Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marzenia11 pisze:.... To jest forum kocie, a nie polityczne. A polityka? To zawsze brudna dziedzina życia, gdzie jest dużo miejsca na agresję i obrażanie drugiego człowieka. Sami politycy to robią.
jolabuk5 pisze:Annaa, Marzenia11 - mnie nawet nie chodzi o obrażanie, znosiłam je id wielu miesięcy, uważając, że więcej ono mówi o osobach obrażających niż o mnie. Ale chodzi mi o wolność słowa, która tutaj jest tylko dla przedstawicieli jednej opcji politycznej. Nie pozwolę sobie zamknąć ust. Koty może stracą (chociaż czy rzeczywiście? nic takiego dla nich nie robię), ale... wszystko ma swoje granice.
ewkkrem pisze:Jolu, tak się tu ma, szumnie i dumnie wyznawana przez wszystkich oponentów, wolność słowa i poglądów. Jak widać, to tylko "gadanie" bo ... realia mogą okazać się inne. Oby nie.
Mnie się kneblowanie zdecydowanie nie podoba. Kogokolwiek.
Taki, mój mały protest.
Jolu, jakby nie było, to chyba nie wycofasz się z kociego wątku ???!!!
Marzenia11 pisze:jolabuk5 pisze:Annaa, Marzenia11 - mnie nawet nie chodzi o obrażanie, znosiłam je id wielu miesięcy, uważając, że więcej ono mówi o osobach obrażających niż o mnie. Ale chodzi mi o wolność słowa, która tutaj jest tylko dla przedstawicieli jednej opcji politycznej. Nie pozwolę sobie zamknąć ust. Koty może stracą (chociaż czy rzeczywiście? nic takiego dla nich nie robię), ale... wszystko ma swoje granice.
Uciekając sama sobie zamykasz usta. A czy jesteś pomocna innym osobom, czy też nie to wiele osób tutaj o tym już pisało i mam nadzieję, ze jeszcze napisze, nie tylko ja.
Erin pisze:Dziękuję Jolu. Wiem, że chodzi Ci o wolność słowa. Której podobno nie ma przez obecny rząd - co widać tutaj.
Ale mnie dodatkowo chodzi o walkę z hejtem. W głowie mi się nie mieści, że administracja i moderacja może tolerować posty wzywające do zabicia kogoś.
Jak to się może przełożyć na rzeczywistość, wszyscy wiemy. Było kilka przykładów w realu ostatnio
l to się nie wzięło z powietrza.
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon, Silverblue i 48 gości