OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2022 18:19 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

jaka niesamowita mina :D

Zdrowia, Asia- tego bieżącego i takiego ogólnego! I sił na wszystko, czego chcesz i musisz sie podejmować!
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon gru 19, 2022 18:20 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Moje nerek nie ruszą. Ale serduszka czasem i owszem. A Koreczek cudny!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon gru 19, 2022 20:42 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Zdrowiej Asiu :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pon gru 19, 2022 23:24 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Zdrowiej, bo masz na to mało czasu!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 20, 2022 9:13 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

No i wypitoliłam się. Zaraz po zejściu ze schodów. Łab wysadziłam zza drzwi, zobaczyłam , że kropi i chodniki mokre. Więc zlazłam ze schodków i pewnie postawiłam stopy na płytkach. A potem to już klnięcie było na wszystko. Dobrze, że miałam plecak to nie pacłam łbem pustym w stopień. Wiaderka utrzymałam :mrgreen: ale woda z nich zalała mi tyłek. Wiecie jak trudno pozbierać zwłoki obwieszone pojemnikami i butelkami ze szklanki :strach: :strach: Udało się. Po krótkim zastanowieniu ruszyłam dalej. Kurtka gruba nie przemokła. Spodnie lekko wilgotne. Sopli nie stwierdziłam. Tylko upokarzające bóle kości ogonowej. :placz: Jednak perspektywa włażenia ponownie na 4 piętro zniechęciła mnie.
O dziwo wszystkie chyba były. Chyba, bo oczy świecące widziałam tylko. Miski wczorajsze wyczyszczone do dna z suchego i mokrego. Nie odważyłam się jednak cofnąć do wodopoju P.Teresy by go napełnić. Stan chodnika nie pozwalał.
Wszystko i tak zajęło wiele, wiele czasu.
Obok leśnej stołówki jest ośrodek z namiotami gdzie korty są. Raptem po drzewach poszedł okropny dźwięk. Jakby ziemia zadrżała. Pomyślałam ,że dach namiotu się zawalił od lodu i śniegu. Nie, tylko odpadł. Muszą chyba mieć jakiś system, który powoduje uwolnienie góry od tak niebezpiecznego zalegania zasp.
Drzewa ugięte lodem trzeszczały niebezpiecznie.
Ale mimo wszystko ,warstwy śniegu pokryte lodem wyglądały jakby ktoś je lukrem pociągnął.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 20, 2022 9:41 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Współczuję :( Upadku, choroby, trudów. I życzę zdrowia i sił.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto gru 20, 2022 13:38 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Stomachari pisze:Współczuję :( Upadku, choroby, trudów. I życzę zdrowia i sił.

Dzięki. Dziś naprawdę mam dość.
Dziś mam taki płaczliwy nastrój, że uważam ,że do doopy to wszystko :placz:
Te użeranie się z ludźmi. Te koty, latanie jak nawiedzona za karmieniem ,łapaniem, leczeniem. Nic nie może być prosto. Od kuriera, braku snu :201442, braku zdrowia, rodzinnych problemów ... do adopcji.
Jakich adopcji?! Ogłoszeń bez liku a zero odzewu. Marazm totalny.
Jestem zła za kochanie tych pieprz***ch futer. Za martwienie się kotami, szczurkami, ptakami, wiewiórkami...
Ale...
Gdy się tulą lub patrzą z przywiązaniem wzruszam się. Jak głupia. Mówię tu o domowych futrach. A powinnam zostawić :smokin: . Selekcja naturalna wszak jest. :placz: Nawet Babcia Kasia, generatorka podkładów bo odwykła od kuwety :cry: , wzrusza mnie gdy wieczorem woła ponaglająco o posiłek. Lub czasem w nocy trzeba z nią pogadać bo smutki w niej siedzą. Za swoją wyobraźnię też jestem zła. To ona podsuwa mi jak BK musi się czuć samotnie. Wszyscy towarzysze odeszli. Straciła dosłownie wszystko co miała. Okienko, piwnicę, swobodę... Trzeba mieć nie równo pod sufitem by na to godzić się. Więc mam. :roll:
A to tylko moja wyobraźnia. :201427
Nienawidzę zimy.
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 20, 2022 13:50 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Przepraszam za milczenie. Tak źle się czułam, że wylądowałam na NPL. Wybuchowa Aśka na sedesie i siła wodospadu do zlewu. Dali mi leki, kroplówkę i empatyczna pani doktorka zafundowała mi... 1 dzień (słownie, jeden) dzień zwolnienia.
Czuję się lepiej. Albo wirus. Albo zeżarłam coś. To drugie mało realne. Nie spożywam cudów i wianków.
Idę spać. Mam dzień zwolnienia i zamierzam z niego korzystać :mrgreen:

Asia chyba wirus. Bo moja teściowa w Warszawie i podobnie się czuje. Dzieciaki mojego szefa to samo.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto gru 20, 2022 13:55 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

U nas podstępnie lód jest pod warstwą wody, figury baletowe się wykonuje na chodnikach i parkingach.
Asiu, nasmaruj to miejsce stłuczone czymś przeciwbólowym!
Trzymaj się (ale nie wiaderek...)
Zdrowia życzę, Gabrysia też pozdrawia
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Wto gru 20, 2022 14:55 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Potrzymam za całokształt :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Śro gru 21, 2022 18:57 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Fatka pisze:Nagroda złotej łopaty wędruje do Fatki!

Trwa akcja Nakarm Psa z OLX -> https://www.olx.pl/nakarm-psa/

Uwaga!
W tym roku dołączyły też koty! Poklikane?

Koty były dokoptowane i w latach ubiegłych. Tylko teraz na samym początku jest ich więcej.

Klikamy Kochani. Najlepiej na te co mają już najwięcej głosów,
Tylko do jutra psy i koty mają szansę na karmę. :201494
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 21, 2022 19:22 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Przepraszam za milczenie. Tak źle się czułam, że wylądowałam na NPL. Wybuchowa Aśka na sedesie i siła wodospadu do zlewu. Dali mi leki, kroplówkę i empatyczna pani doktorka zafundowała mi... 1 dzień (słownie, jeden) dzień zwolnienia.
Czuję się lepiej. Albo wirus. Albo zeżarłam coś. To drugie mało realne. Nie spożywam cudów i wianków.
Idę spać. Mam dzień zwolnienia i zamierzam z niego korzystać :mrgreen:

Jak masz do tego gorączkę, to grypa jelitowa - 3 dni na diecie lekkostrawnej pomoże dojść do siebie. Bardzo zaraźliwe. Lekarz pierwszego kontaktu może ci dać więcej wolnego
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 22, 2022 0:26 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Nienawidzę zimy. Me too :(
dobrze, że przeżyłaś upadek! Dwóch panów swoich nie przeżyło, gdzieś w Polsce i tak powiedzenie "ślisko, że zabić się można" przestało być metaforą.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 22, 2022 14:35 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Mokro jak cholerka jasna. Nogi zapadają się po kostki. Na przejściach i skrzyżowaniach baseny.
Otwock słynie jako kraina jezior w opadowe dni. :201490
Kiedyś młodzi nakręcili filmik jak na jednej z głównych ulic pływali pontonem i łowili rybki. Nawet kaczkę (żółtą i plastikową) wpuścili :201486
Nie ma jak chodzić. Którędy chodzić. Włodarze miasta woleli zabłysnąć ...lampkami i stroikami. Niż zająć się ogarnianiem okolic np. przysyłając pompowniki. Pod częścią wody jest jeszcze lód lub wybite dziury. Nie wiesz gdzie stawiasz stopę. A moje wpadły w niewinnie wyglądające bajoro. Zapadłam się po kostki. Breja, mając wybór, wolała wlać mi się górą butów :placz: Idąc słyszałam jak mi chlapie pod stopami. Jak nad morzem :201497
W pracy zdjęłam prawie utonięte buciorki. Suszą się na kaloryferku.
A ja...
A ja poszłam na ciuchland co jest w pobliżu i zakupiłam sobie czerwone paputki po 7 złotych :201413
Szczęście niebywałe :201437
Za duże deczko ale sobie grubsze skarpetki wdziałam Potem wkładki kupię.
Jedni łowią rybki inni buciorki. :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 22, 2022 22:20 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Asiu, twoje opisy wymiatają :ryk:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

[poprzednia][następna]