Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna pomoc

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2022 15:41 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

No właśnie nie jestem pewna, czy go coś boli, czy się złości na mnie bo mu leki podaje i jest rozdrażniony. Na pewno poproszę o kontrolne USG jutro. Tylko ciekawe co z krwinkami :( nadal nie rozumiem, wzrostu parametrów, który oznaczał, że organizm zaczął produkcję i ten nagły spadek. Chyba, że faktycznie organizm stracił krwinki z transfuzji i nie zdążył ich wyprodukować w tej samej ilości, która stracił? Może tak być? Tylko czemu kotek przy spadku o 2,6% hematokrytu gorzej się czuje, różnica w wynikach nie duża a zachowanie i aktywność inna... Aż się boje jutrzejszych badań...

Moja ciąża niestety od początku jest naznaczona śmiercią Taty i innymi problemami mniejszymi, większymi... Mam nadzieję, że nie stracę Cezarego.

karpik88

Od: Nie wrz 19, 2021 9:53

Post » Czw lis 17, 2022 21:35 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Myślę, że nie jest dobrze :( gdyby szpik jakkolwiek pracował to byłaby jakaś poprawa, a kotek się cały czas izoluje, zje, pójdzie do kuwety i wraca do legowiska. Nie wróży to nic dobrego na jutrzejsze wyniki :( myślę, że będę musiała zakończyć wożenie go w nieskończoność na badania, aby zaznał spokoju w swoim znanym miejscu. Ale aż przykro patrzeć, jak nie mruczy na zapach jedzonka, jak nie przychodzi do mnie poleżeć. Taki przygaszony, biedny kotek :( narobiłam sobie niepotrzebnie nadziei tymi wzrostami :(

karpik88

Post » Pt lis 18, 2022 8:44 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Człowiek się czepia każdej poprawy.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt lis 18, 2022 12:53 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Czy męczę go swoim towarzystwem? Czy lepiej dać mu spokojnie leżeć i spać? Czasem przychodzę do niego i głaszcze go, ale mam wrażenie, że go to męczy, że woli być sam, dlatego się izoluje. A ja nie chcę żeby był sam :( może źle robię? Co myślicie?

Myślę też, że może ten wzrost krwinek był spowodowany tym, że maszyna na początku nie zliczyla młodych krwinek z transfuzji, a za kilka dni podrosły i już je zliczyla. Matko głowa pęka :(

karpik88

Post » Pt lis 18, 2022 13:22 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Kot lubi byc zaopiekowany, jezeli wczesniej lubil glaskanie, to ok. Kot nie ma sily z powodu anemii i dlatego sie izoluje. Czy wciska sie w ciemne katy, czy ma miejsce z widokiem na to, co sie dzieje? Jesli to drugie, to glaszcz spokojnie, jesli wcisniety, to ogranicz bezposredni kontakt i tylko zagladaj i czule do niego przemawiaj. No i swoj rezim lekowy i jedzeniowy powinien miec, zeby wiedzial, ze nie spisalas go na straty.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt lis 18, 2022 13:55 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Wcześniej uwielbiał być głaskany, sam przychodził czy w dzień czy w nocy, mruczał i ślinił się z radości, czekał na mój powrót z pracy. Teraz sam nie przychodzi, ja czasem wezmę go na łóżko to polezy i pomruczy. Ale to rzadko bo nie chce go jakoś zmuszać. Kilka dni temu zamówiłam drapak, którym żaden kot się nie zainteresował, za to Cezary upodobał sobie pudełko z drapaka, długie, ciemne, w którym siedzi lub śpi. Drugie miejsce to łazienka, gdzie jest ogrzewanie podłogowe, lubi sobie tam siedzieć. Tylko w łazience boje się, że moze być zbyt duszno od ogrzanej podłogi, ale nie wyganiam go skoro dobrze się tam czuje. Nie spisałam go na straty, cały czas tli się nadzieja, mimo, że rzeczywistość jest okrutna. Chciałabym, żeby poznali się z moim dzieckiem, bo Cezary jest super kotkiem dla dziecka, jest łagodny dla wszystkich. Oby ten rudy kochany organizm walczył z całych sił...

karpik88

Post » Pt lis 18, 2022 14:53 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Wiem , że nie spisałaś, ale chodzi o to, żeby kot to odczuwał. W drapaku ma widok, a jednocześnie izolację, możesz czasem go tam pogłaskać.
Jeść powinien, jeśli nie sam, to papkę ze strzykawki, i zalecone leki tez powinien dostawać.
Spróbuj laktoferynę, do kupienia bez recepty w aptece
https://www.allecco.pl/laktoferyna-15-kapsulek.html
Wysypiesz kapsułkę na spodeczek i kot zliże zamiast żwirku, w dodatku z pożytkiem dla siebie.
Moja wetka popiera podawanie tego suplementu i chorym, i profilaktycznie.
Jeśli kot nie zechce, to sama spokojnie zjesz resztę.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt lis 18, 2022 17:31 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Wyniki spadają... Nie będę go już męczyć wizytami u weterynarzy...
I chyba tylko tyle jestem w stanie napisać... Moja historia skończy się jak większość podobnych... Głupia choroba...

karpik88

Post » Pt lis 18, 2022 19:29 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Brak słów na to wszystko. Nawet nie wiem co napisać. Płaczę razem z Tobą, wiem co czujesz :placz:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt lis 18, 2022 19:42 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Mi łzy same spadają na podloge. Patrzę na niego i tak mi go zal. Nie miał łatwego zycia. W końcu znalazł bezpieczny dom. Biochemia wyszła pięknie. Kot mógłby żyć spokojnie pewnie jeszcze parę lat, a wykonczy go głupi wirus, na który nie ma lekarstwa...

karpik88

Post » Pt lis 18, 2022 19:57 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

To nie jest głupi wirus. To straszna choroba. Wielki żal ale miał kogoś kto go kochał. Nie każdemu kotu jest to dane. Może to Cię jakoś pocieszy...

aga66

Post » Pt lis 18, 2022 19:57 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Ogromnie współczuję :(
Uśpij go skoro nic już nie można zrobić. Nie pozwól żeby się udusił, bo to straszna śmierć.
Wiem jak to boli ale lepiej żeby bolało nas...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt lis 18, 2022 20:21 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

To nie jest głupi wirus. To straszna choroba. Wielki żal ale miał kogoś kto go kochał. Nie każdemu kotu jest to dane. Może to Cię jakoś pocieszy...

aga66

Post » Pt lis 18, 2022 22:20 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Lekarz powiedział, że dopóki kot je to żeby "tego" nie robić. Że będę wiedziała kiedy nadejdzie ten moment... Tyle że mnie za 5 dni nie będzie w domu, boje się że, osoby w domu nie wyłapią tego momentu. Postanowiłam jednak nie męczyć go już wizytami w lecznicy, co mi to da, że za 2 dni znowu zobaczę że wyniki spadają...

W 2019 roku gdy Cezary trafił do mnie ze schroniska, mówiłam, że nie wiadomo ile zostało mu życia, jego stan był ciężki, też miał anemie, skrajne wyniki, ataki padaczki, ale pomogło podawanie żelaza, antybiotyki i odżywienie, które zapewniło mi schronisko. 3 lata razem bralabym wtedy w ciemno. Ale teraz żal jest, że to wciąż za mało... Zwłaszcza, że wszystkie organy ma sprawne i mógłby sobie spokojnie żyć nadal...

Dziękuję Wam za wszystkie dobre myśli i słowa... Zwłaszcza, że Wy wiecie, jak to jest...

karpik88

Post » Sob lis 19, 2022 7:48 Re: Fiv i felv dodatnie, postępująca ania, prośba o pilna po

Myślę o Was ciepło.....

aga66

[poprzednia][następna]