Miau, Ciocia Jola już w szpitalu, Ciociu niech się wszystko ułoży po Twojej myśli, i obyś jak najszybciej mogła być już w Twoim domku
Z.Miau, dziękuję Ciocie
Dziękuję Blue

,
poszukałam badania pod kątem pasożytów pod koniec listopada 2021 giardiai ujemne i pasożyty ujemne, wcześniej było robione często z kału biegunkowego badanie pod kątem clostridium, ujemne, giardia ujemne. Byla w międzyczasie leczona metronidazolem. Nie kojarzę albo już nie pamiętam czy było robione badanie posiew kału pod kątem bakterii, raczej pod kątem pierwotniaków, nie wiem czy to o to samo chodzi...
Nie mam opisu bieżącego usg, z informacji ustnej - wszystkie narządy są ok, węzły chlonne nie powiększone.
Dziś malutka zrobiła qpkę

dwa dni wstecz nie było, dzisiejsza jest ok, żółta w środku.
Po dzisiejszej wizycie: spadek wagi po zaprzestaniu kroplówki i włączeniu furosemidu (6,3 na 5,8) dostała zastrzyki do domu (furosemid), będzie też nospa, prevomax, hepatiale, DIA, glut. Mamy wolne od wizyt do środy, no, chyba żeby się coś działo... Kotka jest mega zestresowana, w trakcie wizyt ma zakładany koci kaganiec bo jest mocno nerwowa, potrafi ugryźć, (on zasłania też oczy), i dziś np jak leżała, to wystarczyło ją dotknąć palcem w plecy i włączała syrenę - tak bardzo ma dość tego stresu. Został też wyjęty wenflon - sądzę, że to też ją może nie tyle stresowało, ale było jakoś tam uciążliwe że coś w tej łapce siedzi, jak chodziła w domu to strząsała tą łapkę, ale nie próbowała sobie nic zdjąć. Dostałam na próbę olejek CBD na uspokojenie. Na środę planowane jest usg, nie wiadomo czy da się pobrać płyn (wetka może bo pobrać) bo trochę go zeszło z kotki, może jak będzie mniej płynu w jamie brzusznej to będzie lepiej widać narządy na usg... Jeśli chodzi o trzustkę to mam takie wyniki z 3.11.22 (TLI kot 21,4 [12-82); lipaza swoista dla trzustki - ilościowo (pies, kot) [1,1 [0,1-3,5])
pozdrawiamy z Zuzią