Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2022 14:32 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Zrobiłam piekną kupkę 8O 8O 8O , dwa dni nie robilam..., mam chudziutki lepek i plecy, jedziemy zaraz do lecznicy, duża potem napisze i odpisze.
Zunia

Kciuki trzymam mocno :ok: :ok: :ok:
Czekam na pozytywne wiadomości.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lis 13, 2022 14:32 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Zrobiłam piekną kupkę 8O 8O 8O , dwa dni nie robilam..., mam chudziutki lepek i plecy, jedziemy zaraz do lecznicy, duża potem napisze i odpisze.
Zunia

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lis 13, 2022 14:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Zunieczko, też o Was myślimy!
I się cieszymy, że wspiera Was Blue.
I jak najlepiej życzymy Joli.
:201461
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie lis 13, 2022 18:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Myslimy o Was i trzymamy mocno kciuki za Zunieczke!
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie lis 13, 2022 18:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Miau, Ciocia Jola już w szpitalu, Ciociu niech się wszystko ułoży po Twojej myśli, i obyś jak najszybciej mogła być już w Twoim domku :ok:
Z.

Miau, dziękuję Ciocie :1luvu:

Dziękuję Blue :1luvu: ,
poszukałam badania pod kątem pasożytów pod koniec listopada 2021 giardiai ujemne i pasożyty ujemne, wcześniej było robione często z kału biegunkowego badanie pod kątem clostridium, ujemne, giardia ujemne. Byla w międzyczasie leczona metronidazolem. Nie kojarzę albo już nie pamiętam czy było robione badanie posiew kału pod kątem bakterii, raczej pod kątem pierwotniaków, nie wiem czy to o to samo chodzi...
Nie mam opisu bieżącego usg, z informacji ustnej - wszystkie narządy są ok, węzły chlonne nie powiększone.
Dziś malutka zrobiła qpkę :) dwa dni wstecz nie było, dzisiejsza jest ok, żółta w środku.
Po dzisiejszej wizycie: spadek wagi po zaprzestaniu kroplówki i włączeniu furosemidu (6,3 na 5,8) dostała zastrzyki do domu (furosemid), będzie też nospa, prevomax, hepatiale, DIA, glut. Mamy wolne od wizyt do środy, no, chyba żeby się coś działo... Kotka jest mega zestresowana, w trakcie wizyt ma zakładany koci kaganiec bo jest mocno nerwowa, potrafi ugryźć, (on zasłania też oczy), i dziś np jak leżała, to wystarczyło ją dotknąć palcem w plecy i włączała syrenę - tak bardzo ma dość tego stresu. Został też wyjęty wenflon - sądzę, że to też ją może nie tyle stresowało, ale było jakoś tam uciążliwe że coś w tej łapce siedzi, jak chodziła w domu to strząsała tą łapkę, ale nie próbowała sobie nic zdjąć. Dostałam na próbę olejek CBD na uspokojenie. Na środę planowane jest usg, nie wiadomo czy da się pobrać płyn (wetka może bo pobrać) bo trochę go zeszło z kotki, może jak będzie mniej płynu w jamie brzusznej to będzie lepiej widać narządy na usg... Jeśli chodzi o trzustkę to mam takie wyniki z 3.11.22 (TLI kot 21,4 [12-82); lipaza swoista dla trzustki - ilościowo (pies, kot) [1,1 [0,1-3,5])

pozdrawiamy z Zuzią :P

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie lis 13, 2022 21:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:
MaryLux pisze:Tylko pokciukać mogę

Miau Ciociubabciu już niedługo nic nie napisze bo chyba umieram. Duża też. Zunia

Zuniu, dlaczego? :strach: :strach: :strach:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lis 13, 2022 21:59 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Zuniu, nie pisz tak, to nie może być prawda.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie lis 13, 2022 22:32 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Zazulko, zdrowej i spokojnej nocki. :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2022 22:54 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Miau trzymam łapki za Ciocię Jolę i jej Kotki :ok: :ok: :ok:

Miau. Bo choruję Ciociubabciu, dziś zjadłam 20 małych chrupek przez cały dzień....robię się chudziutka i czuć mi kostki na plecach
Miau Ciociu Madrugada, oby to nie była prawda
Miau Ciociu Marzenia 11, wlazłam na ....szafę mimo, że duża zastawiła drapak :evil: żebym tam nie wchodziła bo musi mi robić zastrzyki, lekarstwa czasem podać (strzykawką) do pysia...no to po zdjęciu wenflonu wlazłam :evil: a duża musiała dać mi steryd rozkruszony z wodą - ze strzykawki. Musiała wziąć drabinę, taką domową, 3 schodki, rozstawić przy szafie, wleźć - no to przeniosłam się w drugi koniec tej szafy, no to ona z tą drabiną dawaj ustawiać ją przy drugim końcu szafy (1,5 metra dalej :roll: ), potem jeszcze raz się przemieściłam i duża z tą swoją drabiną również :201427 :201422 . W końcu mnie dopadła i wlała do pysia lekarstwo.
Zuniaconicnieje

Anna2016

Post » Nie lis 13, 2022 23:11 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jola juz w szpitalu, biedactwo. Oby operacja i wszystko pomyslnie przebieglo. Bedzie dobrze, a czas w szpitalu szybko minie. Kotki tez dadza rade.
Tak o tych pasozytach dopisze, bo Blue wspominala. U nas ostatnio Pauli nie domagal. Tuz przed zawiezieniem do weta poszlam go lapac i akurat robil nr 2 (albo raczej probowal). Z dupinki wyszlo cos dziwnego, dlugiego. Wzielam na recznik, pod lupa obejrzalam, zdjecia - tasiemiec! Natomiast u wetki w badaniu kalu nic nie wyszlo, zadnych pasozytow. Ale bazujac na tym zdjeciu - odrobaczyla go specjalnym preparatem (wiadomo, nie kazdy preparat dziala na wszystkie robale). Dostal leki do domu ale i tak ich nie chcial jesc. Za 2 dni - poczul sie na szczescie lepiej, mimo ze lekow nie zjadal.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon lis 14, 2022 1:34 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jolu trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do zdrowia
Ania2016 popytaj o Gabapentin może podany przed wizyta by ja uspokoił

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pon lis 14, 2022 9:39 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jolu mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

A Zuzia.....w nocy sama zjadla ok.20 chrupek 8O 8O 8O czyli tyle ile wczoraj przez cały dzień!
I zrobiła qpę trochę płaską.....z tych 20 zjedzonych wczoraj chrupek.... może olejek cbd zadziałał, albo brak wenflona w łapce?

Dziękuję za sugestie gabapentyny , będę pamiętać w razie czego.
Pozdrawiamyl
Ostatnio edytowano Pon lis 14, 2022 10:47 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

Post » Pon lis 14, 2022 9:41 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Obrazek
Jolu szybkiego powrotu do zdrowia
:ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lis 14, 2022 16:51 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Miau! To okropeczność że Ciocia jolabuk5 jezd wew szpitalu! Bo mojej koleszanku Sabci nie ma kto otworzyć komputra :placz: Dobrze że jej i inszym kotkom ma kto otworzyć puszeczku...
Książniczka Ofelja

Jolu, zdróweczka, wracaj szybko do nas :ok: :ok:
Duża
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]