ten sposób docieramy do końca kolejnego roku. Wnerwia mnie, że czas ucieka coraz szybciej.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]